Növelik a határvédelem létszámát, valamint a jogi és technikai eszközöket is szélesíteni fogják a lakosság biztonsága érdekében – mondta el Bakondi György belbiztonsági tanácsadó az M1 csatorna hétfő reggeli műsorában. 

Növelik a határvédelem létszámát

Fényszórók, hangszórók és kamerák az ideiglenes biztonsági határzáron Bácsalmás térségében

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Bakondi György azt mondta: míg korábban az volt tapasztalható, hogy télen mérséklődött a migrációs nyomás, most a nagy hideg ellenére is folyamatosan, még a befagyott Tisza jegén is érkeznek migránsok. Most a Líbiából Olaszországba tartó tengeri útvonalon sincs csökkenés, de emellett sok más irányból is jönnek – közölte a főtanácsadó, aki szerint a bizonytalansági tényezők miatt nehéz megjósolni, mi várható a migrációs helyzetben.

 Bakondi György szerint azoknak a kormányoknak, amelyek meg akarják védeni népeiket, határaikat – mind nemzeti, mind uniós kötelezettségből – intézkedéseket kell tenniük, fel kell készülniük.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában is kiemelte, hogy a még nyáron is kockázatos tengeri útvonalon most is naponta több ezren indulnak el. A balkáni útvonalon is intenzív a mozgás, és Afganisztánból, Pakisztánból is nagy tömegek indultak el a magyar határ felé vezető úton.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A migráncs jelszó még hat, addig is egyre több pénzt lehet ellopni, egyre szarabb kaját lehet adni az ott szolgálatot teljesítőknek. Jönnek a választások. A helyzet fokozódik.
justhpeter
Egyre több lesz az állami alkalmazott, akiknek a felszerelése, munkáltatása egyre több pénzünkbe kerül és egyre többet lehet belőle hazavinni. Valóban ennyire félelemben élünk ?
Évekig "harcoltunk" a schengeni övezetbe kerülésért, most pedig rohanunk visszafelé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.