Mégis elindult a nyomozás a budai Várban olcsón kiadott önkormányzati lakások ügyében, hiába söpört le több feljelentést is az asztalról a rendőrség arra hivatkozva, hogy nem történt bűncselekmény, az ügyészség felülbírálta a döntést – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Nyomozás indult a budavári önkormányzati lakások miatt

Budai Vár a jeges Dunával

Fotó: MTI/Kallos Bea

Az I. kerületben ugyanis jutányos összegekért adtak ki a kormánypárthoz köthető embereknek önkormányzati lakásokat, az ügyben hűtlen kezelés miatt fideszes Tényi István, az Együtt elnöke, Szigetvári Viktor, valamint a jobbikos Hegedüs Lórántné tett feljelentést.

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya először elutasította a feljelentéseket, mondván, nem történt bűncselekmény, azonban a IX. kerületi ügyészség felülbírálta a döntést, és nyomozásra utasította a főosztályt. Az ügyészség szerint ugyanis nem zárható ki a hűtlen kezelés bűntettének egyszerű gyanúja, ezt nyomozással kell kideríteni.

A budavári önkormányzat a Magyar Nemzet korábbi közérdekű adatigénylésére közel 3 millió forintokért adta volna ki az önkormányzati lakások bérbeadásairól szóló dokumentumokat.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Elindult! És meddig fog jutni? Nem messzire!
Nessy
Elindult! És meddig fog jutni? Nem messzire!
magyarbakancs
A nyomozás 2019 -ig befog tartani.
Kiderítik ,hogy jogos a hatalommal való visszaélés.
quadrocopter
Azért a rendőrség mocskos pártszolgálatos mancsa ezekben is benne van! Ami9kor már a pártügyészség is hajlik arra, hogy "válámi ván" akkor a rendőri vezetők miért unatkoznak még a jól fizető, vastag pénzű meleg irodáikban, miért nincsenek egytől egyk jól kib***va onnét?
human
Egy nyomozást megszüntető határozattal több lesz. De legalább lesz nyoma, hogy ilyen mutyi is volt.
kisrigó
@human: Attól tartok én is, hogy "nyomozgatnak, nyomozgatnak" majd megállapítják, hogy nem történt semmi szabálytalanság, hisz ezek a lakások romosak voltak, hála és köszönet, hogy a "vevő" milyen jót tettek a köznek, amikor felújították. Különben is emberek, lehet tovább menni.
human
@kisrigó: Még ha költött is rá annak akkor is írásos nyoma kell, hogy legyen, hogy mennyit költött rá és azt milyen ütemben számítják be a bérleti díjba. Mert mondjuk költött rá 1 millót. A lakás piaci bérleti ára 200 ezer lenne, akkor papírban rögzíteni kell, hogy 1 éven át csak 100 ezer a bérleti díj. De utána ismét a piaci 200 ezer forintos bérleti díj az érvényes. Még így is 200 ezret nyer a bérlő a dolgon.
Nem tartok életszerűnek olyan szerződést, hogy ő költ rá x összeget és a kedvezmény viszont korlátlan ideig jár neki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.