Kellene változás? Kellene bizony! Ezerrel. De attól, hogy egyre újabb szereplők jönnek, és mondják el azt, hogy baj van, attól nem lesz kisebb a baj. Korábban a Tanítanék kapcsán is mondtam: azt szeretném látni, hogy a sok önjelölt okostóni leül, és mielőtt kimegy a színpadra, összerak valamit, ami előre visz, ami mellé oda lehet állni. Ettől függetlenül, természetesen, ki lehet menni ökölrázva a terekre. De ettől, ha lehűl az első indulat, mi lesz jobb? A pillanatnyi közérzeten kívül. Ami lehet fontos, de ettől még éppen úgy elpatkol valaki egy perforált vakbéllel. Ha rossz a röntgengép, vagy iskolázatlan hülye az, aki kezeli. Az indulatok levezetése valójában a hatalom érdekeit is szolgálhatja. Mert pontosan tudják: az egészségügynek, az iskoláknak, és általában az országnak, másnap is ki kell nyitni. Már akkor, ha szakmai alapon akarja valaki kezelni a kérdést. Mert, a történelemből tudjuk, hogy létezik a „menjünk akasztani, aztán majd meglátjuk” forgatókönyve is. Ez lehet...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@GeoCravker: Maradjunk annyiban, hogy Te semmikeppen nem abban gondolkodsz, hogy eloszor takaritsuk el a rablobandat, hanem azt , hogy 10 okos ember osszedugja a buksijat egy szobaban, es rengeteg okossagot kitalaljon, aztan ezt szepen vilagosan lefektesse 10-12-25 vilagos pontban, mint kovetendo programban.
A baj csak ott van, hogy ez a 10 nagyon okos ember olyanrol probal meg utemtervet kesziteni, amirol halvanylila fingja sincs, mert ugye 7 eve meg veletlenul sem lathat bele abba, hogy MIBOL, HANY FORINTBOL gazdalkodhat? Milyen kozigazgatasi rendszert allithat(na) fol, ha nem mindenhol fideszesek ulnenek? Es persze ezen a rendezesen szinte minden nagy szervezetnek, ipari kamaranak at kellene esnie, beleertve az orvosi es a jogi kamarat, a mernokoket es a kiskereskedok, vallalkozok szovetseget is.
Gyonyoru dolog tervezni, de ez az egesz engem egy kirakat-shoppingra emlekeztet: ha nincs egy filler se a zsebedben, amibol gazdalkodhatnal, akkor hogy csinalhatsz BARMILYEN tervet?

Maradjunk a piacnal, mint peldanal: (es a programok, tervek keszitesenel, ahogy Te szeretned): en, a haziasszony elmegyek vasarolni, mert a hetvegen vendegeim jonnenek, es eltervezem, hogy a legnagyszerubb dolgokbol Gundel-minosegu vacsit fozok. Van abban minden, hideg raksalatatol kezdve homar, belszin, szarvasgomba, persze jo borok, sajtok, gyumolcstalak, emeletes torta. Meg bevasarlolistat is csinalok, es nem felejtem otthon a zongoran a listamat.
Aztan amikor a piacra leerek, azt latom, hogy nincs homar, rak, szarvasgomba, de meg egy arva belszin sem, mert ezek a finom etkek mind mentek a csuti kisvasut megnyitounnepsegere a vendegeknek... Duhos vagyok, mert a kofa vegigmer, es mondja, hogy hja, az ilyen puccos aruhoz a foldi halando nem is juthat hozza, csak a fideszes elvtarsak.
Van helyette zoldseg, fonnyadt, csirke farhat es lobanyai vilagos sor...
Duhos vagyok, de aztan rajovok, hogy hoppa, csinaltam egy listat, mit szeretnek, de penzem sincs hozza.
karma1
@GeoCravker: Folyt.: Pedig ha figyeltem volna a radiot, a tv-t a magyar idoket (a pitypangosat) akkor sejthettem volna, hogy ez lesz a vege, hogy cseszhetem a puccos vendegsegemet, ha eleve hozza sem juthatok mar az alapanyagokhoz sem, mert az kell az elitosztalynak.

Ha ez velem tortenik meg - no meg a zaptojasos eset is - akkor nagyon duhos lennek a kofara, aki rameroltette volna siman jo arukent a zaptojasat, es feljelentettem volna a piacfelugyelosegen, ahol az ilyenekkel szemben eljarnak. (Jo esetben. Ha polt petya ul a piacfelugyeloseg irodajaban, akkor nem erek el semmit). Tennem ezt elso lepeskent, mint pacifista, de aki jogallamban erzi magat, es ugy gondolja, hogy ezzel a bajok orvosolhatok. Szolnek az ANTSZ-nek is, mert mast is meg akarnek kimelni attol, hogy szalmonellas legyen. Jogom van ra, nem a demokracia miatt, hanem mert ennek ez az utja.
Aztan ha latom, hogy ezt nemcsak en, hanem mar mas is megprobalta volna megtenni, es ok is lepattantak volna a hatalmi gepezetrol, akkor szepen odamennek, es elso lepesben raboritanam a pokhendi, csak gazdagokat kiszolgalo kofara a standjat.
Majd keresnek egy olyan platformot, ahol hozzam hasonlo gondolkodasu emberek probaljak ugyanezt tenni. De en mar tudom, hogy en hiaba tervezek (mint ahogy mas nepfia-lanya is), cseszhetem a terveimet, mert "odafont" ezt valaki rohogve keresztulhuzza.
Hat akkor en mar abban fogom latni a problemat, hogy eloszor ezt a "fonti" bagazst takaritom el az utbol, hogy tobbet ne tudjon kib@szni velem a vegrehajtoin (a kofain) keresztul, mert nem ezt erdemlem meg a munkamert kapott penzemert, amit tisztessegesen leadoztam, es amibol visszaforgatva csak 5 napos csirke farhatra es vannyadt sargarepara futja, holott en egy tisztesseges, kivalo ebeddel akartam megvendegelni egy szamomra nagyon fontos embert es csaladjat.
Talan az en hasonlatom santit itt-ott, - bar analog a Tieddel- de nalam ez lenne a sorrend, nem a konyhai almodozas, hanem egy tabula raza utani ujrakezdes a MEGLEVOBOL...
GeoCravker
@karma1: Valójában nem.
Abban gondolkodok, hogy olyan vállaljon közszereplőséget, akinek nem tegnapképe van csak. Már akkor, ha szakmai a szereplése.
Ha viszont népvezéri ambíciói vannak, akkor viselkedjen úgy.
Vagy mondja meg, hogy hol a tojás, vagy borítsa fel a pultott. De azon abalyogjon, amit nélküle is látni, és várja el mástól, hogy ugorjon.
GeoCravker
@karma1: A meglevők jelenleg negfeneklett népvezérek, min Orbán és Gyurcsány, felelősséget nem vállaló, a másikra váró mozgalmárok, mint S.M., Pilz, stb.
Valamint egy országnyi kukta, amiben nő a nyomás. S aminek sípja csak addíg érdekes,amíg tetsző dallamot fütyül a választáskor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.