Kezd rájuk égni a népszavazás, inkább kifarolnának belőle.

Úgy tűnik, a vártnál több aláírást szedett össze a Momentum Mozgalom az olimpiáról szóló budapesti népszavazás kiírásához, és ha ez tényleg beigazolódik, a Fidesz ugyanúgy visszatáncolhat a budapesti olimpiarendezés ötletétől, mint a vasárnapi boltzártól – értesült a Magyar Nemzet.

Egy népszavazás ugyanis több hónapra elegendő mozgósító erőt adna az ellenzéknek (köztük a Momentum Mozgalomnak), ami a kormánypártra nézve kedvezőtlen eredményeket hozna, ezt pedig szeretné a Fidesz elkerülni és gyorsan túllépni rajta. 

Az is a lehetőségek közt van a Magyar Nemzet szerint, hogy a Fidesz megpróbálja kigolyózni a kezdeményezést, mint ahogy ezt tette a vasárnapi boltzár eltörlésekor a szocialista Nyakó István "kopaszok" általi akadályoztatásával. 

Ha a Fővárosi Választási Bizottság tömegesen nyilvánítaná érvénytelennek az aláírásokat, az is hatalmas felháborodást kelthetne, még akkor is, ha a testület korrekt módon járna el. Ez is hosszasan felszínen tartaná az ügyet, ami megint csak az ellenzéknek kedvezne, a kormány pedig védekező pozícióba kerülne, pedig nekik a választói kedv alacsony tartása lenne kedvező. 

A Magyar Nemzet több fideszes politikust is megkeresett, legtöbben nem akartak nyilatkozni a témában még névtelenül sem, de volt, aki azt mondta, hogy a pártban is sokan elengednék már ezt az ügyet.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Eddig több milliárdot költött rá a Fidesz kormány !
Ezért még felelni fogtok remélem !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
Akkor mos mit húznak elő a kalapból? Mert a pénzt szórni kell valami ürüggyel,lopni meg muszáj.
Kutyuska
@karma1: Idő közben megtalálta a Fidesz a megoldást, tuszi-muszi Lala már el is mondta, hogy a főváros ötlete volt az olimpia rendezés, nem a kormányé.
Ilyen a keresztény gerincesség fidesz módra.
öcsi55
Egy aprócska kérdésről mindig elfelejtkeznek,ami gondolom nem csak engem kib...ul dühít .Mint ha nem is mind a 10 millió magyart érintené ,csak a fővárosiakat.A minap szerettem volna aláírni de közölték velem ,csak ha fővárosi lakcímmel rendelkezem.Hát ez nagyon jó, mintha a vidéki adófizetők pénzére nem is lett volna szükség. REMÉLEM A PAKS II-RŐL SZÓLÓ NÉPSZAVAZÁSNÁL MÁR A VIDÉKIEK ALÁÍRÁSÁRA IS SZÁMÍTANAK!
karma1
@öcsi55: Bar mar annal az alairasnal tartanank! Rendes volt Toled a probalkozas...
:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.