Tarlós István szerint a 2024-es budapesti olimpiai pályázat kapcsán a baloldali ellenzék egy nemzeti ügyből pártügyet kreált.

A főpolgármester az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában azt mondta: az olimpia ügyében nemzeti egyetértés volt. Valakik elárulták saját magukat, mert másfél évvel ezelőtt "két kézzel megszavazták az olimpia rendezését", de most hangosan tiltakoznak.

Amikor Demszky Gábor volt szabad demokrata főpolgármester 2004-ben összehívott egy értekezletet, a liberálisok, a szocialisták és az összes kerületi polgármester támogatta az olimpiát – emlékeztetett Tarlós István.

A baloldali ellenzék 13 évig ugyanazt mondta az olimpiáról, és most hirtelen egy-két hónap leforgása alatt elkezdték ennek ellenkezőjét mondani. "Nemzeti ügyből pártügyet kreáltak" – fogalmazott.

Tarlós István közölte, pénteken két órán keresztül tárgyaltak Orbán Viktor miniszterelnökkel, és zömében az olimpiáról beszéltek. A főpolgármester a "legérdekesebbnek" azt nevezte, hogy a kormányfő cáfolta azokat a sajtóhíreket, hogy ő a fideszeseket "visszavonulásra, tartózkodásra szólította volna fel, hogy a főváros csináljon, amit akar". Orbán Viktor biztosította arról, hogy ő ilyet nem mondott és nem is gondol – tette hozzá.

Tarlós István elmondta, megállapodtak abban, hogy jövő szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés és a kormány is külön-külön alaposan megvitatja az előállt helyzetet. Ezt követően, legkésőbb csütörtökön újra találkoznak, és akkor eldöntik, melyek a további – "etikai és praktikus alapon is kívánatos" – lépések az olimpia ügyében.

A főpolgármester kijelentette: továbbra is fenntartja, hogy elképzelhető lehet egy olyan lépés, hogy visszavonják az olimpiai pályázatot. Még akkor is, ha ez a Momentum Mozgalomnak nem tetszik – tette hozzá.

Tarlós István felvetette azt is: ha a főváros, a Magyar Olimpiai Bizottság és a kormány lemondana az olimpia rendezési jogáról, akkor teljesülne a Momentum kívánsága, ha meg nekik ez nem tetszik, akkor az bizonyosodik be, hogy alapjában ez a népszavazási kezdeményezés nem az olimpiáról szól.

A főpolgármester kitért arra is, hogy azoknak, akik az olimpiával kapcsolatban fenntartásokat fogalmaztak meg, módjában állt volna egy vagy akár másfél évvel ezelőtt elkezdeni az aláírásgyűjtést.

Tarlós István hangsúlyozta, hogy Budapest mindenképpen nyerne az olimpiával. Megjegyezte azt is, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a szponzorok is "óriási" pénzeket adnak az olimpia rendezéséhez.

A népszavazás kapcsán főpolgármester elmondta azt is, hogy a népakaratot tudomásul veszi, és neki "elég sokat mond" a 266 ezer aláírás, amelyet a népszavazás kiírásáért gyűjtöttek össze.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ne mutogass, hintás, a kajmán azt hitte, hogy 90 %-os lesz az imádata, mert tolja azu olimpiát, az emberek meg azt gondolták, hogy majd Mészáros nemzethy gázszagosító fogja kifizetni, aki kezeli az Orbűn-készpénzvagyont!
Nyílnak a szemek - ennyi történt!

Ébresztő Magyarország, ébresztő magyarok!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Ne mutogass, hintás, a kajmán azt hitte, hogy 90 %-os lesz az imádata, mert tolja azu olimpiát, az emberek meg azt gondolták, hogy majd Mészáros nemzethy gázszagosító fogja kifizetni, aki kezeli az Orbűn-készpénzvagyont!
Nyílnak a szemek - ennyi történt!

Ébresztő Magyarország, ébresztő magyarok!
nevemnick
,,A baloldali ellenzék 13 évig ugyanazt mondta az olimpiáról, és most hirtelen egy-két hónap leforgása alatt elkezdték ennek ellenkezőjét mondani."
Tárlós pityi, az nem jut eszedbe, hogy a tizenhárom évből hét évig ,,lerabolta" az országot a csuti kis masiniszta által vezetett jelenlegi SZERVEZETT MAGÁNHATALOM?
not me
tarlós istván, a te neved" KUSS".
Gyereket öltél, amit az akkori pártársaid (szdsz) eltusoltak neked.
NINCS BOCSÁNAT!!!

A gyerekgyilkosságért nincs bocsánat, ez soha nem évül el!!!
Vágod te teknősbéka kinézetű szittya senkiházi hulladék paraszt?
karma1
@nevemnick: Te, en megprobaltam visszakeresni Gyurcsany felelosseget, amirol Papuska1 regel, de erdekes modon sehol nem talaltam erre anyagot: 2015-ben a kormany adta be a bejelentkezest az olimpiara, sajat kutfobol, a NOB-bal
3dwhite
A Momentumnak tetszene ha visszavonnák. Azért gyűjtögettek annyit.
karma1
@3dwhite: Tevedsz, A Momentum NEM azert gyujtott, hogy visszavonjak az olimpiai nevezest, hanem hogy nepszavazas legyen az ugyben.
A ketto azert nem egeszen ugyanaz: nagyon keteselyes is lehet, sot: orban akar meg meg is hackelheti a nepszavazast: ha eleg agyafurt, akkor hamis szavazatokat ad le, szoval csal a szavazason.
A Momentum kerdese is az volt, hogy akarnak-e a budapestiek szavazni ezugyben. persze, ha a futgyisz visszalepne, az szuper lenne, egyenlore halvanylila fingjuk sincs, hogy mit csinaljanak, hogyan kommunikaljak a dolgot a zemberek fele...
Yoda69
A vegen meg kihozza sarlos hogy Gyurcsanyek akartak olimpiat rendezni, es a fideSS akadolyazta meg.
Béla333
Abban igaza van Tarlósnak, hogy ne is olyan rég az LMP-s Csárdi Antal kivételével megszavazta az Olimpiai pályázat benyújtását:

""Az ellenzéki pártok vezetői gyors sajtótájékoztatót tartottak a közgyűlés megkezdése előtt, amelyen kiderült, hogy az MSZP és a Jobbik fenntartásokkal ugyan, de támogatja az olimpia megrendezését, míg az LMP a főváros jelenlegi gazdasági helyzetében inkább vágyálomnak tartja azt."
"A beszédek végén a fővárosi közgyűlés 25 igen, 1 tartózkodás (Gy. Németh Erzsébet, DK), és 1 ellenszavazattal (Csárdi Antal, LMP) megszavazta, hogy támogatja a 2024-es budapesti olimpia megrendezését."
index.hu/belfold/budapest/2015/06/23/kell-e_olimpia_-_most_dont_a_fovaros//

Így már érthető egyes pártok aláírásgyűjtés elleni akciója, finntorgása!
karma1
@Béla333: Tehat az LMP is megszavazta, kiveve Csardi Antalt. Dehat mindez 2015-ben volt! Azota mar annyi minden tortent, hogy ihaj.
Egyebkent is most nem azon kell agyalni, hogy ki mit csinalt anno, hanem azt, hogy mielobb visszavonjak a jelentkezest.
Igy is, ugy is oriasi fiasko a tulsulyos retardaltnak, hogy visszakoznia kell...
Valahogy megse sajnalom...
Béla333
@karma1: 06.51
A Fővárosi Közgyűlésben az akkor szavazó 27-ből tudomásom szerint csak Csárdi volt LMP-s!
karma1
@Béla333: Ja, az kiderul a cikkbol is...:o))
justhpeter
A Momentum ledugta Orbán torkán a cumit, amit Tarlóssal akarnak kirángatni. Akinek ez nem tetszik, gondoljon arra, hogy Magyarországon csak Orbán rendezhet népszavazást, mert Paks II ügyében nem lehetett, a vasárnapi boltzárról nem lehetett. Vagyis Orbán és a megélhetési seggnyalói miatt tartunk itt.
Eladott Ország
"Azt gondolom, hogy most arról kellene beszélni elég sürgősen, amit ez az aktus – 138 ezer
helyett 266 ezer aláírás összegyűjtése – kihoz, és már kihozott a cinikus, arrogáns vérg*ci
hatalomból. Egyfelől Budapest polgármesteréből, másfelől a mindenhatóból és mindenek
tudójából, a felcsúti elcseszett ügyvédből és tehetségtelen, takonygerincű futballistából.
A szardobálás, sunnyogás, hazudozás és felelősségelhárítás malmai mozgásba lendültek. Bár szerdán még nagy erőkkel bízott abban, hogy úgysem jön össze a hipsztereknek a szükséges számú szignó, azért óvatosságra intette a csürhét Visegrádon. Kussoljanak, ne nyilatkozzanak az olimpiával kapcsolatban, hiszen nem a Fidesznek, vagy a kormánynak, hanem Budapestnek kell reagálnia a Momentum Mozgalom olimpiaellenes aláírásgyűjtésére: nem a párt vagy a kormány, hanem Budapest pályázott a 2024­-es rendezésre – így oktatta a nyájat a vezér."
coni
Tarlós úgy tesz mintha lett volna esélyünk megkapni a rendezési jogot úgy, hogy a budapestiek többsége nyilvánvalóan nem támogatja.
Már valóban nem az olimpiáról szólt a népszavazás hanem a korrupcióról. A kérdés mellé:
'Akarja Ön, hogy Bp. olimpiát rendezzen?' mindenki hozzá gondolta:
EGY OLYAN ORSZÁGBAN AHOL MINDEN ÁLLAMI BERUHÁZÁS 5x-6x ANNYIBA KERÜL ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.