A Magyar Idők minisztériumi forrásra hivatkozva közölte, hogy ingyenessé válhat a KRESZ-vizsga és az első középfokú nyelvvizsga letétele.

A cikk szerint a kormány által javasolt intézkedés, hogy az állam magára vállalja az első középfokú nyelvvizsga költségét, már akár jövőre hatályos lehet.

Ingyenessé tehetik a KRESZ-vizsgát és az első középfokú nyelvvizsgát

A lépésre magyarázatot adhat az is, hogy egy 2014-es rendelet értelmében 2020-tól csak az mehet felsőoktatásba, akinek van legalább egy középfokú (B2 szintű) nyelvvizsgája.

Ehhez valamiért a 4600 forintos KRESZ-vizsga is hozzájöhet (de a 20-30 ezer forintos tanfolyam nem).

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
az is tiszteletre méltó, ha az első középfokú nyelvvizsga ingyenes...a jogsi az egy picit várhat...sokkal fontosabb, hogy a gyerek legalább jól beszéljen külföldiül...

szerintem
namihami
Gondolm, a 17-18 éves fiatalok legfontosabb célja a Kresz-vizsga letétele. Persze ingyen, hiszen a jóhülye adófizetők legfontosabb célja, hogy még néhány, apuci autójával száguldozó és a barátok előtt villogó gyerek kerüljön ebbe, a már néha így is elmebeteg forgalomba.
Mert az ún. próbajogosítványnak még a gondolata is felháborító a friss jogosítványosok számára.
quadrocopter
Bravó! Naponta többet lopnak, mint emibe kerül az összes, folyamatban lévő KRESZ-vizsgázó költsége. A 4600 HUF hangyafasznyi töredéke az összes költségnek!
Ez ismét olyan "rezsicokira" sikerült handabandiéknál!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.