Blöffnek bizonyult az ígéret, miszerint 2020-ig Legoland épülhetne Nyíregyházán. Hiába verte nagydobra a hírt a polgármester, a franchise tulajdonosa szerint még csak tervbe sincs véve ilyesmi.

Múlt hét csütörtökön lengette be Nyíregyháza polgármestere, hogy

Berlin, Oberhausen, Isztambul és Manchester után Nyíregyházán is épül egy Legoland Discovery Center. 2020-ra, 9,5 milliárd forintból.

A Privátbankár.hu rákérdezett a Lego Discovery Centerek franchise-tulajdonosánál, a Merlin Entertainmentnél az említett beruházásra. Megdöbbentő válasz érkezett:

A Merlin Entertainments tervei között jelenleg nem szerepel LEGOLAND Discovery Center építése Nyíregyházán

- zárta rövidre a cég, pedig engedélyük nélkül biztosan nem épülhet Legoland. A lap a válasszal megkereste Nyíregyháza önkormányzatát, ahol az alábbi választ kapták:

...a Kormány támogatta azt az elképzelését is a városnak, hogy egy egyedülálló a tágabb térségben is nagy vonzásképességű attrakciót hozzon létre így 9,5 milliárdos keretet biztosít arra, hogy komoly tárgyalópartnerként kereshessük meg azt a nemzetközi vállalatcsoportot, amely az építkezéshez és üzemeltetéshez szükséges jogokat birtokolja.

Szó sincs tehát megállapodásról a Legolanddel, csak egy nagyobbacska pénzösszegről, amivel lehet kilincselni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ha sokat ugrálnak, majd Felcsúton lesz és igazi magyar
quadrocopter
Ez a beetetés is besorolandó a választás előtti csodálatos jövő világképb, tejjel-mézzel folyó Kánaán, lesz ez, lesz az, de amaz is lesz., mondjátok mit szeretnétek a "néppárti"(?) rezsimtől!
staro2
Ahogy bolondgyuri mondta: blöff,blöff,blöff.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.