Az év eddigi legrosszabb ötletével rukkolt elő a Pilisi Parkerdő Zrt: eltüntetnék a kukákat az erdőből, mivel szerintük a látogatók haza is tudják vinni a szemetet. 

Az erdészet szerint napi problémát és jelentős anyagi ráfordítást jelent a szemétgyűjtők ürítése és fenntartása, ezt a pénzt pedig másra is fel lehetne használni – írják a II. kerületi önkormányzat honlapján.

Borzasztó ötlet: eltüntetik a kukákat az erdőkből, mindenki vigye haza a szemetét

Fokozatosan számolnák fel a hulladékgyűjtőket, először a ritkábban látogatott, majd a népszerűbb pihenőhelyeken. Az elképzelés ráadásul nemcsak a pilisi régiót érinti, más erdészetek is tervezik a környezetbarát (?!) program elindítását.

Reméljük, más erdészetek máshogy gondolkodnak – vagy legalábbis észbekapnak, mielőtt szemétlerakóvá válnak a magyar erdők.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szép új világ
@nemjoezigy: Utópisztikus gondolatmenetedet folytatva az összes közterületi szemétgyűjtőt (parkokban, megállókban, stb) is le lehetne szerelni! ( Az így felszabaduló pénz többszörösét a takarításra lehetne költeni!) Nagy ötlet! Pályázhatnál vele!
Sámannus
@nevemnick: Sok látogató nem veszi észre, hogy az erdei munkások nem a természetet károsítják, hanem gondozzák a rájuk bízott területet. Ha senki nem foglalkozna a kiránduló helyek gondozásával , több lenne a baleset, amit a kidőlő fák okoznak. Egy-egy vihar esetén a fák gyökerei is kiszakadnak, ezek elvesztik stabilitásukat és veszélyeztetik az arra járókat.
Az erdészeteknek a kirándulókra is gondolni kell, hogy az utak járhatóak legyenek.
Aki az erdőben dolgozik az régtől figyel ilyen dolgokra, csak a hébe-hóba odalátogatóknak különös a változás, hiszen lakott helyen más a helyzet..
Ahogyan a képen is látható egy gyönyörű fasor, a szakembereknek figyelni kell a háttérben az út fölé hajló fákat, és az elszáradó gallyakat, hogy az arra járónak ne essen bántódása.
nevemnick
@Sámannus: '95-ig tizenöt évig erdész-vadász-vadtenyésztő technikuskén dolgoztam egy állami erdészetnél. Ettől fogva és munkámból kifolyólag hetente két-három alkalommal is is járom a Dél-Zselicet és a Dráva-síkot, kapcsolatban vagyok az erdészekkel, erdészetekkel, erdőművelőkkel.
Ettől függetlenül a kivételesen trehány kirándulókon kívül elég sok probléma van a hozzászólásomban említett erdőművelő magánvállalkozásokkal .
Sámannus
@nevemnick: Valóban mind a két esetben igazad van. Én is aggódom a természeti értékekért. Gondolom akinek ez a munkája jobb a rálátása erre a területre.
Az élelmiszerek és a csomagolásuk miatt kell aggódnunk.

https://www.youtube.com/watch?v=Ic0a--tpMUM...

Gondot jelent még a vegyszerek kikerülése is.
Ha kint vannak a szemetesek, akkor is ki kell menni rendet csinálni., lehetőleg azokkal kell bejárni egy-egy területet, akiket felakarunk világosítani.
nemjoezigy
@nevemnick: "Van olyan ország, ahol ez működik..." Miért ne lehetnénk mi is ilyen ország? csak ezt valahol el kell kezdeni! s nem úgy hozzáállni mint ahogy a @szép új világ véleményezi! Az meg, hogy olyan mocskot hagy maga után a "szakember gárda" az megint nekünk, CIVILEKNEK ad feladatot, hogy értesítsük a gazdáikat/erdészeteiket!
nemjoezigy
@szép új világ: miért kell túltolni a bicikliit? A kettő nem egy és ugyanaz! El lehet olvasnia többi véleményt, ami majdnem lefedi a problémát és megoldást is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél