A kormány segítheti meg Darnyi Tamás olimpiai bajnok úszóiskoláját egy mobil medence megépítésével.

Úgy látszik, a kormány fog segíteni Darnyi Tamás olimpiai bajnok úszóiskoláján, amely azután került nehéz helyzetbe, hogy Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszóakadémiája egész napra lefoglalta március 8-tól kezdődően a Duna Aréna tanmedencéjét. A probléma közel ezer gyerek úszásoktatását érintette – írtuk korábbi cikkünkben.

Darnyi az ATV-nek úgy nyilatkozott, minisztériumi szinten egyeztetett az illetékesekkel, és azt az ígéretet kapta, hogy a 3 hónapos problémát egy-két napon belül, de legkésőbb két héten belül orvosolják, így az érintett 800-1000 gyerek tanuszodai körülmények között folytathatja majd az edzéseket. A kormánynak egyelőre az a terve, hogy egy mobil medencét építenek a Dagály mellé az átmeneti időszakra, az úszónövendékeknek tehát csak ennek elkészültét kell kivárniuk.

Darnyiék a Hajós Alfréd Sportuszodában edzettek eddig, de annak felújítása miatt kényszerültek át a Dagályba, ahol viszont, bár lenne szabad időpont, nem használhatják a tanmedencét.

Hosszú Katinkáék sajtósa, Tóth Fanni a 24.hu-nak azt mondta

Darnyi Tamás hónapok óta tudta, hogy idővel az átépítés miatt be fogják zárni átmenetileg az általa használt budapesti sportuszodák zömét, így a Sportuszodát is. Az eredeti tervek szerint az Iron Aquaticssel együtt tavaly szeptemberben indult volna el a Learn to Swim program is, de kifejezetten azért nem kezdtük el a tanfolyamok szervezését, mert akkor még nem rendelkeztünk az oktatáshoz megfelelő vízfelülettel. Kialakult a piacon egy verseny, ahol ahogy Darnyi Tamás, úgy mi is egyike vagyunk a szereplőknek. Nem a mi, kiváltképp nem Hosszú Katinka felelőssége a kialakult helyzet.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Donáld Tramp
Tavaly ősz óta tudni lehetett, hogy a vizes vb miatt szinte minden uszodát, bezárnak, és felújitanak.
Hosszúék már akkor léptek. Az eddig úszásoktatásban monopolhelyzetben lévő Darnyiék meg azt hitték elég a nevük. Visszanyalt a fagyi, most pedig teleköpködik a sajtót... Szomorú.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lackó50
Nem akarom még egyszer leírni a teljes szöveget.

"Hosszú Katinkáék sajtósa, Tóth Fanni a 24.hu-nak azt mondta" :
"Darnyi Tamás hónapok óta tudta, hogy ..."
karma1
@Lackó50: Lehet, hogy nem akartad meg egyszer leirni, de nagyon koszonom, mert ez nekem TELJESEN elkerulte a figyelmemet! (Pedig nem szoktam ekkora szarvashibat elkovetni egy cikk elolvasasanal...:o)))))) Szoval koszi...:o))))
kiscsillag66
Katinkával már tele van a... Egy önző ember.
szaboria1
@kiscsillag66: Miért ? Darnyi nagyon is tudta nem lesz neki uszoda. Először is honnan veszed, hogy Katinka egy önző ember?
kiscsillag66
@szaboria1: A cselekedeteiből. Ugye nem muszáj egyetértenünk?
szaboria1
@kiscsillag66: Légyszíves jobban fejtsd ki melyik cselekedetére gondolsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.