Bár Orbán Viktor öt napja Brüsszelben még határozottan állította, hogy "nem ismerünk olyan esetet, amikor bárkinek bármilyen sérülése történt volna", és minden, menekültek bántalmazásáról szóló hírt azzal intézett el, hogy "a hírekben szereplő eseteket mind Szerbia területén rögzítették", a magyar hatóságok most gyorsított eljárásban ítéltek el két, a határon szolgálatot teljesítő, menekülteket bántalmazó rendőrt.

A Legfőbb Ügyészség tájékoztatása szerint a rendőrök egyike "szolgálatteljesítés közben" jobb térdével arcon rúgott egy ülő menekültet, ezért háromszázezer forintos pénzbüntetésre ítélték. A szakaszvezetőt közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás és testi sértés miatt találták bűnösnek.

Menekültbántalmazásért ítéltek el két rendőrt, pedig nálunk nincs is ilyen

A másik esetben egy főtörzszászlóst ítéltek el, aki közvetlen közelről fújt arcon könnygázzal egy, a határkerítés másik oldalán levő menekültet. Az ügyészség szerint a menekült "folyamatosan szidalmazta" a rendőr családját, és "fenyegető magatartást tanúsított". A főtörzszászlóst 130 ezer forint pénzbírságra ítélték.

Az ügyészség a miniszterelnökkel szemben  2015 szeptembere óta 44 esetről tud, amikor erőszakos fellépésük miatt feljelentettek a határon intézkedő rendőröket.

Bántalmazás, kötelességszegés vagy éppen csoportosan elkövetett bántalmazás miatt is indult eljárás, de ezekben az ügyekben még ki se hallgatták a gyanúsítottakat.

(Magyar Nemzet)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Talán nem kéne túlzásba vinni a rendőrök vegzálását amennyiben feladatuk a határkerítés védelmezése az erőszakos behatolóktól, mert televízionálok:

"Dobó István törzszászlóst 7426 év fegyházra itélte a fővárosi törvényszéklet amiért forró tyúklevessel nyakonöntötték a várfalra felmászó, erőszakosan viselkedő Jumurdzsákokat."
kukac50
Orbán és Pintér hazudott? Vagy fogalmuk nincs mi is történik az országban?
Ha nem tudják mi történik a határon, akkor hogy tudnák mennyi szegény ember van ebben az erősödő országban!
F_Viktor
@kukac50: Hazudtak és abban is hazudtak...
teuton
@Peller Anikó: Mielött ilyen viccesnek tünö baromsagot irsz, olvasnod kellenw megtanulnod! Sehol sem volt benne az iteletben, hogy egy eröszakos betolakodo ellen lepett fel a rendör, hanem egy ülö menekült arcaba terdelt bele! Gondolod, hogy egy kamu reggel barmit megtehet valaki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.