... Hallottak e netán Lázár úrék arról, hogy nagy büszkeségük, a közmunka, az valójában nem egyéb, mint rabszolgamunka, a szegények mérhetetlen megalázása? Tudják e, hogy nagyon sok helyen kell közmunkáéért a település ura nemesebbik részét nyalni? A helyi hatalom képviselői, a polgármesterek élet és halál urai. Ha valaki ferdén néz rájuk, annak ugrik a közmunka, családjának nem jut szociális tűzifa, hagyják “dögöljön” meg. Talán még 45′ előtt sem voltak ilyen kiszolgáltatott helyzetben a földbirtokosoknak a szegények, mint napjainkban a falu első emberének. Tudják, hogy családok ezreinek még havi 47 ezer forint bevétele sincs, rengetegen kerülnek uzsorások hálójába? Ördögi körbe kerülnek, amiből önerőből képtelenek kiutat találni. Kecskét pedig legtöbbjük talán egész életében nem is lát...

Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Equus: Tudod, amikor a marhanagy szocializmusban -allitolag- volt jovokep, azert a nepesseggyarapodasert a Ratko Anna miniszterasszonynak meg ra kellett tennie egy lapattal (meg egy abortusztorvennyel) a gyermekszulesi kedvre...

En is ugy latom, hogy felelotlenul senki ne vallaljon gyereket, mert a gyerek sinyli meg ezt az egesz bizniszt, DE: tudod, hany generacio "szaporodasa" (Vagy csak a tgermeszetes reprodukcioja, 2 gyermek/csalad) esett ki az elmult 10 evben??? Ezt a lukat mar senki sem fogja tudni befoltozni. Es eppen ebben a jovokephiany-eloteremtesben jar elol a csuti maradona... Az ember nemcsak az oromert dug, hanem vagyik is a csaladra, ha mar beleert egy bizonyos eletkorba. Csak ezt a magyarok most ugy oldjak meg, hogy elviszik a szulokepesseguket Angliaba, Nemetorszagba, AKARHOVA, csak ne otthon...
Ahol elek, maximalis a letbiztonsag - ha valaki atmenetileg rosszabb helyzetbe kerul, akkor ott van a szocialis halo, ami segit az atmeneti idoszakban -, igy itt nem szokatlan a 3-4-8 gyerek egy csaladban, es szinte minden masodik kozepkoru no terhes.
Semmi mast nem kellene tennie a vezetesnek, "csak" letbiztonsagot kell teremteni, nem lopni, szocialis halot, egeszsegugyet, oktatast csinalni, es visszajon a szulesi kedv a feherembernel is, nemcsak a ciganyoknal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Equus: Moccona, 5 classic. A Segafredo is nagyon jo, itt is van, de itthon a Mocconat szeretem...:o)) Ez elegge kave - izu,...:o))) Ja, en is 4-5 orat alszom, de nekem mar del van... Ma reggel 4-kor mentem alcsizni es 7.30-kor keltem,...:o)))
szaboria1
Lázár már lassan azt is elfelejti, hogy Ő volt Hvásárhelyen a pm. Vajon kinek az idején kezdtek eltűnni a város ipari gyárai?
division
@karma1: Dutyiból? Sajnállak, de tényleg.
Mézike
@elnyomott: @Equus: Bingo ! Értetek érdemes benézni...
elnyomott
@Equus: Tudod, apai nagyanyámnak hét élő gyermeke volt és korán maradt özvegy. Egyszerű asszony volt, nem voltak magasröptű tervei. A hét gyerekből négynek volt cipője, felváltva jártak iskolába. Mégis mind iskolázott lett és mégis mindből tisztességes felnőtt lett.
Ha nem vállalta volna, ma én sem lennék és nem lenne, aki cáfolna téged folyamatosan a témában.
Mert a gyermek önmagában is érték, függetlenül a szülői törekvéstől!
elnyomott
@Rockxy: hajléktalan, mint uzsorás - láttál már ilyent?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.