Nagyon sokan akarják a Fidesz bukását, és ha a kormánypártnak nincs 30-35 százaléknál nagyobb támogatottsága, akkor nagyon szoros lehet a választás – mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke Salgótarjánban kedden, egy lakossági fórumon.

A volt kormányfő azt mondta: dacára annak, mit mutatnak a közvélemény-kutatási adatok, van esélye az ellenzéknek a győzelemre, hiszen a Fidesz-KDNP minden időközi választást elveszített.

Gyurcsány: Nagyon sokan akarják a Fidesz bukását

Ebből nagyon szoros meccs csinálható, ha mi józanok, okosak, erősek vagyunk, és nem magunkkal foglalkozunk, hanem a választóinkkal, akik egy jobb országot érdemelnek, mert Orbán előtt jobb volt, és Orbán után is jobb lesz – fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, "öngyilkosnak" tartja az arról szóló vitát, hogy mi fog történni a demokratikus ellenzék oldalán.

Miközben az ország legalább fele kormányváltást akar, és ha Orbán Viktor így folytatja politikáját, előbb-utóbb nem leszünk az Európai Unió tagjai, "sehova nem vezető személyes vitákat folytatunk" – közölte, hangsúlyozva: nagyon reméli, hogy mindenkinek megjön a józan esze, mert ha az ellenzéki pártok egymással szemben indulnak, nem fognak nyerni egy választókerületet sem.

Ez a helyzet, és itt a tényekből, a realitásokból kell kiindulni, nem pedig az álmainkból – tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc arról is beszélt Salgótarjánban, hogy a konzervatív brit napilap, a The Times értesülése szerint uniós tagországok arra készülnek, hogy még az ősszel ultimátumot adjanak Magyarországnak és Lengyelországnak; ha nem fogadják el a migránsok áttelepítési kvótáját, hagyják el az uniót.

Mint mondta, ennek számláját mindannyian fizetnénk, és még a gyerekeink is, mert a magyar vidék sehol nem lenne az Európai Unió támogatásai nélkül, enélkül Magyarországon az elmúlt években semmi nem épült volna.

A DK elnöke a CEU-t érintő törvénymódosításról azt mondta: "ne gondolják azt, hogy ha most őtőlük veszik el lényegében egy nap alatt a jogot, akkor holnap, holnapután nem jöhetnek maguk".

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök két héttel ezelőtti, a Modern városok program keretében tett salgótarjáni látogatásáról is beszélt a rendezvényen.

Hangoztatta, hogy "Orbán Viktor nem ajándékot hozott, mert amit hoz, az nem az övé, hanem az országé".

A városnak jár a támogatás, "különösen az után a büntető hadjárat után, amit Salgótarjánnal szemben az elmúlt években folytattak" – tette hozzá.

Azt kívánta, hogy teljesüljön minden a fejlesztésekről szóló megállapodásból, de arra is felhívta a figyelmet, hogy hasonló megállapodás keretében Debrecennek 52-53 milliárd forintot ajánlott a kormányfő csaknem két éve, és a város eddig 280 millió forintot kapott meg.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rotyi baa
2017_Gyurcsány: Lipót híján szabadon.. /memoár/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
Akkor itt az idő lelépni Feri, ha nem is beismerésből, akkor is viselkedj belátó és előremutató gentleman-ként! Ez úgy ahogy van jó lenne, ha igaz lenne az mszp-re is.
bence
De még mennyien ! Szemétre való társaság !
vonotok
Gyurcsánynak is egy sorral hátrább kéne lépnie. Vezesse a pártját, de adjon helyet olyan politikusnak mint például Vadai Ágnes.
rotyi baa
2017_Gyurcsány: Lipót híján szabadon.. /memoár/
egyvandor
De kellően elég nertárs élvezi és támogatja Gorbán a NemzetEgyüttRablását. A jelek szerint ellenzékinek mondott oldalról is. Azonkívül mit szó ehhez garancsi csányi , ... Grobán rednszerét kihasználó háttérben meghúzódó nemoligrahák népes tábora.
bence
@rotyi baa: ! Nem kevered a szezont a fazonnal ?! Ha orbánt itt fogadják talán nem kellett volna Grazba mennie !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.