A világ állatkertjeiben is ritkaságnak számító mishmi takin (Budorcas taxicolor taxicolor) született a Nyíregyházi Állatparkban.

A takinok a kecskefélékhez állnak közelebb, de a megjelenésük inkább egy kis termetű szarvasmarháéra emlékeztet. Állatkertekben igazi ritkaságnak számítanak, a négy alfajnak összesen 400 egyede él állatparkokban. Nyíregyházán a most született utóddal együtt négy mishmi takin él – közölte Révészné Petró Zsuzsa, a park szóvivője.

Igazi ritkaság: takinborjú született Nyíregyházán

A kis takin 220 nap vemhesség után jött a világra, pár órával a születése után már lábra is állt. A most 3 hetes bikát anyja naponta többször szoptatja.

A borjú születése igazi szenzáció, hiszen Magyarországon eddig még nem született ilyen faj. A park takin bikája 2009-ben érkezett Németországból, a két nőstény pedig 2014-ig egy franciaországi állatkertben élt.

A takinok négy alfaja (arany, mishmi, szecsuáni és bhutáni) a Himalája keleti vidékén, India, Mianmar, Kína és Bhután területén él változatos élőhelyeken. A nyíregyházi parkban látható mishmi takin becsült állománya mindössze 3500 állat.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@eugen4402: Bevallom Neked, csaltam! Kattints ra a geped, hogy Kepek (nekem az Images)
usd be a keresobe ezt a "mishmi takin"-t, es azonnal lejon egy csomo kep roluk. Egy kicsit bolenyes alkatuk van, bar a birikhez tartoznak...:o))))
Szoval bocsi, csaltam, de LETEZNEK!,,,,
Legyen kellemes husvetod Neked es Szeretteidnek is...:o)))
eugen4402
@karma1: Ez nem csalás, ha léteznek, az ő dolguk, Neked elhiszem. Már mégse hülyén halok meg, ha megkérdezik tőlem a Túlvilágon, hogy hallottam-e a mishmi takin-ról, én fölényesen mosolygok majd, és elmondom, hogy a taxicolor nem színes bérautót jelent, hanem ezesetben a yeti háziállatáról van szó...
A húsvéti jókívánságokat őszintén köszönöm, és viszont kívánom Nektek is.
eugen4402
@karma1: ...Viszont, és kérlek egy másodpercet szánj rá arra, hogy egy barinak simogasd meg a nyakát, mikor a fiam kicsi volt, neki vett egyet anyám, az szerette, ha az álla alatt simogatják...Passiójátékokon is szerepelt olykor...
karma1
@eugen4402: Igen, azt nagyon szeretik...:o))) Amikor birkanyiraskor egy biri nagyon rugkapal, akkor a feje tetejen, a ket fule kozott meg az orranal kell simogatni, es akkor behunyja a szemet, es teljesen megnyugszik...;o))))
Ez szep volt Anyukadtol; a gyerekek nagyon szeretik a biriket,...:o)))) (En is, ..)
eugen4402
@karma1: Kedves jószágok, kár, hogy nekik ez a húsvéti időszak a genocídiumot jelenti, tíz- és százezer számra öldösik le őket, manapság az "áldozati bárányokat" nem Isten oltárán áldozzák fel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.