A zuglói vasútállomás környékét rendszeresen ételhulladékokkal szemeteli össze valaki. A helyi civil egyesület ezt megelégelte, és a szemetet visszavitte a tulajdonosnak.

Az ételmaradékok és a kidobott blokkok a helyi döneres-pizzás bódéhoz vezettek, ahol finoman szólva nem fogadták kitörő örömmel a buzgó civileket.

Ahogy az Index videójában is hallható, a harcias alkalmazott szitkozódik, és feljelentéssel fenyegeti a kamerást.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troll6
Bevinni az étterembe nem volt bölcs dolog!!! Az ÁNTSZ el fog járni a tulajjal szemben fertőzésveszély miatt, aki majd ráveri jogosan az önkéntesekre, még bizonyíték is van - a videófelvétel!
Elég lett volna a bejárat mellett elhelyezni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
A civilek tehettek volna hivatalos feljelentést is! Szép dolog volt tőlük,hogy visszavitték de közterületfelügyelet hol a picsába volt, van?
troll6
Bevinni az étterembe nem volt bölcs dolog!!! Az ÁNTSZ el fog járni a tulajjal szemben fertőzésveszély miatt, aki majd ráveri jogosan az önkéntesekre, még bizonyíték is van - a videófelvétel!
Elég lett volna a bejárat mellett elhelyezni...
nevemnick
A tulaj feljelentheti az önkénteseket, de én nem ajánlanám, mivel a bíróság figyelembe veszi, hogy a szemét, ételmaradék zárt zsákokban ,,érkezett". Innentől fordul a játszma, és újra jöhetnek az önkéntesek a környezet károsítása stb. miatt... . a végén úgyis a tulaj szívja meg.
Mert megérdemli.
Lepényleső
A szemetet,ha nem a tulaj dobálta el hanem a vevői,akkor milyen alapon viszik neki vissza a
hulladékot? Az által,hogy az árut megvásárolták tőle,a tulajdonjogot is átadta a vevőnek,tehát
a hulladékot elszórókat terheli a felelősség a szemetelésért. Egy sör elfogyasztását követően,
ha az utcán rád tör,s a gatyádban nem szeretnéd tudni,könnyítesz sorsodon,de ha eközben
elmarnak,visszaviszik-e a sör gyártójának amit produkáltál,vagy a port rajtad verik el?
lópicigáspár
@Lepényleső: Teljesen igazad van! Holnaptól a megtelt szemeteszacskóimat visszaviszem a boltba, ahol vettem és felpakolom a polcra! Biztos örülni fognak nekem! :))))
Villon
@troll6: A Hatósági állatorvos, a gondatlan hulladékkezelés okán e nélkül is be kéne hogy zárja az üzletet. Az élelmiszerhulladék veszélyes hulladéknak számít, csak engedéllyel bíró hulladékkezelő szállíthatja és a szállítás tényét dokumentálni kell. Az, hogy visszavitték az üzletbe, csak hab a tortán. Mélyülj el jobban a jogszabályok ismeretében, mielőtt csupán megérzésedre hagyatkozol.
Sámannus
@Villon: Hú de okos vagy!
Jaj annak aki a kutyaszart összeszedi, az is élelmi hulladék!
wagabund
kezd győzike szinvonal alá süllyedni a beszélgetés...pedig az a színvonal igencsak lent van.
Villon
@Sámannus: Nem derül ki, hogy buta, vagy tán vicces vagy e.
troll6
@Villon: A vállalkozó helyébe én tagadnék... Bizonyítsa rám! Az egy dolog, hogy a közelben csak ez a z egy étterem van...
Villon
@troll6: Ha végig nézted a bejátszást, (amit ezek szerint nem tettél meg) látnád a bizonyítékot. Ráadásul elég egyértelmű bizonyítékot.
troll6
@Villon: Vajon ezt a bíróság is elfogadja???
Villon
@troll6: Ha oda kerül elfogadja. Olyan, mint egy aláírt vallomás. De nem jut bírósághoz.
troll6
@Villon: De igen! A blokkot bárki beletehette a zsákba...
troll6
@Villon: Van rá magyarázat! Ő mindenkinek odaadta a nyugtát, hogy azzal mit csinált...
Villon
@troll6: Ja. Mindenki elvitte a szomszéd büfébe a pizzáshoz bedobni a nyugtát. Különben az ott lévő a következőt mondta. " ennek majdnem a fele nem is a miénk, hanem a pizzásé" . Magyarázat persze mindenre van, akár az ellenkezőjére is. csak-hát ugye az életszerűség nem az, hogy bemész egy boltba vásárolni, utána átmész a másikba, bedobni a szemetesébe a nyugtát. Ráadásul többségében így tesznek. - Szerintem a marslakók voltak..
troll6
@Villon: Én csak azt mondom / modellezem, amit az ügyvédje fog reagálni!!!

Pl.: http://palyazatfigyelo.info/2017/04/26/igy-le...
Villon
Nem lesz ügyvédre szüksége. Örülni fog, ha csak az üzletét veszti el, bár lehet, hogy megússza pár százezerrel. Egy kevésbé normális ügyvéd is tudja, hogy ilyen esetben nem a semmisé tétel a cél, ugyanis az lehetetlen. A cél, ha odakerülne mégis, maximum a büntetési tétel enyhítése lehet.
karma1
Ezt a cikket nagyon regen kerulgetem, mert nem tartottam tul fontosnak, de gondoltam belenezek...
Es hat nehany - tisztelet a kivetelnek - hsz-t leszamitva, nem hiszem el , hogy ezeket a beirasokat komolyan gondoljatok!

Mar bocsanatot kerek, de ha nekem van egy vallalkozasom, amiben etelt szolgalok ki olymodon, hogy papirba teszem az etelt, szalvetat, esetleg muanyag villat, kanalat, muanyag ivopoharat adok melle, es azt valaki az etkezes utan eldobalja az utcan, akkor az miert a boltos sara, miert neki kell eltuntetnie? A boltosnak annyi a felelossege, hogy az uzlete korul kell tartania egy szemetesedenyt, amibe mindig csereli a belevalo muanyagzsakot, ahogy mukodik ez a Meki, a KFC meg a Pizza Hut es egyeb gyorsetkezdek korul is.
Ha a vegtelenul trehany vevo ott dobja el a papirtanyert, villat, ahol eppen befejezte az evest, akkor az miert a boltos sara ?(Ha egyebkent megvolt a bolt koruli , folyamatosan uritett szemetesedeny?)
A kozteruleteseknek inkabb azt kellene figyelnie, hogy ki az, aki eldobja az utcan a szemetet - BARMILYEN szemetet, na meg a kutyaszart is! -, nem pedig a boltos buntetese a megoldas. SOT!
A boltos ugyanugy megfizeti a kozterulethasznalatot az uzlete korul, mint a tobbi uzlettulajdonos, fizet a szemetszallitasert, miegyebert, fizeti a kornyezeti adokat, varosfejlesztesi adot meg ami meg ra van terhelve...

A Mekiben a takaritok BELUL folyamatosan cserelik, tisztitjak a szemeteseket, de rengeteg eldobalt szemetet talalni az utcan a kozelben is, mivel a Drive In autosok nagyivben leszarjak a rendet, az ablakbol dobaljak ki az ures papirzacskokat, -edenyeket. (Itt nem, mert egy ilyen eset 150 dolcsiba faj, terfigyelo kamera rendszam szerint beazonosit).
Szoval akkor mi van? Megint valami, ami teljesen ellene megy a jozan esznek es a valos gyakorlatnak?
lópicigáspár
@karma1: Valamit most félre értettél. Zanzásítva: Gyorsbüfé, belül szemetes, vevő eszik, szemetesbe be a maradék. Boltos összeszedi a szemeteseket, majd nem a kukába viszi ki, hogy az erre hivatottak elvigyék (mert ez ugye pénzbe kerül), hanem a zsákot elviszi egy illegális szemétlerakóra. Szóval nem az elhajigált szemétről van szó, hanem amit a boltos "gyűjt" az üzletében.
karma1
@lópicigáspár: Akko' most nyerte' egy hangszorot,...:o)))) Mert masra gondu'tam...:o)))) Aha,...KOSZI!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél