Nem nagyon tudják a magyar hatóságok, hogy a nemrég "bocsánatkérő" videójával elhíresült csecsen üzletember Magomed Daszajev milyen jogcímen is tartózkodik az országban. Az elhárítás mindenesetre figyeli.

Kihelyezett ülést tartott szerdán az országgyűlés nemzetbiztonsági tanácsa Röszkén, a kiszivárgott hírek szerint leginkább Magomed Daszajev, a Komáromy Gergő zöld aktivistát bocsánatkérésre kényszerítő csecsen üzletember volt a téma. 

A Magyar Nemzet értesülései szerint a magyar hatóságok nem nagyon tudnak mit kezdeni Daszajevvel, mert nem tudják, milyen jogcímen is tartózkodik az országban, lévén egy országnak sem polgára, vagyis hontalan. Egymás után adja be a kérelmeket, és amíg azok elbírálására vár, addig maradhat az országban.

Emiatt az Állampolgársági és Bevándorlási hivatal (BÁH) figyelteti, de rajta tartja a szemét kapcsolati hálója miatt az Alkotmányvédelmi Hivatal is. 

A zárt bizottsági ülésről kijövő képviselők szerint Daszajev régebben nem volt annyira oroszbarát, mint mostanában, sőt, inkább az ellenkezője volt rá igaz. 

A rendőrség egyelőre nem tett semmit a Komáromy Gergőt megfenyegető csecsennel, mert Papp Károly országos rendőr-főkapitány szerint még senki nem tett feljelentést – számoltak be a képviselők a lapnak az ügy eme részletéről. Csakhogy ez nem teljesen igaz, az ismert feljelentő Tényi István szombaton emailben tett feljelentést az V. kerületi ügyészségnek.

A bizottsági ülésen az is kiderült, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal (NAIH) mellett már az ALkotmányvédelmi Hivatal is vizsgálni kezdte, mégis hogyan kerülhetett orosz kód a nemzeti konzultációs honlapra.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Talán Roggyant Tóni meg tudná mondani, hogy hogyan került az országba és milyen jogcímen van itt. Érdekes módon a geci is kussol ilyenkor, valahogy most nem akaródzik megvédeni neki az országot?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@papa.49: 15 evig laktam ott, csodaszep kilatas volt a parkra - a ket nagyszoba arra nezett, kelet fele -, a konyha meg egy kisszoba nyugat fele, es innen lehetett latni a Total kutat is, meg az erdobe bevezeto kis duloutat is. Nyaron OK volt, mert lombos fak voltak arrafele, de telen,...:o))) Szegeny csajszik a rovid szoknyakban,... Ja, es a rendorok csak lelassitottak melletuk, de sosem vittek el egyet sem kozuluk... Vajha miert is nem? Talan a csecsenek meg az ukranok picit felduhodtek volna?
papa.49
@karma1: Azért mert a zsaruk külön kapták meg az ingyen menetet...
papa.49
@karma1: Olyan mértékig beépültek már a gengszterváltás idejére a hatalomba, a rendőrségbe, a titkos szolgálatokba, és kevesen tudták csak az igazságot, pl a Laci aki akkor mondta, hogy nagy baj van, és nem sokkal később már fel is állt a pozíciójából, gondolom ezért, és gondolom tudod kire céloztam!!!
nezelodo
Ez csecsen, kormányunknak a jelek szerint jó terroristának számít, és nem olvashatta vagy nem értette, a migráknak szóló óriásplakáterdő üzenetét. Különben betartotta volna a felszólítást, hogy ne vegye el a magyarok munkáját, és tartsa be a törvényeinket. Ennek tetejébe, még olyan erős hátszelet érez, hogy fenyeget is bennünket! Fijjuk, ti nagyon elszabtatok valamit, vagy nagyon rossz társaságba keveredtetek, hogy még ezt is megteheti ennek a dolgos népnek a fia!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.