Egyeztetés az érintett szereplőkkel nem nagyon volt, hiába állította ezt Kósa Lajos.

Mindössze három és fél percbe telt, mire a Parlament gazdasági bizottsága részletesen áttárgyalta a reklámadó emelését, után a fideszes többség meg is szavazta a Kósa Lajos által benyújtott módosítását, mely az adót az eddigi 5,3 százalékról 7,5 százalékra emelte meg. (Eredetileg 9 százalékra emelték volna az adót, ezt faragták le később.)

A módosításról Báni Erik fideszes országgyűlési képviselő, a parlamenti gazdasági bizottság elnöke nem volt hajlandó részleteket elárulni.

A Hír TV megkereste Kósa Lajost, hogy egyeztetett-e a módosítás beadása előtt az érintettekkel. 

Az iparági szereplőkkel a tárcák egyeztettek. Az tudom, hogy megtörtént. Mi csak a százalékot módosítottuk

- magyarázta a Fidesz frakcióvezetője.

Urbán Zsolt, a Magyar Reklámszövetség elnöke a Hír TV-nek hamar cáfolta Kósa állítását, őket nem kereste meg senki ezzel kapcsolatban – állította.

Ha már nem bántjuk a tartalomszolgáltatókat, akik fizetnek taót, áfát, több ezer embert foglalkoztatnak, szemben a globális szereplőkkel, akkor a legfontosabb cél az lenne, hogy a reklámadót azonnal vezessük ki, és hozzunk olyan segítséget, ami valós segítséget nyújt az iparág szereplői számára

- magyarázta Urbán, és hozzátette: ha elfogadja az országgyűlés a törvényt, akkor a magyar cégek komoly versenyhátrányba kerülnek az európai cégekkel szemben.

(Címlapi kép: MTI/Kovács Attila)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Kiszámítható jövő,jogbiztonság? - Ők kiszámítják,hogy nekik a jog miként ad biztonságot a törvénytelenségeikhez?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
Mi tartott olyan sokáig..?
Bárki (!) Elek mondta, hogy Orbán rábólintott. Akkor meg egy szempillantás alatt nyomni kell az "IGEN"-gombot...és ha Orbán Viktor azt üzeni, hogy felesleges az ilyen parlament, akkor fiúk mindnyájatoknak el kell menni, éljen a magyar szabadság, menjetek haza! Orbán kényes a személyes szuverenitására, neki "nem parancsol senki"...
Cicamama55
A Fideszesek nagyon nem örülhettek annak, hogy 3 és fél percért a Parlamentbe be kellett menniük egy munkanapon...
karma1
@Szókrakész: Az Isten aldjon meg! Kit erdekel, hogy Te, vagy az a 30 ember, aki ide rendszeresen irogat, meg a tobbi internetes oldalon blogolo honnan ertesul a mai magyar poitikarol??? Te, en, meg a tobbi internethasznalo megteheti: aztan ugy el az onnan jovo informaciokkal, ahogy a lelkiismerete diktalja.
DE: honnan ertesuljon a Bozsi neni Nagygecen, vagy egy rakas masik kis falucskaban a napi hirekrol, ahova eppen csak az M1 meg a kiralyi radio jut el, mint media? meszaros kezeben az osszes fontos megyei lap, a Nepszabi bezarasa utan, tehat mar a nagyobb varosokban sem tudnak valos hireket kapni.
4 millio ember el melyszegenysegben, masfel milla futyiszes, altalaban jo korulmenyek kozott (azoknak aztan mindegy, hogy milyen modon ertesulnek a futyiszes hirekrol), esetleg 4-4.5 millio ember az, aki valaszthat internet es kulfoldi sajto kozott is... Ez messze nem az egesz lakossag.
karma1
@namihami: Lajkoltalak, bar most az egyszer nem teljesen fedi egymast a velemenyunk (na, persze ez nem baj).
Azert induljunk mar ki abbol, hogy adot minden orszagban MUSZAJ fizetni, azt kell ujra visszaosztani. A jelen esetben is az tortenik, hogy igen, a TI penzeteket hasznalja a kormany, csak rosszul. A masik baj az, hogy NAGYON ROSSZUL, nem ugy es nem arra, ahogy es amire beszedtek, na es persze egy reszet siman el is lopjak. (Talan mar ez a nagyobb resz).
En tehat inkabb arra utaltam, hogy pl. az EMMI miert halmozott fel adossagokat, amikor befolyt hozzajuk a penz? Lehet ugyanis, hogy azt mondtak, mi vagyunk a kormany, es mi nem fizetunk adot, mert ki kerhet bennunket szamon? (nana', a nep egesz siman, peldaul).
Az egesz rendszer ugy szar, ahogy van, ha egy nem termelo szektorbol allandoan csak kivonod azt a penzt, amit az orszag osszgazdasaga termel, akkor az elobb-utobb elindul a deficit fele, marpedig a kozmunka az szart sem er, nem termelomunka, nem hoz bevetelt, csak rengeteget visz.
Eladott Ország
Kevés már az ellopható UNIÓS és egyéb közpénz, de úristen mi lesz 2020 után. Minden mutató szerint fasza. A GDP ütemesen nő, a szegénység csökken, a munkanélküliség történelmi mélyponton. Mi kellene még? Ilyen buta tahó seggfej mint a csillagtalan éjszaka Kupakos Lala és fideszes bandája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.