A belügyminiszter minapi állásfoglalása egyértelműen rögzíti, hogy a közterület-felügyeletek kizárólag a térfigyelő kamerák felvételei alapján nem szabhatnak ki büntetést szabálytalankodó autósokra – közölte Tarlós István a Karc FM-nek nyilatkozva.

A főpolgármester a vasárnap felvételről sugárzott műsorban azt mondta, többféle értelmezés létezett a közterület-felügyeletek büntetési gyakorlatával kapcsolatban, de a belügyminiszteri állásfoglalással ez az értelmezési probléma megszűnik.

A közterület-felügyeletek tehát nem bírságolhatnak csak felvételek alapján közlekedési szabálysértéseket. Egy dolgot tehetnek, hogy a felvétel mellékelésével közigazgatási eljárást indítanak a rendőrségen – tette hozzá.

Tarlós István az Álláspont című műsorban elhangzott interjúban hangsúlyozta, az ügyben két fő célja van: az egyik a szabályosság, a másik a "brutális" büntetési tétel mérséklése. Azt szeretné, hogy Budapesten minden közterület-felügyelet szabályosan működjön, és az "enyhe súlyú közlekedési szituációkért" kiszabható ötvenezer forintos – figyelmeztetés nélküli – büntetést módosítsák – mondta.

A 3-as metróvonal felújítása kapcsán Tarlós István közölte, 2020-ra várható az infrastruktúra teljes felújítása. A szerelvények felújítása folyamatban van, a síneket évek óta cserélik. "Tehát ma, ha szigorúan vesszük a 3-as rendszer egésze, bármilyen hihetetlen, de annál jobb állapotban van, mint 2010-ben volt" – fogalmazott.

Kitért arra is, hogy balesetveszélyt a sűrűn végzett felülvizsgálatok és szakvélemények nem jeleznek. Ha így lenne, a BKV menedzsmentje azonnal leállítaná a 3-as metrót – mondta Tarlós István.

A közlekedés fejlesztéséről elmondta, a 3-as metró felújítása mellett folytatják a villamosok, buszok és trolik cseréjét, "küszöbön áll" a Lánchíd és a Váralagút felújítása, több mint tíz P+R parkoló építése, valamint – a kerületekkel összefogva – nagyszabású útfelújítási program veszi kezdetét.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
elnyomott
Csak kamerafelvétel valóban nem jó semmire.
Csak az büntethető, akit akarnak büntetni, minek ez a sok kibúvó. Mondják ki legalább egyszer becsülettel, hogy pofára megy, a többi nem számít.
SystemError
Akkor legyél már ilyen szabálykövető Tarlós, ha nem a feleségedet büntetik meg...mert tudnék még pár hasonlót felsorolni...
elnyomott
@SystemError: Miféle szabály zárja ki a kamerafelvételt, mint bizonyíték? De tényleg?
SystemError
@elnyomott: Én úgy tudom hitelesített kamerának kell lennie. Vennie kell azt is, ha ott valamilyen tábla jelzi, hogy pl tilos balra fordulni. Ha belegondolsz, akkor pl kapsz egy videofelvételt, hogy egy kereszteződésben valamit csináltál, de mi bizonyítja, hogy az a kereszteződés hol van és milyen szabályok vonatkoznak éppen rád?
elnyomott
@SystemError: - feltételezem, hogy a kihelyezett kamerák hitelesítettek.
És engem nem zavar, ha bárhol felvesznek, mert igyekszem törvénytisztelő lenni. Ha mégis megszegnék valamilyen szabályt, jogos a bünti. Hogy azt hiszem, nem tudják, nem mentség!
picike1
@elnyomott: a felvétel és feljelentés kell hozzá ugy büntethet csak a camerás felvétel
elnyomott
@picike1: ez pont olyan, mint amikor a 65 év felettieknek nem elég a személyi az ingyen utazáshoz, még kell egy arcképes igazolvány is, amivel igazolja a korát. :-/
SystemError
@elnyomott: Én is amúgy és kamerákat(mivel olyan sok azért nincs) rendszerint oda szokták tenni, ahol sok a baleset. Én sem vagyok ellene, de annak igen, hogy csak abban lássam a szálkát, ahol a Tarlós feleségét büntetik... Ha itt tartunk akkor van egy csomó parkolóhely felfestés, ahová csak úgy tudsz beparkolni hogy vagy nem tartod be az autó és homlokzat közötti távolságot vagy kilógsz az úttestre. Meg is büntettek már ilyenért..:)
elnyomott
@SystemError: - igen, a Tarlós család adhatná lejjebb is, ebben maximális az egyetértés!
Pálinkás Pál
@SystemError: Most azért nagy hülyeséget mondtál...a VÉDÁK 10 %-a sincs balesetveszélyes helyen...inkább ahol büntetni lehet...és mielőtt a szabálykövető magatartással jössz...egy kétszer háromsávos egyenes úton biztos életszerű a 60-as korlátozás,igaz???No látod, az ilyen értelmetlen szabályozás alá eső helyekre telepítenek,pont a pénz miatt!!!
SystemError
@Pálinkás Pál: Nincs annyi pénzem, hogy felülbíráljam a szabályokat. 5 balesetmentes(jégen, hóban 12 órákat) motoros futárkodás után mondom, hogy te most azt, hiszed nincs értelme a hatvanas táblának, de ez egy társadalmi átlagnak szól. Ebben benne van a friss jogsistól a nyugdíjasig. A "hülye smart-os picsától" a kis "beképzelt bmw-s faszkalapig" minden.
Mindegy is, mert nem a szabályok felülírásáról volt szó, hanem annak törvényes betartatásáról...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.