Több városban is tüntetnek vasárnap a lex CEU és a civiltörvény ellen. A szervezők szeretnék elérni, hogy a kormány még a 7. cikkely alkalmazása előtt vonja vissza a „zsarnoki törvényeket”. Szombaton Felcsúton is demonstrálnak, itt lesz a korrupcióellenes népszavazás kampányának első állomása.

Gyöngyösön, Veszprémben, Békéscsabán, Debrecenben, Nagykátán, Kaposváron, Sopronban, Pécsen és Hódmezővásárhelyen is lesznek tüntetések a hétvégén.

A szervezők elmondása szerint ezekben a városokban jelezték, hogy csatlakoznak ahhoz a megmozduláshoz, amelyet a CEU melletti korábbi tüntetések szervezői jelentettek be vasárnapra.

A Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk! nevű demonstrációsorozat budapesti rendezvénye a Műegyetem rakparton indul el, ahonnan a Kossuth térre vonulnak át a résztvevők. A Facebookon meghirdetett eseményéhez eddig körülbelül tizenkétezren csatlakoztak, a tüntetéssel a lex CEU, a civiltörvény, az EU-ellenes kampány, „a szabad média maradéka elleni háború” és a reklámadó ellen tiltakoznak.

A szervezők az Oktatási Szabadságot és a Nem Maradunk Csendben! csoport tagjai, áprilisban ők vettek részt több, főleg a CEU támogatására rendezett tüntetésen. A Hír TV-nek úgy nyilatkoztak: „A magyar kormány szabályos hadjáratot indított a szabadság még létező intézményei ellen, vagyis a jövőnk ellen, erre szeretnénk felhívni a figyelmet. Két válaszlehetőség van: vagy marad a passzivitás, a beletörődés, vagy pedig közös, aktív kiállás lesz Magyarország jövőjéért. Mi az utóbbit választottuk, és úgy látjuk, ameddig a kormány nem hátrál, addig mi sem ülhetünk ölbe tett kézzel.

Szombaton Felcsúton tüntet a Magyar Korrupcióellenes Szövetség Egyesület. Az esemény célja a Nemzeti Választási Iroda által nemrég átengedett korrupcióellenes népszavazási kezdeményezés bemutatása. A kezdeményezést Vágó Gábor volt LMP-s képviselő nyújtotta be, célja az, hogy kitolják a korrupciós bűncselekmények elévülési idejét. A javaslat támogatására Vágóék aláírásgyűjtést indítanak, és ha összegyűlik kétszázezer aláírás, országos népszavazást kell kiírni a kérdésről. – írja a hirtv.hu.

Címlapi kép: FERENC ISZA / AFP

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Helyes, emberek! Éjjel-nappal zaklatni a mocskos, harácsoló rezsimet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@Zeta: 18.59
Akinek ez menne, az simán nyerné a választásokat is a Fidesz ellenében.
Leírni sokkal könnyebb, mint megvalósítani!
Gyakran akár itt a Propin is csak abban értünk egyet sokan, hogy el kell zargatni a Fideszt, de a hogyanról százféle elképzelés forog!
Ami most a legfontosabb, a hasonlóan gondolkodókkal minél többen kimenni vasárnap a tüntetésekre, ott egymás között is meg lehet beszélni az elképzeléseket!
Szerintem!
Zeta
@Béla333: akár ott , akár máshol, de megkell , beszélni! És most először a célról, aztán visszabóntvá a kérdést meg kell állapodni. Most azon múlik minden, hogy mennyire akarják a váltást! Mennyire tudnak engedni, mennyire tudják tudomásul venni, hogy a cél mögöttnem egyéni ambícióknak kell állnia! Meg kell tanulni engedni, elfogadni, hogy nyerjünk!
Zeta
@Zeta: a cél mögött NEM egyéni. . .
A nem hiányzott, yzerintem.
verőce21
Aztán majd jól elmennek haza, és leszavaznak a fideszre, ha eljön az ideje. :)
verőce21
Mi meg a kislányokkal elmentünk cirkuszba a napokban. Voltak bohócok, erőművész, tűzevő... A kis cirkusz zoo-jában, vagy féltucat oroszlán hentergett a ketrecekben, volt medve, elefánt, lovak.
A szag olyan volt, mint egy felsőbb lányiskola tantermében, öt perccel a déli csengetés előtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.