New York állam kormányzója, Andrew Cuomo szerdán közleményben jelezte, hogy készen áll a magyar kormánnyal folytatandó tárgyalásokra a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyében.

Rövid közleményében a demokrata párti kormányzó meggyőződését fejezte ki, hogy a CEU szabad intézményként történő megőrzése Budapesten "mindenki érdekét szolgálja".

Andrew Cuomo hangsúlyozta: kész arra, hogy tárgyalásokat kezdjen a magyar kormánnyal a New York állam és a magyar kormány közötti kapcsolatok folytatásáról és annak biztosításáról, hogy az intézmény megbecsült forrás maradjon a diákoknak szerte a világon.

Kedden az amerikai külügyminisztérium arról adott ki közleményt, hogy az amerikai szövetségi kormánynak "nincs hatásköre vagy szándéka" tárgyalni a magyar kormánnyal a CEU ügyéről.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Egy 141 205 km² területű, 19 378 102 fős állam kormányzója és szenátusa, egy illegitim kormánynak molyfing?
Getzik, hátrább az agarakkal!
Mit képzeltek ti magatokról?
Ocsmány banda.
eugen4402
Szijcsináló úr! A szövetségi kormány nem illetékes, értse meg!!! Jelent önnek valamit 1789? Az USA alkotmánya akkor lépett életbe, és egész jól bevált azóta is. Azóta senki nem akarta módosítani külföldről, az ottaniak tiszteletben tartják, és nem WC-papírnak tekintik, mint némely közép-európai banda.
eugen4402
@durbincs: Egész rokonszenves program jönne ki ebből: "Ugorjunk vissza 1000 évet!" Dobjuk a kukába mindenünket, és felejtsük el a kukát is. Ezer évvel ezelőtt se volt, megvoltunk nélküle... Mokány, rövidlábú lovakat szerzünk, oszt irány Nyugat...Kezdődhet a kalandozás, rablás, és lóhátról hátrafelé nyilatkozás (ha riporterek állnának az út szélén.)
Jozefina
A legnagyobb baja ennek a primitív kormánynak, hogy a "White House" -ba nem tudnak semmiféle csalás, hazugság árán bejutni!!!
Vethetnek cigánykereket, meg amit akarnak a CEU úgy is maradni fog. És ez így van rendjén!!!
bencemacska
@Jozefina: ma, 07:26
A véleményeddel egyetértek, de tartok tőle, hogy a CEU-t elüldözik.
OV akarja megmondani, hogy mit és kik oktassanak. Ebbe ők viszont nem fognak beleegyezni.
eugen4402
@durbincs: Csak árnyalatnyi különbség van: ma még magas lóról nyilatkozik a hét vezér, és nem egyenesen hátrafelé, hanem össze-vissza nyilatkozik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.