Paradox, amikor Gulyás Gergely azt hiányolja, hogy Magyarországon a vitázó felek nem érvekkel, hanem (hang)erővel győzködik az ellent, és a helyszín nem a Dumaszínház, hanem a XXI. Század Intézet által szervezett kerekasztalbeszélgetés.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Kívülállók véleménye

Nem elég értelmiséginek nevezned magad, annak is kellene látszanod, vagy legalább meg kellene próbálni ilyen gyanút kelteni

Már maga a „tanácskozás” sem piskóta, hiszen „Az „intézményvezető” Schmidt Mária, Tállai Gábor, a Terror Háza kutatási igazgatója, Gulyás Gergely a Fidesz alelnöke, Ablonczy Bálint a Heti Válasz újságírója és Gerő András történész” voltak a részt-vevői a „XXI. Század Intézet keddi kerekasztal-beszélgetésének, a Terror Házában ”. Ami azt a címet viseli, hogy „Az értelmiség esete a kidobóemberrel*”! , hogy igazán mókás legyen a dolog ezek a drága jó potentátok a párbeszédet hiányolták az közbeszédből.
Remélem komolyan gondolta a derék magyar média, hogy „Európai értelemben is kulturált vita zajlott kedd este a XXI. század intézetben, sokkal több ilyenre volna szükség a mai Magyarországon. ”, mert viccnek nagyon hülye. Azon túl, hogy ezek az ócska pártállami pankrátorok megelégedtek egymás ajnározásával és mindenkinek a fikázásával, aki másképp merészel gondolkodni letudták a témát, a hangnemük csak a szokásos puffugtatás, stílus Bayer-light és színvonal Rezsi Szilárd-II.
A teljesség igénye nélkül:
Gulyás „Magyarországon a legritkább esetben érezni azt, hogy a vitázó felek érveket használnak, így pedig el van zárva az értelmes diskurzusok lehetősége, gyengült a véleményformáló értelmiség befolyása is. ”
Schmidt: „a baloldal már gratulálni is elfelejtett a választási győzelmekhez, a köztársasági elnök ellen csak tüntetnek, kezet nem nyújtanak felé, nincs meg a szándék a másik gondolkodásának megértésére. ”
Amblonczy: „Az újságírókkal is rengeteg baj van. Nincs szolidaritás, nem érdeklik a kérdezőket az interjúalanyok válaszai, prekoncepciók szerint dolgoznak, ami nem illik a képükbe”
Gulyás: „a szólásszabadság lehetővé teszi, hogy elmondják véleményüket azok, akik azt gondolják, nekik van igazuk”.
Na és persze a fénypont; Schmidt: „ az unió vezetőiből hiányzik a reálpolitikus gondolkodás, és csak a hatalmat akarják”!
*A...
RonaGyuri
folyt.

*A cím állítólag „Kemény István író új könyvére utalt, ami szerint aki próbált már mostanában meggyőzni kidobóembert bármiről, az sejti hol az értelmiség helye az országban”! Ami persze sok dolgot megmagyaráz, bár meg kell mondjam, hogy életszerűbb lett volna kopaszokat, vagy őrző-védőket (bocs attól a néhánytól közülük, aki normális) említeni! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.