Nem a jól fizetett sztárorvosok lázadtak együtt vele, pedig ők, ha akarnák, tudhatnák mi van a műtőkön kívül a kórtermekben, a szenvedés és elhagyatottság csarnokaiban. zt mondtam, mondom ma is: a magyar genetikusan, vagyis történelme, generációkon átívelő sorsa következtében alattvaló lett, ami nem csoda, hisz „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít vagy parancsot követ” – ahogy József Attila írta. Ugyanígy állítom, hogy a magyar genetikusan öngyilkos típus, mert az alattvaló nem lázad, hanem kimenekül a világból. A nemzetközi statisztikáknak Magyarország mindig az élén járt, s jár ma is, mondhatom úgy, hogy rendkívül gyakori probléma-megoldó stratégiája a magyarnak az öngyilkosság. Sándor Mária a gyalázatos, néppusztító magyar egészségügy élő lelkiismerete. Fekete ruhája szimbólum. Feketében gyászolta a betegek tömegét, akiket a Hatalom és az egészségügyet irányító politikusok embertelensége elpusztított, pedig még élhettek volna. Feketében gyászolta a mérhetetlen kínokat...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Követelem sok száz gyerekem tányérjára az ételt, a lábukra cipőt, a termeikbe meleget, világítást és jó minőségű oktatást. Követelem a hajléktalanok kórházához szükséges kötszerekre, gyógyszerekre, műszerekre a pénzt, amit gátlástalanul elvettek, és saját passzióikra fordítanak!
Nessy
Ez nem látszik a páncélozott terepjáróból, a helikopterből, a magán repülőből ! A nyomorultak halk jajszava nem hallatszik a rádió jól szigetelt stúdiójába, a parlament űléstermébe, a szónokok pulpitusáig.
És mi, mit teszünk? Talán nem lépünk át rajtuk, vagy legalább is nem rugjuk odébb a hajléktalant, néha lelkiismeretünk megnyugtatására adakozunk egy keveset. Ők nem téma sem a médiának, sem másnak. Ők nem selfiznek, és nem töltik fel a közösségi oldalakra a kínjaikat.
Nem is lenne értelme. Ki akar szembesülni a valósággal? Ki lájkolná őket?
Valahol kis hazánkban elvész az emberség.
És ha valaki szót emel? Egyszer, kétszer mellé állunk, aztán ezzel letudjuk az egészet.
Vajh, a kórházi rémtörténetek irói közül hányan emelték fel szavukat a Kossuth téren anno?
Tudom, hogy kissé elkeseredett lett ez a hozzászólás, de bocsánatért esedezem, hogy ilyenre sikeredett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.