Precedenst teremthet Budaörs magyar állammal szemben megnyert pere, több más település is visszaperelheti az iskolafenntartásra beszedett pénzt.

Azután, hogy a Fővárosi Törvényszék Budaörsnek adott igazat a város magyar állam ellen indított perében, előfordulhat, hogy több magyar település is visszapereli az iskolafenntartásra beszedett pénzt, írja a HVG.

Az állam összesen 2,125 milliárd forintot kívánt elvonni az iskolák államosításával kapcsolatban bevezetett szolidaritási hozzájárulás címén, az önkormányzat álláspontja azonban az volt, hogy ez  törvénysértő, például, mert egy kétharmados törvényt írtak felül egy feles jogszabállyal.

A Fővárosi Törvényszék nem jogerős döntése értelmében az államnak vissza kell fizetnie a budaörsi önkormányzat számlájára mintegy 765 millió forint szolidaritási hozzájárulást.  

A bíróság kimondta azt is, hogy a közteher jellegű finanszírozási mechanizmus jogintézményét a magyar jog nem ismeri, ami alapjaiban rengetheti meg szolidaritási hozzájárulás intézményét, mivel ezután bármelyik önkormányzat a bírósághoz fordulhat, adott esetben még kártérítést követelhet.

HVG

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nagyszeru pelda, okos vezeto Wittinghof! Egyszer el kell, hogy kezdodjon hianyozni az a rengeteg elherdalt penz valahonnan...
Hiaba lopta ossze maganak a KLIK a lehetosegeket, hiaba szipkazta el az osszes fenntartasi jogot az onkormanyzatok elol, meg ez sem volt nekik eleg, ezert vetettek ki ezt a kulon adot a "gazdag" Budaorsre (es meg valoszinu nagyon sok hasonloan jol, esszel vezetett telepulesre is).
Nincs honnan tobbet lopni, az EMMI az a miniszterium, amelyik a legtobb penzzel tartozik az energiaszolgaltatoknak, es a koltsegvetesnek is a kotelezo befizetesekkel.
Most elkezdett bedolni a domino, az elso nehany ugy meg esetleg docogosen mehet, de aztan minden felgyorsul, es maga ala temeti ezt a szemet bunozo bandat...
Nessy
Félő, hogy feljebb majd módosítják az ítéletet, szokás szerint!
Majd okosabban szignálják ki a megfelelő biróra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.