A jászberényi kórház folyamatosan eleget tesz feladatának: minden osztálya és szakrendelője működik, a betegeket fogadja és ellátja – szögezte le a kórház megbízott főigazgatója vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Korábban Sinkó-Káli Róbert a szoljon.hu portálnak adott nyilatkozata nyomán több sajtóorgánum azt írta: az orvoshiány miatt több kórházi osztály is részlegesen bezár a nyárra.

A megbízott főigazgató szerint a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház adományozó ünnepségén elmondott szavait "kiforgatták", és "rémhírt generáltak". Megjegyezte: az egészségügyi ellátás "rémhírekkel, valótlan állításokkal történő megzavarása elítélendő, nem a jobbítás irányába mutató, a betegek bizalmának megingatása egyben félelemkeltő".

Sinkó-Káli Róbert jelezte: a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban 2015 végén több mint egymilliárd forintos beruházás valósult meg, és azóta is több mint 200 millió forint értékben elnyert, gép-műszerbeszerzést érintő pályázati támogatások közbeszerzési eljárásai vannak folyamatban.

MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Figyelmeztették a sablon szöveg pontos használatára!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Figyelmeztették a sablon szöveg pontos használatára!!!
kisrigó
@papa.49: Nekem is az jutott eszembe, hogy kapott egy "telefont"! Eléggé késve jött a "magyarázat!" Biztos nem magában mondta, csak hallották mások is! Szóval :mondott ilyet, vagy nem!? Van elég orvos, ápoló, vagy nincs? Szómágia!
papa.49
@kisrigó: Kb. 6 hete bent volt pár napig az egyik fiam ott a kórházban, voltunk nála látogatni, mit mondjak eléggé kihaltnak tűnt az egész...Az már csak hab volt a tortán, hogy hiába gyalogoltam el a parkolóból a főbejárathoz az vasárnap délután ZÁRVA volt, vissza a parkolóhoz, és a mentő bejárón keresztül lehetett bemenni.
Amit meg a módosított nyilatkozatban emlegetett az igazgató annak nyomát se lehetett látni, pár éve jártam benne, sok változást nem fedeztem fel!!!
Eladott Ország
ep.cdn.indexvas.hu/1/0/539/5396/53969/5396934_047ec73c98d56e74d3e5fd29b7b9574a_wm.jpg
nol.hu/data/cikk/1/59/92/65/cikk_1599265/01011-korhaz3_REV.jpg
Ez egy hadikórház vagy kórház?
Nessy
Szép eredménynek tünnek a felújítások, beruházások, csak sokszor fél megoldások.
Egy kórházban nagy csinnadrattával átadják az új intenzív osztályt.
Az új osztályt a falak jelentik. Ágyak a raktárból, monitorok, személyzet a subintenzívről. Ennyi. Az eset megtörtént, nem az "emúttnyócévben"!
Eladott Ország
A gyomrom felfordul ezektől az emberektől, akik úgy tesznek, mintha nem tudnák pontosan,
hogy az egész rendszer merő káosz és pusztulás, hogy azt leginkább a lábukról még le nem esett, de már ahhoz közel álló dolgozók hivatástudata tartja életben. És akkor jönnek ezek a doktor faszomtudja kik, akiknek drágább rongy pozíciójuk, mint hogy az első vonalban küzdjenek a dolgozóikért, a betegeikért. Akik inkább besöpörnek az ágy alá és bagatellizálnak – esetenként emberéleteket követelő – rendszerszintű problémákat, minthogy az élére állnának valaminek, ami elindíthatna valamiféle reformhoz hasonló folyamatot az egészségügyben, ami nélkül nem csak júliusban és augusztusban, hanem random hónapokban szünetelhet a kórházi ellátás. Mert csak. Mert kidőltek a dolgozók, mert bekrepált az MR­ készülék, mert nincs elem a vérnyomásmérőbe, mert nincs, aki kitakarítsa a szarból a kórházat, mert a mentősök már Londonban taxiznak. Bizalmon alapuló szolgáltatás, mi? Milyen bizalom, doktor Sinkó-­Káli? Kiben kellene megbízni? A túlterhelt, kiégett, vigasztalan, kialvatlan kórházi személyzetben? Abban, hogy talán jut kórházi ágy a halaszthatatlan beavatkozást igénylő betegnek? Ki nem mond igazat? Az, aki megírja, hogy rohad minden, vagy az, aki igazgatóként, a várható kormányzati büntitől való félelmében az anyját is letagadja, nem hogy azt, amit tegnap mondott? És így múlik el a világ dicsősége, így rohad meg ez az egész. Egészségügyi dolgozó és páciens egyaránt. Csak a kormánypropaganda örök. Meg az országot uraló bűnbanda prémium kategóriás, azaz VIP ellátása. Nekik nem kell beledögleni semmibe. A sok barom meg erre is megvonja a vállát, mert őt úgysem érinti. Tragédia.
nol.hu/data/cikk/1/59/92/65/cikk_1599265/01024-korhaz-cz.jpg
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/539/5396/53969/5396934_047ec73c98d56e74d3e5fd29b7b9574a_wm.jpg
elnyomott
Ja, azt is nyilatkozta, nem zártak be osztályok, csak nincsenek nyitva.
Ha nem itt élnék, röhögnék...
papa.49
@Nessy: Emlékezett a gödöllői kastély átadására ott is belül még ki voltak támasztva gerendákkal a falak, vagy a ,,Várkert bazár,, !!!
quadrocopter
Jó nyálas csicska a kórházdiri - maradhat!
Nessy
Kap még majd a kis pofájára, hogy az elején igazat akart mondani!
A sok mellébeszélő politikus megérdemelné, hogy amikor a mentő megérkezne velük az intenzívre infarktus miatt, ott lógna a tábla: Felújítás miatt zárva! A határidő az idők végezete.
Aztán közölnék, hogy nincs zárva, csak nincs nyitva!
karma1
Na, neked biztosan nem kell felned attol, hogy nem lesz eleg a fizetesed a jovo honapig, foigazgato ur!
Vazze, majdnem mindegy, hogy mennyi uj gepet, felszerelest tudtok vasarolni, ha nincs aki uzemeltesse, az eredmenyeket szakszeruen leforditsa "lelet-nyelvre", akkor a hajadra kenheted a gepeidet!
eszegfu
"...azóta is több mint 200 millió forint értékben elnyert, gép-műszerbeszerzést érintő pályázati támogatások..." mintha ez a "szerencsétlen" igazgató nem lenne tisztában a gépek, müszerek árával?!
Mi az a 200 millió, amikor pl. egy sebészeti vágó 250 eFt, egy mütőlámpa izzó 35 eFt, egy EKG 600-700 eFt, melynek a terheléses méréséhez a kerékpár 2 millió, de egy röntgen készülék is 1 millió...egy MRI készülék pedig 250 millió.
Nessy
@eszegfu: Ezt már nem mesélik el, nehogy túlterheljék a hívek agyát!
Egyébként a királyi és Vajna -Mészáros média csak győzelmi jelentéseket közöl, a többi részlet kérdés. Miután az ördög a részletekben lakozik, egy keresztény országban az ördögöt nem emlegetik, mert még megjelenik.
eszegfu
@Nessy: Ja! Még a végén gondolkodnának!?
Eladott Ország
@quadrocopter: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/06/SinkoKaliRobertElismeres.jpg
ma, 08:34 Ime a kórházi kormánycsicska
A kép bal oldalán dr. Sinkó-­Káli Róbert, akit 2011-­ben neveztek ki Jász­-Nagykun­-Szolnok megyei tiszti főorvosnak, 2013-­ban pedig Pro Sanitate díjban részesítette az embertelenség minisztériuma.
Nessy
@Eladott Ország: megfelelt a "feltételeknek"!
Macskaszem
Szabadságra mentek a betegségek, aztán követték őket a doktorok és ápolók, hiszen így már szükség se volt rájuk. Eccerű ez, mint a faék.
magyarbakancs
Ferencz József császár mondta "minden szép,minden jó,mindennel megvagyok elégedve"
Eladott Ország
@Nessy: A képen látható kézfogás óta már nem Dr. Szócska Miklós az eü. államtitkár, hanem Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán, de dr. Sinkó-­Káli Róbert maradt oszlopos NER tag.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.