Tarjányi Péter a hamburgi zavargások elemzése után a magyarországi zavargás kirobbanásának lehetőségéről is beszélt. Elmondta, hogy egy zavargás kirobbanásának a világ bármely részén egyik alapfeltétele, hogy kibékíthetetlen ellentét legyen hosszú éveken át társadalmi csoportok vagy politikai erők között. Ez a "puskaporos" hangulat Magyarországon a 2000-es évek eleje óta jelen van. A másik kritérium, hogy mennyire bíznak az emberek a politikában. Mennyire érzik, hogy az érdekképviseletük például az ellenzéki oldalon mennyire tud érvényesülni. Az emberek eltűnt tíz és százmilliárdokról hallanak és nem történik semmi. Ez növeli az emberek elkeseredettségét, kilátástalanságát. Elég egy szikra és ez dühbe csaphat át és megjelenhet az utcán. Tehát ez is zavargáshoz vezethet. A másik feltétel az igazságszolgáltatás és erőszakszervezetek munkája, hogy van-e kettős mérce. Hogy valakiknek meg lehet tenni valamit és másoknak nem. Ez a kritérium szintén megáll Magyarország esetében. Minderről...

Forrás: atv.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Tehát a kormány látja, hogy feszült a helyzet itthon. Valamiért abban is biztosak, hogy zavargások lesznek. Talán mert olyan intézkedést fognak hozni, ami kiveri a biztosítékot. Ezért a várható eseményért pedig Soros Györgyöt teszik előre felelőssé. Tehát a cirkusz forgatókönyve már kész.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
És változott valami azzal, hogy Hamburgot szétverték?
human
@36: Valószínűleg annak az 1000 fős csoportnak a célja csak a balhé volt. Jó alakalom az anonym gyújtogatásra.
36
@human: Szeretem én a demokráciát, de azért ennyire nem. Apró darabokra kellett volna verni ezeket a mocskos szemétládákat, azután elítélni őket, fejenként 400 évre.
Mert hát, ki a legnagyobb vesztese az egésznek?! A hamburgi polgár. A boltja ugrott. Az autója ugrott.
(Megjegyzem, nekem talán azért is fáj jobban ez a történet, mert Hamburgot, pl. imádom. A másik kedvencem még Lübeck.)
human
@36: Tarjányi szerint napokon belül elfogják a kemény mag egy részét, de ez egy hálózat. Nem lehet csak úgy lekapcsolni őket.
colibri
@human: 14:35 Mindezek mellett ne feledkezzünk meg a magas fokú fegyverkezésről sem. A TEK után a köteles féle parlamenti őrség, a déli határ menti felállás és leújabban a honvédség katonai kiadásának növelése, hova vezet ez?
human
@colibri: És Matolcsy is 200 ezer lőszerrel, új fegyverrel szerelte fel magántestőrségét, amit mi fizetünk. Ezek nagyon készülnek valami balhéra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.