Tavaly próbálta ellopni a Turay Ida Színház 24 éves közönségszervezőjének autóját Gödöllőn egy férfi, ám a nő észlelte az akciót, és belekapaszkodott a kocsiba. A férfi az árokba hajtott az autóval, a nő a kocsi alá szorult és meghalt. A férfi büntetését mérsékelhetik a gyanúsítás megváltozása miatt.

Mint ismert, tavaly július végén Gödöllőn a Turay Ida Színház 24 éves közönségszervezője, B. Zsófia megállt a házuk előtt az autójával, majd kiszállt, hogy kinyissa a bejárót. 

Ezt használta ki Sz. Lajos, aki bepattant az autóba, és el akart hajtani, ám B. Zsófia belekapaszkodott a kocsiba. Sz. Lajos az árokba hajtott az autóval, B. Zsófia a kocsi alá szorult, Sz. Lajos azonban a segítségnyújtás helyett otthagyta a haldokló nőt. Másnap egy kocsmában sörözve fogták el.

A Blikk cikke szerint Sz. Lajost a kezdetekben nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsította a rendőrség,  mostanra azonban halált okozó közúti veszélyeztetéssel, jármű önkényes elvételével, rablással és segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják "csak". Így az életfogytiglan tartó börtönbüntetés helyett 12-15 évet tölthet a rácsok mögött. 

Rablással már nem gyanúsítják védencemet, amit egyébként mi az első pertől vitattunk is. (...) Véleményem szerint még abban az esetben is, ha marad a mostani gyanúsítás, akkor is a maximálisan rá kiszabható börtönbüntetés tizenkét és nem tizenöt év lehet

- mondta el dr. Boros Lajos, a férfi ügyvédje a lapnak.

Sz. Lajos és ügyvédje a férfi részegségére hivatkozott, hogy emiatt nem maradt ott segíteni az áldozaton. Ám "a törvény szerint az, hogy ott maradjon a baleset helyszínén, az ittasan vezetőtől is elvárható, de a segítségnyújtás csekélyebb mértékű kötelezettséget jelent, mint egy nem ittas elkövető esetén" – olvasható a cikkben.

A nyomozást várhatóan a nyár végére lezárják, ősszel pedig elindulhat a tárgyalás. 

(Címlapi kép: pixabay.com CC0)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Egyszerű gyilkos. Nem szórakoznék. Valószínűleg Mátyás idejében ezt karóba húznák. Ha a feleségemmel, anyámmal, húgommal, lányommal, stb. történt volna ez, akkor a cigánynak már lángokban állna a háza és a menekülőket egyesével kaszabolnám le. Ennyi. És büszkén vonulnék a börtönbe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...törvények...szokás szerint ismét figyelmen kívül hagyja mindenki az zuniós normákat...mert az is van még a törvényekben is.
Fradigege
Egyszerű gyilkos. Nem szórakoznék. Valószínűleg Mátyás idejében ezt karóba húznák. Ha a feleségemmel, anyámmal, húgommal, lányommal, stb. történt volna ez, akkor a cigánynak már lángokban állna a háza és a menekülőket egyesével kaszabolnám le. Ennyi. És büszkén vonulnék a börtönbe.
csa-csa
@Fradigege: jobban nem is mondhattad volna!
Zeta
@maci0427: de nem rabló, lassan a hölgy lesz a hibás , mert megakarta védeni a tulajdonát egy rohadék gyilkostól!
Aki tönkretett egy sor hozza kapcsolódó ember életét, az ő sorsát pedig lezárta!
Nem érdemli meg a kevesebb büntetést, sőt!
Vagy nem maradhat ki a tánckarból?
laja70
Azt az ügyvédet is mellé kell zárni 20 évre, amelyik az ilyen mocskot és a többit védi!!!
simmering73
...és a végén posztumusz börtönre ítélik az áldozatot. Most már értem miért zárták be az OPNI-t. Mert ez az ország maga az OPNI.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.