A BKV szerint nem a szerelvény meghibásodása, hanem egy fakocka okozott problémát az egyik felújított metrószerelvényen szerdán az M3-as vonalán. Emiatt nem működött az ajtók állapotát jelző lámpa.

Bolla Tibor, a cég elnök-vezérigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményben azokra a sajtóinformációkra reagált, amelyek szerint ma az egyik felújított szerelvény meghibásodott, nem működött az ajtónyitást visszajelző lámpa.

Mint írta, felelős üzemeltetőként a BKV Zrt. az eset után biztonsági átvizsgálásra a telephelyre szállította az érintett vonatot, ahol az orosz és magyar szakértők ellenőrizték a szerelvényt. Az elsődleges vizsgálatok kimutatták, hogy a vonat egyik ajtaja alá egy fakocka került, emiatt szorult meg az ajtó, ezért nem volt a vezető számára visszajelzés az ajtók zárt állapotáról.

A védelmi rendszer jól működött, hiszen a vezető számára nem érzékelhető eseményről adott fontos információt, ezzel is támogatva a biztonságos közlekedést

- olvasható a közleményben.

Hozzátették:

az eset az utasbiztonságot nem veszélyeztette, a szerelvény a fakocka eltávolítása óta hibamentesen működik, az átvizsgálás után újra forgalomba állt.

Forrás: MTI

Címlapi fotó: Pixabay CC0

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Aztán honnan került oda fakocka? melyik politikusunk hagyta el a fejét? Ja, az nem jár metróval. Akkor egy hívük, vagy tényleg egy Soros bérenc!
Ez már tényleg a vicc kategória!
human
Még jó, hogy nem egy porcica okozta a fennakadást.
Yoda69
Miert nem Rubik kocka ? Ingyen reklamnak se lenne rossz.
szép új világ
Ha kivették a fakockát működött a visszajelző, de zörgött az ajtó.
Most lefaragnak belőle egy kicsit, hogy vissza tudják tenni úgy, hogy az ajtó se zörögjön és a jelzőlámpa is működjön.
Sámannus
Lehet hogy az egyik mérnök tette oda, mert már küldték volna haza őket...
nezelodo
Még jó, hogy nem egy tűsarkú cipő sarka tört bele a fakocka helyére, mert akkor a Vadai Ági vagy a Lendvai Ildi lenne a tettes, és kerülne statáriális bíróság elé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.