A jól megszokott háziorvost pár év múlva felváltja a non-doktor, vagyis a képzett ápoló. Nem csak a rendelőben, de az alapellátásban, a sürgősségi osztályon, a geriátria- (idős-gondozás), a műtétek körüli-, az aneszteziológia-, és az intenzív terápia területén is.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Ezt akartátok, fidesz-fanok!
Csak támogassátok tovább a hatalmat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@eszegfu: Elfelejtettem megírni miért nem ment orvosira. Főleg a pénz miatt. A férjem és én is rokkant nyugdíjasok vagyunk. Páromnak februárban volt agyműtétje parkinson miatt. Én egy kullancs csípésből visszamaradt halántéklebenyi epilepsziával és pánikbetegséggel vagyok leszázalémolva Kettőnk nyugdíja 125.000 ft. Szerencsére tavaly azoknak akik elérték a 4- es átlagot,duplájára emelték az ösztöndíját. Így most már 40.000 ft- ot kap havonta.Igaz,hogy ebből a bérletei( helyközi, összvonalas Szegedi) ez már magában 12.000. ft Kollégiumba lakik,ott nem kell fizetni,de a menzát nem tudja kihasználni. Messze van az iskola és a klinikák a kollégiumból. Igy aztán vagy összeütnek közösen valamit,vagy valami büfében eszik amit kap. Az biztos,hogy hétközben vagy spóról,vagy nincs pénze,de péntek délutántól vasárnap estig szinte egyfolytában eszik. Ha orvosira járna,akkor fizetnie kellene a kollégiumért,úgy tudom tandíj is van Rengeteget költenek segédanyagokra is. Így egy év múlva már diplomás ápoló lesz,az orvosin meg lenne még 2 éve,aztán 6 év rezidensi, mielőtt igazi orvos lesz. Én örülök, hogy ezt a munkát választotta,mert ez a levszebb munka a világon. Soha nem mentem úgy be dolgozni,hogy nem volt kedvem Szerencsére Viktor is ilyen. Imádja a gyakorlatokat.
cikicakk55
@eszegfu: Elfelejtettem megírni miért nem ment orvosira. Főleg a pénz miatt. A férjem és én is rokkant nyugdíjasok vagyunk. Páromnak februárban volt agyműtétje parkinson miatt. Én egy kullancs csípésből visszamaradt halántéklebenyi epilepsziával és pánikbetegséggel vagyok leszázalémolva Kettőnk nyugdíja 125.000 ft. Szerencsére tavaly azoknak akik elérték a 4- es átlagot,duplájára emelték az ösztöndíját. Így most már 40.000 ft- ot kap havonta.Igaz,hogy ebből a bérletei( helyközi, összvonalas Szegedi) ez már magában 12.000. ft Kollégiumba lakik,ott nem kell fizetni,de a menzát nem tudja kihasználni. Messze van az iskola és a klinikák a kollégiumból. Igy aztán vagy összeütnek közösen valamit,vagy valami büfében eszik amit kap. Az biztos,hogy hétközben vagy spóról,vagy nincs pénze,de péntek délutántól vasárnap estig szinte egyfolytában eszik. Ha orvosira járna,akkor fizetnie kellene a kollégiumért,úgy tudom tandíj is van Rengeteget költenek segédanyagokra is. Így egy év múlva már diplomás ápoló lesz,az orvosin meg lenne még 2 éve,aztán 6 év rezidensi, mielőtt igazi orvos lesz. Én örülök, hogy ezt a munkát választotta,mert ez a levszebb munka a világon. Soha nem mentem úgy be dolgozni,hogy nem volt kedvem Szerencsére Viktor is ilyen. Imádja a gyakorlatokat. @karma1:
cikicakk55
@karma1: Abban teljesen igazad van,hogy az ápolónők,ápolók nem zárnak úgy össze mint az orvosok. Tudom,hogy te nem itt élsz,de biztos emlékszel a feketeruhás nővér esetére . ő kiállt a szakmájuk minden dolgozójáért. Eleinte még voltak támogatói is, de a végére mindenki kihátrált mögüle. Most nem tudom mi lehet vele,de itthon egy kórház.sem alkalmazta. Az az ápoló,akit igazán érdekel a munkája a munkával töltött évek alatt sokat tanulhat az orvosoktól. Én például,ha olyan betegünk
karma1
@cikicakk55: Na, most kepzeld el, hogyha Sandor Mariat koteleznek arra, hogy rossz felszerelessel legyen koteles gyerekeket diagnosztizalni, alapon kezelni, es vetene egy hibat.
Szerinted ki allna o moge? Ki segitene ki a szorult helyzetebol?
A magyar szabalyok szerint peldaul egy korhazi apolt sem jogosult arra, hogy a korhazi kezeles alatt a csaladtagunk adataihoz semmikeppen sem juthatunk hozza. Vagyis egy orvos akarmekkora hibat vet, mire egy korhazi zarojelentes megszuletik, legalabb 5 indokot fognak talalni arra, hogy NEM az orvos volt a hibas.
Nem hiszem, hogyha novereknek, apoloknak kellene orvosi feladatokat ellatni, akkor a novereket ugyanigy bevedenek...
De amikor 3 honapig fekudtem egyfolytaban a korhazban a torott bokammal, akkor az esetek 90 %-aban aldozatos munkat vegzo noverek es apolok lattak el, szinte csak nekik koszonhetem a gyogyulasomat. De a vegszot mindig a sebesz mondta ki.
cikicakk55
@cikicakk55: Valamiért elküldtem. Hiába no,a telwfonon való írást még meg kell szokni. Tehát,én az olyan betegeknél,akiknél nem volt evyértelmű a betevsége,akkor a szabadidőmben elolvastam a kórlapját. Meg néztem minden vizsgálati eredméyt. Ha a beteg még is meghalt feltétlen lementem a boncolásra. Az ilyen esetekből rengeteget lehet tanulni,és ennek a tudásnak ma is hasznát veszem .Minden egészségügI filmet megnézek. A neten is sok új dolgot lehet tanulni. Most,hogy a férjem műtötték,mire a műtőbe került már ismertem az egész műtéti folyamatot,így fel tudtam készíteni
eszegfu
@cikicakk55: aug.5.10:30 Igazán köszönöm, hogy válaszoltál! Kissé elszomoritó, hogy "csak" pénz kérdése kiből mi lesz...másrészt viszont öröm, hogy jó szakember, vagyis "majdnem orvos" lesz! Ha belegondolok, akkor egy szülésnél sem a "fogadott" orvosod áll végig melletted, hanem az "egyszerü" szülésznő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.