A későbbi áldozat hiába jelezte, hogy rosszul van, kirúgták a lábát, ekkor verhette be a fejét. Az ügyészség már vizsgálja az esetet.

Pénteken kora délután Újpesten rendőri intézkedés közben meghalt egy 57 éves budapesti férfi. A rendőrség szűkszavú tájékoztatása szerint a férfi intézkedés közben rosszul lett, és a rendőrök megkezdték ugyan az újraélesztését, amit a kiérkező mentősök folytattak, de a férfi életét már nem tudták megmenteni. Az Index azonban utolérte az elhunyt férfi közeli hozzátartozóját, aki érdekes új adalékokkal szolgált a történtekről.

Elmondása szerint a férfi egy ismerősével várakozott egy közös barátjukra, amikor a rendőrök hozzá léptek és igazoltatni akarták. Ehhez a két kezét a motorháztetőre kellett volna tennie, de ezt – mivel a hőség miatt túlságosan forró volt az autó – nem tudta elvégezni, csak rákönyökölni tudott. A rendőrök ekkor kényszerítést alkalmaztak, és hiába jelezte, hogy szédül és rosszul van, kirúgták a lábát és földre vitték. A rokon szerint a férfi ekkor verte be a fejét és vesztette el az eszméletét. 

A férfi jelen lévő barátja ekkor felhívta az Indexnek most nyilatkozó hozzátartozót, aki perceken belül a helyszínen volt, de szerinte akkor még sem az igazoltató rendőrök, sem az erősítés nem végzett újjáélesztést. Végül az egyik rendőr kezdte, majd a 25 perc múlva érkező mentősök folytatták a műveletet, de a férfi végül meghalt.

A család panaszt fog tenni az eset miatt, a rendőrség közleménye szerint az ügyészség már vizsgálja az esetet. 

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
@Equus: - meghalt egy ember- és a rendőrök kezei között.
Ez csak egy gyűlölködő magyar számára közönyös, sőt, esetleg örvendetes.
Mélységesen megvetlek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Főlökött
@Sziszifusz: Egy dolgot nem kell feledni. Ha az orvos-szakértő talál sérülést a lábon és a fejen, akkor máris megáll, a tanú által elmondott ténykedés, hogy kirúgták a lábát és így beverte a fejét. Ha két tanú, a jelenlévő és az odaérkező is elmondja azt, hogy a fekvő férfi még meg volt bilincselve és nem kezdték meg az újraélesztést, még nagyobb bajban vannak az intézkedő közegek. Ez mind egy rakatnyi olyan cselekmény, melyet a Btk. büntetni rendel, sok - sok évvel, de ne menjünk ennyire előre. Majd az ügyész - nyomozó hivatal kivizsgálja, Ő-Ők ebben az illetékesek.
Sziszifusz
@Főlökött: 10:48
Igen. Fennáll a lehetősége a törvénysértő rendőri intézkedésnek is. Ennek megállapítása múlhat az orvosszakértői véleményen, a bizonyítási eljárás során megállapítottakon, és a kihallgatások során elhangzott és jegyzőkönyvbe foglalt vallomásokon.
Én azonban a közeli ismerős vagy rokon vallomását nem tartanám 100 %-i perdöntőnek.
kukac50
Hatásos a Fidesz gyűlölet kampánya! Már mindenki mindenkiben az ellenséget látja.
A rendőröknek is a szívükre kellene hallgatniuk ha már a józan ész hiányzik!
quadrocopter
@Sziszifusz: A tanúvallomás un. személyi bizonyíték, amennyiben az iü.-i orv.szakértői vélemény talál a kirúgással és fej beverésével egybevágó sérüléseket, akkor ez erősíti a tanú vallomását, függetlenül attól, hogy rokon, vagy nem rokon.
Pálinkás Pál
@peterkelemen: Te ezeket valami kifestőkönyvben láttad,esetleg te is talpas vagy???Aki orbán alatt rendőrnek áll,az egy szinten van az ellenőrrel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.