A későbbi áldozat hiába jelezte, hogy rosszul van, kirúgták a lábát, ekkor verhette be a fejét. Az ügyészség már vizsgálja az esetet.

Pénteken kora délután Újpesten rendőri intézkedés közben meghalt egy 57 éves budapesti férfi. A rendőrség szűkszavú tájékoztatása szerint a férfi intézkedés közben rosszul lett, és a rendőrök megkezdték ugyan az újraélesztését, amit a kiérkező mentősök folytattak, de a férfi életét már nem tudták megmenteni. Az Index azonban utolérte az elhunyt férfi közeli hozzátartozóját, aki érdekes új adalékokkal szolgált a történtekről.

Elmondása szerint a férfi egy ismerősével várakozott egy közös barátjukra, amikor a rendőrök hozzá léptek és igazoltatni akarták. Ehhez a két kezét a motorháztetőre kellett volna tennie, de ezt – mivel a hőség miatt túlságosan forró volt az autó – nem tudta elvégezni, csak rákönyökölni tudott. A rendőrök ekkor kényszerítést alkalmaztak, és hiába jelezte, hogy szédül és rosszul van, kirúgták a lábát és földre vitték. A rokon szerint a férfi ekkor verte be a fejét és vesztette el az eszméletét. 

A férfi jelen lévő barátja ekkor felhívta az Indexnek most nyilatkozó hozzátartozót, aki perceken belül a helyszínen volt, de szerinte akkor még sem az igazoltató rendőrök, sem az erősítés nem végzett újjáélesztést. Végül az egyik rendőr kezdte, majd a 25 perc múlva érkező mentősök folytatták a műveletet, de a férfi végül meghalt.

A család panaszt fog tenni az eset miatt, a rendőrség közleménye szerint az ügyészség már vizsgálja az esetet. 

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
@Equus: - meghalt egy ember- és a rendőrök kezei között.
Ez csak egy gyűlölködő magyar számára közönyös, sőt, esetleg örvendetes.
Mélységesen megvetlek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
ajjaj... kezd a dolog büdös lenni... két ártatlan kancigány várakozik a betörő társaira?
elnyomott
@Equus: - meghalt egy ember- és a rendőrök kezei között.
Ez csak egy gyűlölködő magyar számára közönyös, sőt, esetleg örvendetes.
Mélységesen megvetlek!
Equus
@elnyomott: oszt érdekel, gondolod? Ha csak egy kancigánnyal is van kevesebb, már jó a nap.
teuton
@Equus: Igen jol ertesült vagy, te voltal az egyik rendör? Akkor nem csodalom, hogy csak alias neven mersz itt lent mocskolodni...
Equus
@teuton: milyen mocskolódásra is gondolsz, drága tesó? Tán csak nem cigány vagy magad is? Ha az vagy, akkor tudnád: lopni nem szégyen, sokkal inkább érdem. A ráksű kőtsön a fejér emberbe belefele, aggya a pízt meg a segíjt, oszt dolgozzon, neki ez a dóga. A cigánságnak meg a lopás.
quadrocopter
Milyen érdekes, hoigy a rezsimuralom óta csak halnak az "intézkedés alá vontak"!
justhpeter
Érdekes az a rész, hogy mikor kell felfüggeszteni az eljárást. Mondjuk, ha szól a delikvens, hogy rosszul van, akkor igen vagy nem, meg hogy kell-e orvost hívni a közegnek.
peterkelemen
Nagy kamu sztori ez már onnantól kezdve, hogy a faszi azt mondja az intézkedő rendőrnbek, hogy bocsi, de várj amíg bepötyögöm a telóba még ezt a számot, majd utána elindult a szájkarate ami egészen a tettlegességig fokozódott. Ne csodálkozzon senki ha eleve tiszteletlenül áll hozzá egy rendőri intézkedésnek. Érdekes nekem soha nem volt ilyen élményem, mert ha tisztelettel szólítanak meg, akkor tisztelettel leszek én is.
elnyomott
@peterkelemen: - meghalt egy ember -- felfogtad?
peterkelemen
@elnyomott: Meghalt, de nem véletlenül. A saját butaságának köszönheti. Egy intézkedő rendőrrel szemben nem lehet egyrészt tiszteletlenül beszólogatni, majd szájkaratézni illetve lehet csak annak a vége akár tettlegességig fokozódhat lásd ez esetben is. Logikus, hogy egyrészt tiszteletlen volt, másrészt agresszív különben nem alkalmaztak volna testi kényszert. Vannak olyan esetek, amikor a rendőrök valóban szabályt szegnek, de ez az eset ahogy azt ismertették a médiában nem az volt. Gyertyagyújtásra semmi ok.
elnyomott
@peterkelemen: - te teljesen agymosott lettél. Egy rendőr nem követelheti senkitől (!) hogy a tűzforró motortetőre tenyereljen a rekkenő hőségben.
Nem folytatom. Meglehet, te káder vagy - és jobb, ha inkább hallgatok.
Equus
@elnyomott: jobb is.
Miből gondolod, h a rendőrök csak úgy úri passzióból félbeszakítanak telózást? Aztán azt miből gondolod, h a két fényes, arisztokratikus külsejű urat ruházat átviszgálásra szólítják fel? Utána még a kocsijukat is átnéznék? Ha fekete lett volna a kocsi, akkor még lehetne agyalni is a forróságán,de nem az volt és közlekedtek vele, tehát nem lehetett olyan forró, amilyenre beállítani igyekezik a klán és a szenzációhajhász újdondászok.
Te meg rámászol erre a cigány cumifára?
peterkelemen
@elnyomott: Nálam nagyobb ellensége nincs a FideSSnek, de itt most nem politikáról van szó hanem rendőri intézkedésről. Ezzel a hírrel nagyon mellé fogott az úgynevezett ellenzéki média (ami egyébként nem létezik Magyarországon,d e mondjuk így, hogy ellenzéki). Értem én, hogy igyekeznének rákenni a rendőrökre a túlkapást, de így a leírtak alapján semmiféle túlkapásról nem beszélhetünk legfeljebb arról, hogy volt egy agyatlan ember, aki megpróbált ellenszegülni a rendőri igazoltatásnak. Így járt. Ha minden visszapofázás és engedetlenség nélkül tette volna az állampolgári kötelezettségét, akkor lehet ma is élne. Magának köszönheti senki másnak.
Sziszifusz
@peterkelemen: 22:13
Szerintem arról van szó, hogy egy nagyképű illető, nem tett eleget a rendőri intézkedés során elhangzó felszólításnak, felcukkolta mát és az amúgy is beteg szíve felmondta a szolgálatot.
Bizonyos szempontból sajnálatos.
Nem bántotta senki sem, csupán intézkedni akartak vele szemben, és ő ez alól, ilyen-olyan kifogásokkal, ki akarta vonni magát.
Az, hogy az elhalt rokona milyen legendát ad elő a történtekről elképzelhető, az egyértelműen "tényszerű és elfogulatlan."
Én sem vagyok a jelenlegi rezsim pártolója, de ezt az esetet nem kell kontójukra felírni.
elnyomott
@peterkelemen: - ha valaki ellenszegül, akkor sem ölhet a rendőr. Mert azzal, hogy a rosszul levő embert tovább vegzálta, bizony ölt. Holott a rendőr élete, testi épsége nem volt veszélyben.
Az "ugynevezett ellenzéki média" meg sokszor ír igazat, amivel ciki szembesülni.
És hogy a rendőrök túlkapásait hogy reagálja a hatalom, az bizony jellemző.
elnyomott
@peterkelemen: - még valami. Ha egy ember elkerülhető halála ilyen keveset jelent neked és még sajnos sokaknak, akkor a tied és még sok más ember élete is olcsóbb lesz az olcsónál.
Sziszifusz
@elnyomott: 06:35
Sajnálatos, hogy ha meghall egy-egy embertársunk, ez igaz.
Azonban nem biztos, hogy mindig emberi mulasztás okozza a halált. Ebben az esetben sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy emberi hiba, esetleg rendőri túlkapás okozta a bajt.
Az, hogy egy közeli hozzátartozó, rokona elvesztése esetén mindenáron bűnbakot keres és talál intelligencia kérdése is.
Sokszor van olyan, hogy a sértett rokonságához tartozó tanú a tényeknek megfelelően, tárgyilagosan mondja el a történteket, de még többször fordul elő, hogy NEM .
elnyomott
@Sziszifusz: - tudod, mindig annak a lelkiismerete tiszta, aki sosem használja!
Sziszifusz
@elnyomott: 07:01
... és annak is tiszta lehet a lelkiismerete aki nem követett el bűnt, vagy mulasztás.
Főlökött
@Sziszifusz: Egy dolgot nem kell feledni. Ha az orvos-szakértő talál sérülést a lábon és a fejen, akkor máris megáll, a tanú által elmondott ténykedés, hogy kirúgták a lábát és így beverte a fejét. Ha két tanú, a jelenlévő és az odaérkező is elmondja azt, hogy a fekvő férfi még meg volt bilincselve és nem kezdték meg az újraélesztést, még nagyobb bajban vannak az intézkedő közegek. Ez mind egy rakatnyi olyan cselekmény, melyet a Btk. büntetni rendel, sok - sok évvel, de ne menjünk ennyire előre. Majd az ügyész - nyomozó hivatal kivizsgálja, Ő-Ők ebben az illetékesek.
Sziszifusz
@Főlökött: 10:48
Igen. Fennáll a lehetősége a törvénysértő rendőri intézkedésnek is. Ennek megállapítása múlhat az orvosszakértői véleményen, a bizonyítási eljárás során megállapítottakon, és a kihallgatások során elhangzott és jegyzőkönyvbe foglalt vallomásokon.
Én azonban a közeli ismerős vagy rokon vallomását nem tartanám 100 %-i perdöntőnek.
kukac50
Hatásos a Fidesz gyűlölet kampánya! Már mindenki mindenkiben az ellenséget látja.
A rendőröknek is a szívükre kellene hallgatniuk ha már a józan ész hiányzik!
quadrocopter
@Sziszifusz: A tanúvallomás un. személyi bizonyíték, amennyiben az iü.-i orv.szakértői vélemény talál a kirúgással és fej beverésével egybevágó sérüléseket, akkor ez erősíti a tanú vallomását, függetlenül attól, hogy rokon, vagy nem rokon.
Pálinkás Pál
@peterkelemen: Te ezeket valami kifestőkönyvben láttad,esetleg te is talpas vagy???Aki orbán alatt rendőrnek áll,az egy szinten van az ellenőrrel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.