Többen rosszul lettek pénteken a Continental Hungaria Kft. makói gumigyárában, ahol a kazánnál belélegzett forró levegő elmondásuk szerint fájdalmat okoz.

A Délmagyar.hu cikke szerint abbahagyták a munkát a kazánosok tegnap délután Makó legnagyobb üzemében, a gumigyárban, ahol a kazán fala 150 fokos. A munkások úgy látták, ilyen körülmények között dolgozni már az egészségüket veszélyezteti. Tegnap többen rosszul is lettek, volt, akinek vérzett az orra.

A portál információi szerint a kazánosok egy műszakban nagyjából százan vannak a több mint 2 ezer embert foglalkoztató gyárban. A Continental a kazánosoknak – beosztástól függően – kifizetve elengedtek 1-2 műszakot. És a kiszállításokhoz feltétlenül szükséges műszakokat rendelték csak el, a többit későbbi időszakokra tolták. Az előre be nem jelentett akció azonban a cég szerint jogellenes, komoly kockázatot és kárt tud okozni a munkaadó számára.

(A címoldali illusztráció forrása: Pixabay License/Maaark)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
tudom, hogy a tőkésnek minden fillér számít...de egy jobb tőkés mégjobb művezetője gondoskodik arról, hogy a "termelőeszköz" ne szenvedjen...

ha itt nem úgy történt, akkor el kell zavarni az üzemvezetőt, és a művezetőit a műszakvezetőkkel együtt...

a munkás mindennek örül, ami a közérzetét javítja!
Seggfejek! ezt legalább illene tudni egy melegüzemben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Tudom, télen meg a hideg van, de elég már ebből a kemencéből. Nem lehetne átlagolni, mint a háztartások vagyonát, amiben benne van Mészáros Lölö 100 milliárdja meg az én 10 ezrem és átlagban van kettőnknek 50 milliárd és még 5 ezer forintja? Arra gondolok, hogy mindig 23 fok lenne és kész. Szerintem szavazzuk meg. Most olvasom, hogy Bódi Sylvi bugyi nélkül hűsöl a kánikulában. Szerintem ennél lejjebb ma már ne menjünk, mert lesz holnap is.
Ha ez így megy tovább a rabszolgának való alapanyag elfog fogyni.
wagabund
tudom, hogy a tőkésnek minden fillér számít...de egy jobb tőkés mégjobb művezetője gondoskodik arról, hogy a "termelőeszköz" ne szenvedjen...

ha itt nem úgy történt, akkor el kell zavarni az üzemvezetőt, és a művezetőit a műszakvezetőkkel együtt...

a munkás mindennek örül, ami a közérzetét javítja!
Seggfejek! ezt legalább illene tudni egy melegüzemben.
36
@wagabund: Sajnos tudom, hogy a mezőgazdaságtól a kereskedelmen át, a színházi munkahelyekig, olyan kápók vannak kinevezve, akik értelmileg a legalacsonyabb szinten vannak, de érzelmileg is. Így, még élvezik is, ha a dolgozó szenved.(De, tisztelet a kivételnek, természetesen)
A legtöbbször az "old meg magad" hangzik el.
Eladott Ország
@36: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/04/rabszolga.jpg
De előbb-utóbb a rabszolgának alkalmas alapanyag elfogy. Eltávoznak az országból. Megy a sopánkodás, hogy nincs szakács, nincs pincér, semmi nincs. Ez egy teljesen rendben lévő öntisztulási folyamat, mert az ilyen vállalkozó vagy megfizeti a munkavállalót, tisztességes munkakörülményeket teremt vagy maga és kedves családja áll be dolgozni és lemondanak a luxusról, vagy tönkremegy.
emerencia
@36: Van azért javuló tendencia egyes munkahelyeken mióta bekövetkezett az a bizonyos kvázi munkaerőhiány vagy az attól való munkáltatói para. Nagy divat lett mostanában a cuki művigyor A VALÓSÁGOS javuló munkafeltételek helyett. Egy jó vezetődroid mindig abban a hangnemben beszél a közvetlen beosztottakkal, ahogy a felső vezetés megparancsolja. Egyéb gesztusok is előfordulnak. Pl.: van olyan munkahely, ahol hőség idején kinyitnak egy ajtót amit évtizedekig tilos volt akkor is, ha már fulladoztak a dolgozók és a szolgáltatást igénybe vevő fizető ügyfelek. Most már legalább forró levegő áramlás van. Arra is van példa, hogy a szörnyű meleg könnyűszerkezetes épületben minden dolgozó minden forró napon kap egy darab jégkrémet az olcsóbbikból pedig ez nincs is benne a munkavédelmi törvényben. Mindenki boldog mert a fullasztó forróságban ez helyettesíti a megspórolt klímát a gazdaságilag nyereséges vállalatnál. Hurrááááá...:-(
emerencia
Nem értek a kazánosok szakmájához de akárhogy gondolkodom csak az jut eszembe, hogy ami ott folyik már nem "csak" a munkáltatói trehányság, spórolás vagy fegyelmezés céljából elkövetett folyamatos és szokásos munkahelyi egészségrombolás, hanem egyértelműen bűncselekmény. Remélem, hogy mindazok akik ilyen olcsóvá tették hazánkban az emberéletet egyszer majd az igazságszolgáltatás előtt fognak meglakolni mindezért!
Kookas
pedig a kazános szakma a nagy meleggel és a nagy zajjal és nagy porral jár az ilyen kezelőnek ajánlom a hűtőipari munkát.
micfild
@wagabund: és mit szól a tőkés ha tönkremegy a termelőeszköze???
micfild
@emerencia: Az igazságszolgáltatásra gondolsz vagy a jogszolgáltatásra???
vagy a sorsra??
első nincs, a második nem a szerencsétleneknek kedvez.. marad a harmadik amiben vagy hiszünk vagy nem
wagabund
@micfild: hát ettől a kérdéstől féltem... nemtudom.
36
@Eladott Ország: Engem ebben az szomorít el, hogy amikor 2000-től, 2004-ig, diákként dolgoztam nyaranta( dinnyét pakoltam, felöntő voltam zöldség csomagoló gép végén, hűtő házból huzigáltam ki a zöldséget gyümölcsöt), az üzemvezető, mindíg egy nagy kommunista ribanc volt. Az állatja, még a "demokráciában" is osztályharcot vívott. Már előre megmondta, hogy minden "értelmiséginek készülőt szopatni fog, mert a munkások között, semmi keresnivalója nincs, értelmiséginek". Na, mindegy a magyar hátán, már akkor vastagodni kezd a bőr-gondoltam én. De, most 2017-ben, felnőttként a baráti és ismerősi körben, ugyanezt a mániákus fa...fej mentalitást tapasztalják. Szóval nem pusztult ki a mocsok faj.
sokanvagyunk
@micfild: A jogszolgáltatók nyáron ítélkezési szünetet tartanak, majd ősszel a hűsben eldöntik, jogos volt-e... - A kazánosok viszont eldönthetnék végre, hogy például a tavaszi és őszi munkarend szerint szeretnének-e olykor bejárni a munkahelyükre.
36
@Eladott Ország: A kisvállalkozókkal kapcsolatban én azt tapasztaltam, hogy vagy nem mond le a saját luxus életéről, viszont szidja az egész világot. Vagy önmaga is igénytelen és egyszerű életet él, viszont az alkalmazottak között vannak az "egyenlőbbek" és ők súgnak a tulajnak, aki ezt élvezi(nagyon beteg). De, mindkettöre jellemző, hogy amelyik kolléganőt meg lehet dönteni, azt megdönti és ezután úgy bánik vele, mint egy kitartottal. Bármibe is kerül, ezt is élvezik(szintén beteg) Sok cég ilyen ma (is).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.