Júliustól létesülhetnek nyugdíjas-szövetkezetek a dolgozni akaró idősek továbbfoglalkoztatására. Az ötletet a diákszövetkezeti forma adta, s a jelek szerint hatalmas lenne az érdeklődés, főleg olyan nyugdíjasok irányából, akik eddig nem hittek abban, hogy el tudnak helyezkedni. A jelenleg is aktív dolgozókon felül a nyugdíjasok további 59 százaléka, azaz közel 1,2 millió menne vissza dolgozni, döntő többségük szintén részmunkaidőben. A megkérdezett nyugdíjasok 67 százaléka hajlandó lenne korábbi pozíciójához és képzettségéhez képest alacsonyabb besorolású munkát is vállalni. A kutatásból az is kiderült, hogy azok közül, akik visszamennének dolgozni, mindössze 35 százalék próbált állást találni az elmúlt egy év alatt, ám csak 10 százalékuk jut el odáig, hogy interjúra hívják. Ez azt jelzi, hogy nagy többségük nem is reménykedik abban, hogy állásra lel, míg a munkaadók nem túl bizakodók a foglalkoztatásukban.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Egyelőre még csak önkénetes alapon, de ha kell Orbán akár kötelezni fogja a nyugdíjasokat is a munkára. Marhák! Csak éltessétek az elmebeteg Orbánt, majd meg lesz a jutalmatok: mentek a vágóhídra a többi szerencsétlen magyarral együtt.
Manhattan
"Egymillió nyugdíjas ugrásra kész" Akkor ugorjunk! Hóóó-rukkk!
quadrocopter
Aztán amikor belendül a bolt, akkor kidobnak egy rendeletet, hogy a nyugdíj mellett annak hány %.át keresheti a nyugdíjas, nehogy megérje neki!
Manhattan
@quadrocopter: Most is van ilyen. Úgy tudom, a közalkalmazottak nem is dolgozhatnak nyugdíj mellett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.