Júniusban a bruttó átlagkeresetek 14,4 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest, a növekedés ismét gyorsult az előző havi, 12,9 százalékos ütemet követően. A növekedésben szerepet játszott az egyszeri jutalmak és prémiumok összegének 28,7 százalékos emelkedése is, míg a rendszeres jövedelmek 13,5 százalékkal nőttek – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A vállalkozásoknál 13,5 százalékos növekedés után 311 ezer 300 forintot, míg a költségvetési szférában 16,1 százalékos növekedéssel, 270 ezer 350 forintot értek el a bruttó átlagkeresetek.

A júniusi 1,9 és az első félévi 2,3 százalékos inflációval számolva a reálkeresetek júniusban 12,3 százalékkal, január-júniusban 10,0 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit.

Júniusban az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 197 ezer 700 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 205 ezer 500 forintra becsülhető.

Az átlagosnál magasabb, 16,9 százalékos volt a bruttó bérek emelkedése az építőiparban, de hasonló 16,2-16,6 százalékos emelkedés volt a szálláshely szolgáltatás és vendéglátás, a kereskedelem gépjárműjavítás, valamint a pénzügyek és biztosítás területén, ahol ezzel júniusban már átlépték a 600 ezer forintos küszöböt. A humán egészségügyi szolgáltatások területén 24,0 százalékkal nőtt a bruttó átlagbérbér egy év alatt, ezzel meghaladta 184 ezer forintot, az oktatásban 8,0 százalékos éves emelkedéssel átlépte a 301 ezer forintot. A szociális ellátások területén 21,2 százalékos bruttó átlagbér-emelkedést számolt a statisztika, de ezzel is alig közelítette meg a 133 ezer 500 forintot.

(MTI)

Címlapkép: Youtube

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Kinek nőttek??? Mert nekünk nem, sőt! Csökkentek!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@kokopelli: Nem tom, hogy meg bevaltjak-e? Volt ra hatarido, es nem volt ingyenes a penzcsere! Hallottal mar ilyet?
simmering73
Mi még mindig az ígérgetés korszakában vagyunk. A 30% emelés mára egyszeri 5%-ra csökkent. És ez még mindig csak szóbeszéd.
kokopelli
@karma1: Valami olyasmit mondott a haver telefonon,hogy az MNB-ben pár forint
kez.költség fejében beváltják,de 10.000 Ft az mi? A haverok,a katonatársak és a
kommilitonen többe kerülnek nekem,ha otthon vagyok! A pénz nem számít,csak
akkor,ha nincs! Aki meg "sír" attól el kell venni!...a muttertól! :--))
Eladott Ország
www.youtube.com/watch?v=1NfjGjppO6M
Mennyi a havi nettó átlagfizetés Magyarországon?
Megkérdeztünk Budapesten külföldi turistákat, mit gondolnak a magyar keresetekről. Leesett az állunk a tippjeiktől, aztán az övék, mikor megmondtuk az igazat.
600-700 euro? Egy átlag ember keresete, akik éhbéré dolgoznak három műszakban gyárakban 400 euro!!! A közmunkásoké 200 euro!!!Mivel Magyarország Kormánya az olcsó munkaerőre és a multikra épít, nem kell beleszámolni a tolvajok több milliós keresetét! Magyarországon az átlagos ember jövedelme így 300 euro!!! Rablóbanda, szégyentelen ingyenélő népség, összefogásra lenne szükség és elzavarni a kizsákmányoló Orbán-kormányt a jó büdös picsába!
emerencia
Sok millió ember fizetésemelésénél sokkal jobban emelkednek az árak.
Eladott Ország
A fizetésemelés olyan mint az öregség. Nagyot hallok kicsit látok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.