A tanuló lefulladt és képtelen volt félreállítani a kocsit a szirénázó mentő elől. De a mentősofőr tudta a megoldást...

Szirénázó mentő segített a tanulóvezetőnek

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Ilyet biztosan nem láttunk még az utakon: a szirénázó, beteghez siető mentő segített a tanulóvezetőnek! A friss jogsis sofőr lefulladt, s nem tudta újraindítani a kocsit. Így viszont elzárta az utat a mentők elől. Ám a mentősofőr nem esett kétségbe: elővette a mikrofont és nyugodtan elmondta a zavarban lévő zöldfülű sofőrnek, hogyan indítsa újra a T-betűvel ékesített, lefulladt autót.

- Tedd egyesbe és lassan engedd fel a kuplungot! Kis gázt! – instruálta a tanulót a sofőr.

A mentő utasítása alapján végül sikerült beindítani és félreállítani a kocsit, a mentő pedig szabadon mehetett a betegért.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Gratuláció a mentősofőrnek! Nem anyázott, nem nyomta duplán a szirénát, hanem nyugodt hangon segített. Ez az intelligencia,empátia, amit nem iskolában oktatnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Gratuláció a mentősofőrnek! Nem anyázott, nem nyomta duplán a szirénát, hanem nyugodt hangon segített. Ez az intelligencia,empátia, amit nem iskolában oktatnak!
ágimami
A cím egy kicsit félrevezető, ugyanis nem tanulóvezetőről van szó, hisz már van jogosítványa, csak "rutintalan". Ha tanulóvezető lett volna, ott ült volna mellette az oktatója.
Különben minden elismerésem a mentő sofőrjének. hogy ilyen nyugodtan, higgadtan megoldotta a helyzetet!
Nagyon sok embernek el kellene olvasni ezt a cikket, talán elgondolkodnának, hogy nem csak üvöltözni és anyázni kell ilyen esetben!
Pálinkás Pál
No most kérdezném...az a vizsgabiztos,aki ennek az egyednek aláírta a papírját,még mindig dolgozik???A kérdés csak költői,persze hogy dolgozik,és rakják zsebre továbbra is a fekete lóvét!!!De ugye meg kellett szüntetni a rutinvizsgát ??...Az egész rendszer rohad nálunk...nem lenne szükség a vizsgabiztosokra... rutinpálya ,szintidő..ha teljesíted van jogsid,ha nem buktál!!!Természetesen online kamerával fidesz módra...ezzel nagyrésze kihullana a vezetésképtelen jogsival bíró emberkéknek!!
justhpeter
Elismerésem a mentősnek. Ritka de jó példája a kulturált közlekedésnek.
emerencia
Évtizedek óta csak azt hallani a tömegkommunikációban, hogy a galád autósok akadályozzák a mentők útját. (Ennek hatására én sofőröm, ha messziről meglát egy mentőt vagy tűzoltót egyből olyan ideges lesz, hogy attól félek egyszer valami butaságot fog elkövetni. Egyébként tökéletesen, balesetmentesen vezet évtizedek óta. ) Ez a mentősoför rájött, hogy a stressz sokakat megbénít melyet együttműködő, nyugodt hangnemű segítséggel fel lehet oldani. Napi munkámban tapasztalom, hogy az ideges emberek jelentős része lecsillapítható, ha érzik a környezetükben a segítőszándékot, együttműködési készséget.
Ezer millió dicséret a mentősofőrnek.!!!
terlasz
@ágimami: Engem nem tévesztett meg ez a cím, ellenben sok másik igen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.