A 27 éves Szilvia még augusztus 19-én este szeretett volna hazajutni az utolsó 55-ös buszjárattal a Közvágó­hídról, de ezt a sofőr megakadályozta. Az ügyben vizsgálatot rendeltek el, majd a buszvezetőt kirúgták.

A menetrend szerinti időnél hét perccel hamarabb ért a megállóba, így természetesen csak a túloldalról láttam, ahogy elmegy előttem. Az utolsó 1500 forintomból megkértem egy taxist, hogy érje utol. Már 1800-nál járt a taxióra, amikor elértük a buszt, aminek a sofőrje – annak ellenére, hogy a taxi elé állt, én pedig kopogtattam az ajtaján – egyszerűen továbbhajtott

– mesélte a Borsnak a fiatal nő, akinek itt még nem ért véget a kálváriája.

A következő megállóig jószántából vitt el a taxis, de a buszos szándékosan a megálló előtt tíz méterrel állt meg, hogy mire én odaszaladok, ő már mehessen tovább. A kedves taxis elvitt még egy megállót, de ott sem volt hajlandó kinyitni az ajtót. Beálltam a jármű elé, mondván, márpedig nélkülem nem megy sehova, de rám- nyomta a gázt, ha nem ugrom el, elütött volna. Tudta, hogy nem tudok hazajutni, mert az ő járata az utolsó, szégyen az egész

– fakadt ki Szilvia, akit ezt követően hazavitt a taxis, az út árát pedig otthon kifizette neki.

További részletek a borsonline.hu-n.

Címlapkép: Youtube, illeusztráció

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Legalább elismerték, hogy a sofőr volt a paraszt! Ez már fél siker!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Horizont: Köszi, hogy leírtad helyettem is. Ez a szerencsétlen lány nemhogy négy megállón keresztül futott a busz után - vagy előtt, végül taxival kellett hazamenjen, ami, ha messzire ment, nem lehetett kevés, lehet, hogy pénze sincs annyi, hogy eltaxizza. Miközben valószínűleg bérlete van, tehát ingyen (=bértet ára) haza mehetett volna. Ilyen mocsokság után a minimum, hogy kirúgják a sofőrt.

@maci0427: Fogd már fel, hogy a sofőr vétkességét a busz üzemeltetője (Volánbusz Zrt.) saját maga vizsgálta ki és állapította meg! A büntetés is megtörtént. Az ügy le van zárva. Már semmi eddig nem ismert körülmény nem derülhet ki, a sofőr se tud semmi újat felhozni a maga védelmében, amit eddig nem hozott fel. Ha a lány vádjait kamerafelvételek bizonyítják, akkor pofázhat bármit a sofőr, a kamerák nem hazudnak. Már arra nincs mentség, hogy az utolsó járatot 7 perccel korábban elindította, ezzel kockáztatva, hogy utasok lemaradjanak, és utána már nem tudnak busszal hazamenni.
nemkati
@Pálinkafőző Rézüst: A buszsofőr haverod valószínűleg rendes ember, őtőle nem telt volna ki ilyesmi. De nem mindenki földreszállt angyal.
Pálinkafőző Rézüst
@nemkati: bocsi, de fogalmad nincs, milyen megkötések vannak a sofőröknek.
Pl. már eleve nem életszerű, hogy a menetidőnél 7'-el előbb ért oda a busz! Kizárt! Ha így volt, meg kellett várnia a menetidő szerinti továbbhaladást! Tuti, hogy nagy kamu van itt...Esetleg nem a volt barátja volt a sofőr? :))
Pálinkafőző Rézüst
@Horizont: BKV buszról van szó...:) Teccik tudni? A BKV-s buszosoknál a nem igazolt menetrendtől való eltérést (baleset, hasonlók) fizu csökkentéssel büntetik! Nem kevéssel! Én is szeretlek! :)) De ez így van, és qrvára nem stimmel...
Pálinkafőző Rézüst
@Horizont: A BKV-s buszosoknál a nem igazolt menetrendtől való eltérést (baleset, hasonlók) fizu csökkentéssel büntetik!
nemkati
@Pálinkafőző Rézüst: Hehe, a menetrendtől való eltérést (+-) büntetik. :)))) Minden esetben?

Kérdezd meg pl Polt Pétert, hogy minden bűnöst megbüntetnek-e a bíróságok, akkor is, ha valamelyik vádlott az ő barátjuk, vejük, apósuk, szerelmük, jóakarójuk, puszipajtásuk? Ha igen-nel válaszol, akkor az biztos úgy is van, hogy is lenne másképp. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.