A 27 éves Szilvia még augusztus 19-én este szeretett volna hazajutni az utolsó 55-ös buszjárattal a Közvágó­hídról, de ezt a sofőr megakadályozta. Az ügyben vizsgálatot rendeltek el, majd a buszvezetőt kirúgták.

A menetrend szerinti időnél hét perccel hamarabb ért a megállóba, így természetesen csak a túloldalról láttam, ahogy elmegy előttem. Az utolsó 1500 forintomból megkértem egy taxist, hogy érje utol. Már 1800-nál járt a taxióra, amikor elértük a buszt, aminek a sofőrje – annak ellenére, hogy a taxi elé állt, én pedig kopogtattam az ajtaján – egyszerűen továbbhajtott

– mesélte a Borsnak a fiatal nő, akinek itt még nem ért véget a kálváriája.

A következő megállóig jószántából vitt el a taxis, de a buszos szándékosan a megálló előtt tíz méterrel állt meg, hogy mire én odaszaladok, ő már mehessen tovább. A kedves taxis elvitt még egy megállót, de ott sem volt hajlandó kinyitni az ajtót. Beálltam a jármű elé, mondván, márpedig nélkülem nem megy sehova, de rám- nyomta a gázt, ha nem ugrom el, elütött volna. Tudta, hogy nem tudok hazajutni, mert az ő járata az utolsó, szégyen az egész

– fakadt ki Szilvia, akit ezt követően hazavitt a taxis, az út árát pedig otthon kifizette neki.

További részletek a borsonline.hu-n.

Címlapkép: Youtube, illeusztráció

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Legalább elismerték, hogy a sofőr volt a paraszt! Ez már fél siker!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Legalább elismerték, hogy a sofőr volt a paraszt! Ez már fél siker!
DR Eric CARTMEN
"négy megállón át szívatta a nőt "--- Az utasok előtt ??? Remélem gyerekek nem látták!
Pálinkás Pál
Amiért ezket meg merik csinálni az az,hogy a dúcse védi őket!!! Mi az hogy egy koszos taxi,buszsofőr,ellenőr közfeladatot ellátó személy???Azóta nyílt ki a csipájuk...
cs.n.
@Horizont: Plusz mert panaszt tett. Jéghegy csúcsa az ilyen, mint a korrupciós ügyeknél. Nem annyi van, mint ahány kiderül.
szép új világ
Sofőr hiány van, majd egy hét múlva csendesen visszaveszik és egy másik járaton szívatja tovább az utasokat.
PUMPED
@lópicigáspár: Fejétől bűzlik a hal...
maci0427
A puncimat beleverem ! Milyen hír az,ami egyoldalú és a másik felet meg sem hallgatják és nem mondja-nem mondhatja el a véleményét a nyilvánosságnak !? Vajon mi szeretnénk ha velünk ez történne ? Vizsgálják ki - hallgassuk meg a másik felet is és úgy mondjunk és írjunk véleményeket is !!! És utána jöhet az ítélet...
lópicigáspár
@PUMPED: Szerintem ezt azért egyik vezető sem várja el. Ha igen, golyóérett!
szaboria1
@maci0427: Olvasd el még egyszer a cikket benne van a busz kamerája rögzített mindent.
KisGenyo2
Erről a "Kalauz 2" című Bëlga szám jutott az eszembe.
A szöveg szerintem vastagon 18+ -os, de a yuotube szerint rendben van... XD
www.youtube.com/watch?v=5AVG0xVnpJU
picike1
ugy viselkedik a buszos mint ha az övé a busz kivágni az ilyeneket egyen zsiros kenyért otthon az ilyen mást nem is érdemel meg.
PUMPED
@maci0427: Ez most nem a banki biztonsági őr és a fiatal anyuka esete!!!
Fradigege
Ennyi esze van a sofőrnek. Meg van mondva, hogy nem szabad sietni.
nemkati
Amikor sajnáljuk a buszsofőröket a 45 fokos melegben, akkor ezeket is sajnáljuk?
Ha kirúgták, akkor remélem lesz másik munkája, de olyan szakmában, ahol nincs kapcsolata más emberekkel - de még állatokkal se!
Óbudán, a Vörösvári úton az óbudai temető felé menő buszokon vannak olyan sofőrök, nem egy ilyet láttam már, hogy szerencsétlen öreg néni próbál odaérni a buszmegállóba hogy fölszálljon, és a sofőr a megálló előtt megáll, hogy fölvegye a szerencsétlent. Hát lehet így is, nemhogy még előbb elindítja az utolsó járatot, és akár el is gázolná az utast, csak az fel ne szálljon. Hihetetlen!
nemkati
@maci0427: Macika, nyugi, kivizsgálták az esetet, méghozzá a Volánbusz Zrt. Nincs más verzió, csak amit a kamerák is rögzítettek. Vagy te el tudsz képzelni bármilyen más magyarázatot, ami felmentené a sofőrt?
quadrocopter
@maci0427: Kedves, mit sejtesz, miért b*szták ki a fosőrt? Megsúgom: mert nem tudták kimenteni!
cikicakk55
@maci0427: Szerintem a taxis is egy tanu. Nem binném,hogy indok nélkül valaki ilyennel vádolná meg a sofőrt
maci0427
Mindenkinek akik írtak nekem...! ----- Véleményem ! Igen,elolvastam a cikket ! Igen a kamera rögzítette ! Mit ? A busz belsejében semmit nem láthatott ! Akkor az első kamera rögzítette ? Rendszámot is írjanak ! Az Autóbuszvezető véleményét is írják meg ! Nem védem,védje a fene azt aki bűnös ! De nézzük meg az eset másik oldalát is ! Azt,hogy mit írnak , az egy dolog ! A Taxis meg milyen tanú...,semmilyen !
maci0427
@Horizont: -- Pont a taxisokat említed ? No Comment ! Látod, majd ha lesz problémád a fuvardíjjal,akkor nem teszed meg ,rá hivatkozól ! Lehet vagy volt a buszon egy utas még...? Hülyeség ! Ha bűnös,akkor bűnhődjön, de ott voltál és ott voltam ? Nem ! Akkor meg ? Majd kivizsgálják és megkapja a büntetését és KAPJA IS MEG MINDENKI AKI BŰNÖS ÉS EZ MINDEN KÉTSÉGET KIZÁRÓLAG BE IS BIZONYOSODIK ! Ne legyen az,mint 1956 -ban,hogy "csak úgy" elítélünk valakiket és még most is emlegetik ezeket...! Tudod csak az a bajom, hogy mostanában kurvára nagy divat a kereskedelmi dolgozókat - eladókat - pénztárosokat - és más ügyintézőket - dolgozókat szidni vagy a rendőröket , vagy éppen a buszvezetőket , de ha megfordulunk a lovon akkor már másképpen látjuk és ítéljük meg azokat , amiket most ! Nem véletlenül vallom azt, hogy egy kerékpáros - gépjárművezető - gyalogos , mind másképpen viselkedik és áll hozzá a dolgokhoz, attól függően, hogy mi az érdekük és éppen mivel -hogyan közlekednek ! tapasztalhatod Te is,ha figyelsz !
lampa laz
Az utas esete a bunkó sofőrrel című történetet szerintem nagyon sokan átéltük már.
Naponta utazom 41 éve ugyan azzal a járattal (ez alatt az idő alatt csak a sofőrök és a busz típusok változtak egyik sem előnyére) közvetlen a munkahelyem előtt van a megálló, de volt 1 tapló sofőr aki elvitt ipari park látogatásra, mert ahelyett, h elnézést kért volna amiért nem állt meg ráförmedt, h miért nem jeleztem. Hiába mondtam neki, (meg a többi utas is), h az én újjam már autómatikusan ugrik a jelzőgombra leszállás előtt. Aztán olyan esetem is volt többször, h annyira sietett a bunkó, h nem állt meg a megállóba, hiába integettem neki.
lampa laz
@maci0427: Szerintem Te voltál a sofőr.
Pálinkafőző Rézüst
@lópicigáspár: ha valóban így történt...Van buszsofőr haverom, és ez így nagyon nem életszerű...De nem ám!
nemkati
@Horizont: Köszi, hogy leírtad helyettem is. Ez a szerencsétlen lány nemhogy négy megállón keresztül futott a busz után - vagy előtt, végül taxival kellett hazamenjen, ami, ha messzire ment, nem lehetett kevés, lehet, hogy pénze sincs annyi, hogy eltaxizza. Miközben valószínűleg bérlete van, tehát ingyen (=bértet ára) haza mehetett volna. Ilyen mocsokság után a minimum, hogy kirúgják a sofőrt.

@maci0427: Fogd már fel, hogy a sofőr vétkességét a busz üzemeltetője (Volánbusz Zrt.) saját maga vizsgálta ki és állapította meg! A büntetés is megtörtént. Az ügy le van zárva. Már semmi eddig nem ismert körülmény nem derülhet ki, a sofőr se tud semmi újat felhozni a maga védelmében, amit eddig nem hozott fel. Ha a lány vádjait kamerafelvételek bizonyítják, akkor pofázhat bármit a sofőr, a kamerák nem hazudnak. Már arra nincs mentség, hogy az utolsó járatot 7 perccel korábban elindította, ezzel kockáztatva, hogy utasok lemaradjanak, és utána már nem tudnak busszal hazamenni.
nemkati
@Pálinkafőző Rézüst: A buszsofőr haverod valószínűleg rendes ember, őtőle nem telt volna ki ilyesmi. De nem mindenki földreszállt angyal.
Pálinkafőző Rézüst
@nemkati: bocsi, de fogalmad nincs, milyen megkötések vannak a sofőröknek.
Pl. már eleve nem életszerű, hogy a menetidőnél 7'-el előbb ért oda a busz! Kizárt! Ha így volt, meg kellett várnia a menetidő szerinti továbbhaladást! Tuti, hogy nagy kamu van itt...Esetleg nem a volt barátja volt a sofőr? :))
Pálinkafőző Rézüst
@Horizont: BKV buszról van szó...:) Teccik tudni? A BKV-s buszosoknál a nem igazolt menetrendtől való eltérést (baleset, hasonlók) fizu csökkentéssel büntetik! Nem kevéssel! Én is szeretlek! :)) De ez így van, és qrvára nem stimmel...
Pálinkafőző Rézüst
@Horizont: A BKV-s buszosoknál a nem igazolt menetrendtől való eltérést (baleset, hasonlók) fizu csökkentéssel büntetik!
nemkati
@Pálinkafőző Rézüst: Hehe, a menetrendtől való eltérést (+-) büntetik. :)))) Minden esetben?

Kérdezd meg pl Polt Pétert, hogy minden bűnöst megbüntetnek-e a bíróságok, akkor is, ha valamelyik vádlott az ő barátjuk, vejük, apósuk, szerelmük, jóakarójuk, puszipajtásuk? Ha igen-nel válaszol, akkor az biztos úgy is van, hogy is lenne másképp. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.