Februárban lépett ki az MSZP-ből Demeter Márta országgyűlési képviselő, aki most azt jelentette be, hogy szeptember 1-től az LMP frakcióhoz csatlakozik, de a pártba egyelőre nem lép be.

Demeter erről az Indexnek beszélt. Bár azt nem tudni egyelőre, hogy rajta lesz-e az LMP választási listáján, a lap információi szerint befutó helyet kért. Demeter szerint jól kiegészítik majd egymást Szél Bernadettel, aki továbbra is a Nemzetbiztonsági bizottság tagja marad. Demeter marad a biztonságpolitikai, rendvédelmi és honvédelmi ügyeknél. Azt mondta, korábban is dolgozott együtt az LMP-vel, most úgy döntöttek, hivatalossá teszik ezt. Más frakció (kizárásos alapon a Jobbik) nem kereste meg, hogy csatlakozzon hozzájuk.

Demeter Márta súlyos kritikát fogalmazott meg februárban, mikor otthagyta az MSZP-t. Társainak azt írta, "az MSZP formális és informális vezetői közül többek tettei is olyan kérdéseket vetettek fel, amelyek egyértelműen megkérdőjelezik a párt hitelességét, illetve elkötelezettségét a kormányváltásra."

(A címoldali illusztráció forrása: YouTube/ATVzrt)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Mi az, hogy belép az LMP frakcióba, de a pártba nem. Ez kétkulacsos politika és hiteltelen. Mardt volna a függetlenek csoportjában. Az LMP egyébként is fidesz bérenc társulat!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@KisGenyo2: 10.43
Csak egy néhány politikus, amelyik otthagyva az "anyapártját" más pártot alakított, vagy más párthoz állt be:
-Gyurcsány és a DK politikusainak vagy 95%-a!,
-Szigetvári Viktor és az Együtt politikusainak egy része.
-Karácsony Gergely, Szabó Tímea, akik éppen most az MSZP-vel álltak össze,
és lehetne még hosszasan sorolni.

Nem hiszem, hogy ringyózni, gerinctelennek kellene ezért Demeter Mártát nevezni, de te tudod! A többieket, akiket felsoroltam, azokat is gerinctelennek tartod, vagy ők nem azok?
Jozefina
Mi az, hogy belép az LMP frakcióba, de a pártba nem. Ez kétkulacsos politika és hiteltelen. Mardt volna a függetlenek csoportjában. Az LMP egyébként is fidesz bérenc társulat!!!
karma1
@Béla333: Beluska Beluska,... Megint Gyurcsanyozol, holott Hadhazy Akos ugyebar fideszes volt, nemdebar???
Ot miert hagytad ki ebbol a fontos felsorolasbol?
Tudod, en , mint Gyurcsanyimado a fenti listadhoz annyi kiegeszitest tennek hozza, hogy NEM Gyurcsany hagyta ott a partjat, hanem az MSZP arulta el ot, es ok hatraltak ki mogule.
Gyurcsany nezetei nem valtoztak, nenm o forgatta a koponyeget...:o))) Pedig tudom, szeretned az ellenkezojet rabizonyitani...
karma1
@Jozefina: Ezek szerint nagy valoszinuseggel az LMP frakcio sem tagja az LMP-nek... Na, azert van ott is mit soprogetni a sajat hazuktajan...
Levendula
@Jozefina: Nem hiszem, hogy az LMP fidesz bérenc társulat, ahogy te mondod... Jobban lehet ezt mondani az mszp-re. A Horn kormány után jött az Orbán kormány, utána megint az MSZP. Milyen elszámoltatás volt? SEMMILYEN! Pedig megígérték!
Aztán az MSZP kormány után ismét a Fidesz kormány. Ők is megígérték az MSZP elszámoltatását. Nem történt meg.
Béla333
@Levendula: 13.59
Pontosan így van.
Ehhez még vedd hozzá, hogy azokban az ügyekben volt nagy elhallgatás, amelyikben mindkét oldal lophatott, vagy legalábbis eloszthatták az ellopott javakat.
2/3 - 1/3 arányban, ahogy már Dávid Ibolya is elmondta annak idején, meg amiről Gyurcsány is nyilatkozott a Figyelőnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.