Röviden elmagyarázzuk. 120 ezer menekültet kellene szétosztani, akik Görögországba és Olaszországba érkeztek. Ezek csak legális, ellenőrzött menekültek lehetnek. És nem is biztos, hogy találnak 120 ezer olyan menekültet, akit már sikerült teljesen átvinni a rendszeren. A legfrissebb számok szerint nem megy jól a befogadás sem, mert szeptemberig a 120 ezer ember negyedét sem sikerült befogadnia a tagállamoknak összesen. Olaszországból 8402 menekültet, Görögországból 19243 menekültet fogadtak eddig be. Magyarországnak 1294 embert kellene befogadnia. De egyelőre nem fogja. A bírósági ítélet egy dolog, a másik az, hogy kötelezettségszegési eljárás folyik ellenünk. Ha ott döntés van, akkor kényszeríthetik ránk, hogy végre válasszuk ki a menekülteket, akiket be szeretnénk fogadni. Különben pénzbüntetést fizetünk. De olyan még nem történt, hogy valaki ennyire sokáig ellenállt. Itt a döntés egy év múlva várható. Az biztos, hogy a bíróság döntése erős indok, hogy elmeszeljék...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

öcsi55
Na,és akkor most mi lesz?Nem kellene ebből ekkora drámát csinálni, a pancsoló arénában bőven elférnek, el lehet őket vinni kisvasutazni stb.Nem kellene abba a tányérba piszkítani amiből eszünk!
karma1
@öcsi55: Bizony , igy van,... Ha arra koltottek volna azt a 230 millio e3urot, amit Merkelektol 2016-ben kaptak, amire Merkel azt szanta - rendbehozni, modernizalni a meglevo szallasokat, es ha kell, ujat epiteni -, akkor most nem kellene mindenhova kapkodnia. Mert most bizony ezeket az embereket nem zarhatjak bortonbe, mint azokat a szerencsetleneket Roszkenel?
Nem, a csuti vizilo csak noveli a feszultseget - alig varja, hogy elfogyjon a cernaja a menekulteknek, es valamelyikuk nekimenjen a rendoroknek vagy a bortonoroknek, mert akkor azonnal van indok a szuksegallapot bevezetesere.
orban inkabb bezarta Bicsken is a nyitott menekulttabort, - pedig azzal egeszen biztos nem volt gondjuk, mert rokonaim elnek 2 km-re a tabortol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.