A motorosok egy motorostalálkozóra igyekeztek, egyelőre nem tudni, hogyan történt a baleset.

Személygépkocsi és motorosok ütköztek a főút Békéscsaba és Mezőberény közötti szakaszán. A balesetnek öt súlyos sérültje van, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett – tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Motorkonvoj ütközött autóval a 47-esen: öt súlyos sérült  – fotók

Egyelőre nem tudni, hogyan történt

Békés megyében, a 47-es számú főút Békéscsaba és Mezőberény közötti szakaszán 2017. szeptember 30-án, 14 óra 15 perc körül egy személygépkocsi és több motorkerékpár ütközött. Az MTI információi szerint egy motoros konvoj haladt az úton, egy motoros találkozóra igyekeztek. Vargáné Szombati Andrea elmondta, a rendőrség jelenleg is vizsgálja, hogyan történt a baleset.

A műszaki mentést a katasztrófavédelem munkatársai végezték el a helyszínen. Baráth Ilona, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tájékoztatása szerint mire a szakemberek kiértek a helyszínre, a személygépkocsiba beszorult sofőrt a helyszínen lévő civilek ki tudták emelni az autóból.

Motorkonvoj ütközött autóval a 47-esen: öt súlyos sérült  – fotók

A helyszínelés miatt a rendőrség az utat teljes szélességében lezárta, a forgalmat a 44-es számú főútra, illetve a 470-es útra, Békés felé terelik.

Fotók és címlapkép: MTI, Donka Ferenc

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Vélhetően ,,jó szokásukhoz híven 2 sorban repesztettek, és nem csak az út helyes oldalán !!!
Az egyik képen látni, hogy a személykocsi vezetője vészfékezett, de jött vele szemben a ..vesedonor,, !!!
Mielőtt bárki engem kezdene anyázni én 14 éven keresztül télen, nyáron motorral közlekedtem minden nap, tudom mit beszélek !!!
maci0427
Én a jóval fentebb leírt véleményhez csatlakozok..." RENDEZNI KELLENE a mortoros közlekdési szabályokat ..NE za út közepén egymás mellet haladjanak ..Nem egyszer lehet látni hasonlót .." ELNÉZÉST,NEM JAVÍTOTTAM AZ ILLETŐ HELYESÍRÁSOS BEÍRÁSÁT DIREKT,DE NEM EZ A LÉNYEG... ! -- 1. A Magyarországon forgalomban lévő és használt négyteljesítményű motorkerékpárok,nem Túramotorok,hanem már - már Versenymotorok,amikkel előrehajolva csőlátásban vezetve száguldoznak minden szabályt szinte nem betartva,hanem szándékosan felrúgva ! -- 2. nekünk is volt egy Harley-Davidson motorkerékpárunk, nem versenyszerű motor,nagyon kényelmesen kirándultunk vele,nem száguldoztunk mert a 100 - 130 as tempó is megfelelt és nem előzgettük más járműveket a záróvonalon át,hogy mi legyünk az elsők a piros lámpánál ! Nem adtunk marha nagy Gázfröccsöt " Elrettentés -Figyelmeztetés jeléül " , így nem igen sodródtunk balesetveszélyes helyzetekben és élveztük a motorozás minden előnyét és sokkal könnyebben kivédhettük a velünk szándékosan vagy csak "véletlenül" szabálytalankodókat !! A mostani tapasztalatom nagyon rossz ! -- 3. A KRESZ szabályait magasan letojják,mindig ők akarnak előrébb lenni ás az esztelen száguldozásukkal akarják kikényszeríteni az elsőbbségüket ! Nincs Magyarországon már kultúrája a motorozásnak és ez az eredménye ...!
maci0427
@papa.49: Papa ! Ami ma Magyarországon motorozás néven megy,az nem más mint esztelen száguldozás ! DE VAN KIVÉTEL ! Mi és még egy jó pár olyan motoros,akik nem versenymotorokkal száguldoznak,hanem olyan túramotorokkal amilyenekkel mi is mentünk és néha még megyünk is ! Ezt lehet látni főleg a Nagy Motoros Találkozókon is ! Ahol ezek a gyorsasági motorosok is megjelennek ! Mi nem száguldozni akarunk,hanem kirándulni és élvezni a motorozást a szép tájakat - falukat - városokat ! Ezt egy 100 - 130 -as tempónál meglehet tenni ! Ja ! És nem beöltözve ilyen - olyan védőfelszerelésbe..., " készülve a balesetre..." ! Simán sisak farmerkabát és farmer vagy más dzseki az időjáráshoz igazodva !
papa.49
@maci0427: Én '66. tól '81 ig motoroztam de mindennap, igaz nem ilyen masinákkal, mert akkor nem is voltak ilyenek nálunk, nekem volt 250 BMW. 350 Junak oldalkocsival, 250 Csepel, 175 sport CZ, 350 IZS oldalkocsival, 125 MZ , és míg katona voltam egy 650 Urál ... A km összeszámolva kb. 350 ezer km tettem meg velük összesen, de én mentem akkor is ha jég volt az úton, vagy akkora hó, hogy tolta a blokk a havat ... Aztán jött hogy bedagadt a térdem, orvos, aki azt mondta ha nem hagyom abba akkor hamar tolókocsiban találom magam, na ekkor vettük az első autót ...Azóta motoron nem is ültem ...
Pár évvel ezelőtt jártunk a Mátrában a nejemmel kocsival fenn a Kékes tetőn, hát amit ott is alkottak ezek a ,,motorosok,, az lehangoló volt, sőt néhányszor akár életveszélyes is ...
De mivel mindennap járok a mai napig kocsival látom mennyire a feltűnés kedvért motorozik sok barom ...
elnyomott
@maci0427: - vélhetően! Amíg nem tudunk konkrétumot, inkább ne ítélgessünk.
Pálinkás Pál
A baleset kódolva van a motorosokba,mert java részük fiatal..tökig tekeri a kecske szarvát,csak arra nem gondol hogy még egy ócska kocsival való ütközésnél is ő húzza a rövidebbet..Sokat motoroztam én is,amikor fiatal voltam,tudom hogy az ember sebezhetetlennek érzi magát,aztán jön a meglepi,amikor jó esetben magadhoz térsz a korházban!!A megoldás egyszerú lenne 50 pacinál erősebb motorok csak versenypályán,persze tudom hogy ez sosem fog megvalósulni,úgyhogy továbbra is biztosított a donorellátás!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.