Öt állatmenhely és öt ebrendészeti telep korszerűsítésére ad 15-15 millió forintot a kormány.

A kormány 15-15 millió forinttal támogatja az állatmenhelyek, illetve az ebrendészeti telepek korszerűsítését – közölte a Földművelésügyi Minisztérium a kormany.hu oldalán.

A közlemény szerint 15 millió forinttal 5 állatmenhely korszerűsítését segítik. A legmagasabb, egyenként 5-5 millió forintos támogatásban a pécsi székhelyű Misina Természet- és Állatvédő Egyesület és a szegedi Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálat részesült, a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesületnek közel 2,4 millió forint, a Siófoki Állatvédő Alapítványnak 1,7 millió forint, a Hermann Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesületnek (HEROSZ) 940 ezer forint támogatást ítéltek meg.

5-5 állatmenhely és ebrendészeti telep korszerűsítésére ad pénzt a kormány

Fotó: pixabay.com CCO

A kormány 15 millió forinttal 5 ebrendészeti telep korszerűsítését is támogatja. A támogatásból közel 5-5 millió forintot a kecskeméti Menhely az Állatokért Környezetvédelmi és Állatvédelmi Közhasznú Alapítvány és a székesfehérvári Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány nyerte el. A tárca korszerűsítésre több mint 2,7 millió forintot ítélt Baja Város önkormányzatának, valamint egyenként több mint 1,1 millió forintot Tatabánya Megyei Jogú Város önkormányzatának és Békéscsaba Megyei Jogú Város önkormányzatának.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Jobb mint a kisvasút! Ivartalanítást is lehetne támogatni és a szaporítást is szabályozni, aki eladásra szaporít engedély nélkül - büntetni.
nevemnick
15-15 millcsi 10 egységnek?
Kevés!
Minden egyes menhelynek, telepnek, legalább a stadionok bekerülési összegének az 50%-át kellene kiutalni. A fa(sz)lábú focistákat kötelezni arra, hogy az alapozó edzéseiket ezeken a helyeken tartsák, ebsz@r söprögetéssel, etetéssel, pittbullos futóversennyel, játékos ebek focilabdás passzolgatásával, a végén pedig zuhanyzással egybekötött kutyafürdetéssel. Aki ebharapástól karján-lábán megsérül, akkor sem lesz probléma, mert az ebcsont beforr.
elnyomott
Ebrendészeti telep - egyenlő sintértelep. Ott altatnak, mert a létszám adott, viszont kötelező bevenni az odavitt állatokat. Minden sintértelepet menhellyé kellene alakítani és így támogatni.
bence
Ez az összeg csak egy csepp a tengerben ! A stadionok helyett ezeket a szerencsétleneket kellene támogatni , akik az emberi felelőtlenség miatt kerülnek utcára , vagy gyepmesteri telepekre ahol altatás vár rájuk ! Míg az ember segítséget tud kérni , addig ezek a szerencsétlenek csak könyörgő szemekkel , némán tűrik az ember által okozott kegyetlenségeket ! Igenis ! Az államnak kötelessége lenne a menhelyek támogatása !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.