7-7 millió forintot követel a kórháztól Hollósi Gyula és lánya Petra, akik 2014-ben veszítették el családtagjukat, Erikát.

Öt órán keresztül váratták szívinfarktus gyanújával, majd hazaküldték, hogy szedje be gyógyszereit. A szeretett feleség és anya nem élte meg a másnap reggelt. A férj szerint a sürgősségi ellátás ­hiányában meghalt. A kártérítési per október végén kezdődik.

„Minket semmi nem kárpótolhat Erika haláláért. De a tények azok tények, a számok pedig számok – ebben az országban a semmire folynak el száz milliók, mi pedig legfeljebb alamizsnát fogunk kapni a nejem haláláért?” – panaszkodott a férj, aki végigszenvedte Erika haláltusáját és egyedül maradt négy lányukkal, akik közül a legkisebbiket, a 16 éves Petrát egyedül neveli és iskoláztatja.

„Úgy vélem, hogy egyáltalán nem kap figyelmet ez a probléma, az érintettek pedig nem állnak ki az igazukért. Nekem viszont nemcsak magamra, hanem a négy – köztük a 16 éves – lányomra is gondolnom kell” – mondta Gyula.

A dokumentumok szerint az asszony halálát közvetlenül szívelégtelenség okozta, a boncolási jegyzőkönyv alapján pedig az EKG-n látható elváltozás friss szívizomelhalásra utalhatott, azaz egyértelmű, hogy az otthon beszedett gyógyszerekkel nem lehetett orvosolni.

Becslések szerint évente körülbelül 300–500 műhibaper indul. A bíróságokhoz főként kórházi fertőzések, szülész-nőgyógyászati vagy sebészeti beavatkozás, diagnosztikai tévedés, illetve betegtájékoztatás elmaradása miatt fordulnak az emberek.

Szívinfarktussal hazaküldték a kórházból – perre megy a család

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

(Blikk)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A jo orvosok es noverek mar nyugaton praktizalnak. Nem csoda hogy mindennapossa valnak a muhiba perek.
Ezt tette az orban kormany az egeszseguggyel.
sokanvagyunk
@Yoda69: Amikor még itthon voltak azok az orvosok, a "sürgősségi" csak a 2-3 havi szakorvoshoz való várakozáshoz képest volt sürgősségi.
Yoda69
@sokanvagyunk: Nos ez most 11 honap.
Egy ismerosom zoldhalyoggal ment az SZTK-ra. 10 honapost varakozasi idot kapott. Koztudott a zoldhalyoggal nem lehet varni, 2-3 honapo elteltevel teljes vaksagot okoz.
Elment egy maganklinikara ahol 1 heten belul mar megmutottek. Mindez kerult neki 400 ezerbe, holott egy eleten at fizette a TB-t. De minek?
Desischado
Íme a magyar egészségügy. De a rablóbanda szerint minden rendben van. Hogy rohadna rájuk a lakat a börtönben! Részvétem a családnak, remélem, nyerni fognak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.