Magyarország jövőjét már nemcsak Budapesten, hanem az ország minden pontján írják, a nyíregyházi beruházás is világos bizonyítéka annak, hogy Magyarország kezdi összeszedni magát. Erről Orbán Viktor miniszterelnök Nyíregyházán, a Révész-Nyírlog Kft. új logisztikai központjának átadásán beszélt.

A Kelet-Magyarország legnagyobb logisztikai bázisának átadásakor a miniszterelnök nagy magyar sikertörténetnek nevezte a beruházást.

Orbán: Magyarország feltápászkodott, lassan saját lábára áll

Orbán Viktor miniszterelnök és Révész Bálint, a Révész Cégcsoport tulajdonosa átadja a Révész-Nyírlog Kft. új logisztikai központját Nyíregyházán. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kiemelte:

az ország lassan a saját lábán áll, minden héten egy-egy új beruházás-fejlesztés újabb visszajelzés arról, hogy a munkának van értelme.

Amíg Magyarországon ilyen vállalkozók vannak, nincs miért aggódni – mondta, a Révész-Nyírlog Kft. tulajdonosaira utalva.

Orbán Viktor gratulált a beruházáshoz, amelyet mintegy 9 milliárd forintból 10 hónap alatt valósított meg a magyar tulajdonú családi vállalkozás.

A miniszterelnök beszédében emlékeztetett, a rendszerváltás első időszaka, a piacgazdaságra történő átmenet nagyon nehéz időszak volt Magyarország történetében, sokan egy "fabatkát sem" adtak volna ezért az országért.

A 2008-2009-es válság lényegében földre vitte a magyar nemzetgazdaságot, kevesen gondolták, hogy ebből lesz valami. A mai esemény is annak a bizonyítéka – folytatta Orbán Viktor –, hogy Magyarország feltápászkodott, lassan saját lábára áll.

Szeretném, hogy Magyarország minden nagyvárosa olyan jó állapotban lenne és olyan szép fejlődési perspektívák előtt állna, mint amilyenek előtt Nyíregyháza áll

- jelentette ki a kormányfő.

Orbán: Magyarország feltápászkodott, lassan saját lábára áll

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A társaság tulajdonosára, Révész Bálintra utalva miniszterelnök azt mondta, a mai magyar tőketulajdonosok, vállalkozók, a sikeres üzletemberek között nagy számban vannak ott azok, akik a 80-as években legalulról kezdték a pályát.

Ha ezek az emberek nem lennének, a magyar nemzetgazdaság kizárólag külföldi tulajdonú cégekből állna

– jelentette ki.

Mint mondta, ők jelentik azt a csoportot, akik ma is "törik az utat és hátukon viszik az országot", szavai szerint amíg ilyen emberek vannak, addig a magyar gazdaságnak nincs miért aggódnia.

Orbán Viktor kifejtette:

a magyar gazdaság tekintélyes részét ma külföldi vállalkozások adják, akikre szüksége van az országnak, de szívünkhöz legközelebb mégis a magyar vállalkozások állnak.

A Révész cégcsoport és a francia gumiabroncsgyártó óriáscég, a Michelin üzleti kapcsolatára utalva a miniszterelnök megnyugtató érzésnek nevezte, hogy Nyíregyházán a magyar tulajdonú vállalkozások és a külföldi nagy cégek képesek együttműködni.

Aláhúzta:

magyar kézben lévő cégek és a külföldi beruházások nem ellenfelei egymásnak, mivel ugyanannak a magyar nemzetgazdaságnak a részei, a közöttük lévő együttműködés a fejlődés kulcsa.

Az exportmutatókra kitérve azt mondta, logisztika nélkül nincs exportteljesítmény, idén pedig várhatóan "rekordgyanús" magasságba emelkedik a magyar export teljesítménye. Orbán Viktor hozzátette, ennek nagy részét ugyan szintén a külföldi cégek adják, de egyre növekvő arányban a hazai cégek is közreműködnek az export előállításában és – logisztikai partnerként – annak lebonyolításában.

A családi vállalkozásoknak az emberek is fontosak, és sokat törődnek közvetlen környezetükkel, a velük egy településen élőkkel

– utalt a miniszterelnök a cégcsoport nyíregyházi köz- és sportéleti szerepvállalására.

Ma már a magyar állam nem lenne képes kiszolgálni tízmillió magyar ember kulturális-, szabadidős-, egészségügyi- vagy sportszükségleteit, ha nem lennének azok a családi kézben lévő vállalkozások, akik jelentős részt vállalnak át ezekből a feladatokból

– jelentette ki.

Ha a kormányon múlik, hosszú ideig fenn fognak maradni fognak azok a gazdasági keretek, amelyekben vállalkozásokat lehet indítani, fejleszteni és beruházni – rögzítette a kormányfő arra kérve a magyarokat, hogy jövőre "higgadtan, nyugodtan" értékeljék az ország helyzetét és ha eljön a pillanat, hozzanak egy ésszerű, bölcs döntést arról, hogyan folytassuk az életünket.

Forrás: MTI

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Úgy, mint a rühes Ráhel. Sajnos az ország nem áll a saját lábán, mert levágtátok a lábait. Egyedül az Unió tartja még lélegeztető gépen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Tévedés. A Fidesz és a sleppje állt talpra, de ha jobban a talpuk alá néznek a mi nyakunkon állnak.
durbincs
@quadrocopter: herélt magának annyi az esze mint egy lukas zoknikának ?
quadrocopter
@durbincs: Neked itt kuss van, primitív nyálkás, iskolázatlan büdösbogár, még mindig nem menni magyar nyelv - te f@szfej?
durbincs
@quadrocopter: herélt stoppoljon zoknit , a maga eszével még talán megy ?
1bitang
"...Magyarország feltápászkodott, lassan saját lábára áll."
A mankót az EU (ellopott) pénze jelenti (azon kívül, amit tőlünk elrabolnak).
Macskaszem
Mivel orbán viktor a saját véleményét a magyarok véleményeként szokta aposztrofálni, most is hasonló dolog történt, az orbán family sajátlábon állásáról azt hazudja, hogy az Magyarország sajátlába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél