Magyarországon nem ragadós a lengyel példa, nem kényszerítik éhségsztájkkal tárgyalóasztalhoz a kormányt az orvosaink. Tizenegy napos éhségsztrájk után péntekre virradóra tárgyalóasztalhoz ült a lengyel kormányfő a fiatal rezidensekkel, akik az egészségügy talpra állítását követelik a kormánytól. Beata Szydlo kormányfő a hivatalában fogadja péntekre virradó éjszaka az orvosokat, akik erre az időre felfüggesztették az éhségsztrájkot. Az éj leple alatt megkezdett tárgyalások előzménye, hogy a lengyel orvosok közül a fiatal rezidenseknél betelt a pohár és arra a következtetésre jutottak, hogy az elmúlt 26 év valamennyi kormánya csak hitegette az orvostársadalmat, de a lengyel egészségügy továbbra sincs kellően finanszírozva, a várólisták a vizsgálatokra és a beavatkozásokra túl hosszúak, állandósult a szakemberek, az orvos és a segédszemélyzet hiánya. Azt követelik, hogy 3 éven belül az egészségügyi kiadások érjék el a hazai össztermék (GDP) legalább 6,8 százalékát, ami lehetővé...

Forrás: nepszava.us
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
A magyar nép a világ leggyávább népévé züllött. Őseink forognak a sírjaikban a mai gyáva semmirekellő emberek miatt. Már régen ki kellett volna vonulnia országszerte millióknak és eltaposni Orbánt és bűnbandáját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.