Szigorítaná a pedofil bűncselekményeket a Fidesz, indítványuk szerint az olyan embereket, akik kiskorúak ellen követtek el szexuális bűncselekményeket, örökre el kellene tiltani olyan foglalkozásoktól, ahol gyerekekkel találkozhatnak.

A büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását kérik az Országgyűléstől fideszes képviselők a pedofil bűncselekmények büntetésének szigorítása érdekében – közölte Selmeczi Gabriella, a javaslat egyik gazdája az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Az indítvány szerint ha valakit kiskorú szexuális zaklatásáért ítélnek el, akkor a bírónak kötelessége lenne a vádlottat minden olyan foglalkozástól örökre eltiltani, amely gyermekek nevelésével, oktatásával, gondozásával vagy gyógyításával függ össze – közölte a képviselő, aki a Fidesz emberi erőforrások kabinetjének vezetője.

Örökre eltiltaná a Fidesz a gyerekektől a pedofil bűncselekményt elkövetőket

Fotó: pixabay.com CCO

A politikus emlékeztetett arra, hogy már a 2013-ban elfogadott új Btk. szigorította a gyermekek védelmét, majd 2014-ben megszületett az a jogszabály, amely szerint a pedofil bűncselekmények nem évülnek el.

Ugyancsak folyamatosan erősíteni kívánják a gyermekvédelmi rendszert, annak érdekében, hogy minél hamarabb felismerhető és megszüntethető legyen egy gyermek bántalmazása. Ezt szolgálja az a 2016 januárjában életbe lépett jogszabály is, amely szerint sürgős esetben ügyészi hozzájárulás nélkül is elő lehet állítani a gyermeket veszélyeztető szülőt – mondta Selmeczi Gabriella.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mi meg a fideszes politikai bűnözőket tiltanánk el örökre, az ország vezetésétől.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Biztos én vagyok nagyon naív,de azt hittem,hogy ehhez nem kell külön törvény, mert aki felnőtt fejjel gyerekeket szexuálisan molesztál,azt már alapból nem lehet olyan helyzetbe hozni,hogy gyerekek közt legyen( tanár, edző, bébiszitter, nevelő, stb) A pedofil apákat,az anya segítségével távol tartani a gyerekeitől. Tényleg azt hittem,hogy ez természete dolog,nem kell hozzá törvény.
1magyar
@peterkelemen: Egyszer csak elfogyna a sok szemét, nem életben kellene őket tartani.
cikicakk55
@human: Náluk van pedig a legtöbb pedofil. Milyen hülyeség már alapból a cölibátus. Nem hinném,hogy Isten bár melyik vallásnál is ezt követelné. Valamelyik impotens püspök találhatta ki.
Eladott Ország
@human: Azért nem tiltakozik a KDNP, mert Körmenden "dolgozik", besegít a polgármesternek és várja a több fényt.
human
@cikicakk55: A cölibátus szükséges lehet ahhoz, hogy valaki a legmagasabb szinten tudjon elmélyülni a vallásában szerintem. A földi dolgoktól való elszakadás része, hogy objektívebben tudják szemlélni a világot. Tény hogy nem mindenki alkalmas rá és jobb esetben elhagyják a vallásukat szélsőséges esetbe például gyerekmolesztálók vagy bántalmazók lesznek.
human
Off. Találtam egy nagyon érdekes hangfelvételt Orbántól még 2006-ból.
youtu.be/0Fg1Bx_QxhI?t=27s

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.