Mivel Balog Zoltán minisztériumától hiába kért támogatást a budapesti hospice ház, önkéntes adakozók karolták fel az ügyet: már 5 millió forint felett jár a pénzhiány miatt bezárással fenyegetett hospice ház.

Mióta kiderült, hogy anyagi okokból az ország egyetlen felnőtt hospice házában valószínűleg nem tudják tovább gondozni a halálos beteg embereket, megmozdultak az emberek, érkeznek a támogatások.

Az alapítvány főleg daganatos betegek életvégi ellátását végzi, eddig több mint tízezer betegnek és családjának segítettek a legnehezebb időszakban. Az alapítványt eddig főleg magánadományokból és egyszázalékos felajánlásokból tartották fenn, de egyre kevesebbet kapnak.

Összefogtak az emberek a bezárás szélére került hospice házért

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

A Magyar Hospice Alapítvány nem is számított ilyen összefogásra, pár nap alatt több mint 5 milliót dobtak össze az önzetlen segítők.

„A hírek megosztása, a barátokkal való megbeszélése, a legkisebb anyagi felajánlás is rengeteget jelent mindannyiunk számára, és minden várakozásunkat felülmúlta az, hogy eddig már több mint 5 millió forint támogatás érkezett hozzánk. Nagyon köszönjük nektek!" – tették közzé a Magyar Hospice Alapítvány közösségi oldalán péntek este.

November 1-én derült ki, hogy heteken belül bezárhatják az ország egyetlen felnőtt hospice házát, mivel elfogyott a pénzük, és hiába kértek az egészségügyi államtitkárságtól támogatást, eddig még nem kaptak.

(hvg.hu)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Szerényen megkérdezném, a külföldre közben hány milliárdot utalt át a stadionokra, egyházakra, stb. az emberminisztérium?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Lassan mondom az emberek, mert a zemberek szartak rá! =))
elnyomott
Markó Beátának is van egy cikke a témában és igen nagyon találó a címe: "A halál kormánya". :(
cikicakk55
Az a mocskos csuhás és bandája és a parlamentben csak ritkán helyet fogalaó,de a fizetésüket azért megkapó politikus elvtársak ha kicsit megnyitnák a pénztárcájukat és a jogtalanul felvett fizetésüknek csak az 1%-át adnák mindannyian át,akkor lenne pénz a Hospice alapítványnak is.Fogadni mernék,hogy nem a 100 leggazdagabb magyar adta össze az 5 milliót. Ha csak a napi egy százalék kamatját mind a 100 oda adná,akkor évekig még működhetne ez a ház. Remélem Balogh Atya, Páter, lelkész,vagy mittom én mija neve ennek a tetűnek a ranglistán,keserves kínok közt magányosan fog elrohadni a sitten,mert oda való.A halála után meg a fenti főnökétől kap a pofájára,mert a bibliában biztos nem az van írva ahogy Ő viselkedik. Még egy pogánytól is undorító,nem egy felmázolt paptól.
CsipkeRózsa
@elnyomott: Elolvastam az általad ajánlott cikket, a lényeg benne van. Aki szeretné még elolvasni, itt találja meg:

nepszava.us/marko-beata-a-halal-kormanya/
lusta
Szerényen megkérdezném, a külföldre közben hány milliárdot utalt át a stadionokra, egyházakra, stb. az emberminisztérium?
desiro
Arra épít ez a piti banda ha élni akartok dobjátok össze a lóvét, sajnos őket nem érinti..
Nessy
Engem elsősorban az bosszant, hogy van pofájuk naponta nemzetiszínű féltéglával verni a mellüket és "kereszténységről" hazudozni!Nem hiszem, hogy ez a sok státusz keresztény tudja e, miről hadovál!
iluminati
@cikicakk55: EGY POGÁNYBAN TÖBB EMBERI ÉRZÉS VAN MINT EBBEN AZ ÁLKERESZTÉNYBEN...
iluminati
@lusta: Szerintem a szavazatok miatt miliárdokat utal külfőldre ez a gané banda
nyanya001
Magyarországnak van a legaljasabb kormánya !
Hogy nem sül ki a szemük ezeknek a férgeknek !!
cikicakk55
@iluminati: Igen,egész biztos igazad van. Én magam is pogány vagyok,de ez a féreg egyházi képesítés mellett sem érdemli meg az " ember" megszólítást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.