Az oroszországi Nyizsnyij Novgorod a budapesti metrókocsik felújításának költségéhez képest körülbelül tizenhét százalékkal olcsóbban szerez be új metrószerelvényeket ugyanattól az orosz cégtől. Nyizsnyij Novgorodban a körülbelül 40 éves Metrowagonmash-kocsikat cserélik le az újakra. Budapest 2015-ben szerződött az orosz Metrowagonmash-szal, de ez 222 darab metrókocsi felújításáról szól 69 milliárd forintért, azaz körülbelül 15 milliárd rubelért. Ez egy kocsira vetítve fajlagosan 67,5 millió rubelt jelent. Nálunk is 40 éves Metrowagonmash-kocsikat cserélnek, illetve a hivatalos kommunikáció szerint felújíttatnak. Vagyis, ha a számok stimmelnek, akkor Budapestnek ugyanattól a cégtől egy kinézetre nagyon hasonló metrókocsi felújítva többe kerül, mint ugyanannak a típusnak az új változata Nyizsnij-Novgorodnak.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Igen, de Budapesten birkák laknak, akik nem képesek kivonulni és kőkeményen tiltakozni, tüntetni sem. lemerem fogadni ha még metrópótlóbuszokat sem állítottak volna hadrendbe a budapesti birkák legfeljebb csak hőbörögtek volna és annyi. SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT, ahová a magyar nép süllyedt.
peterkelemen
Ha lábbusszal kellene közlekedniük, akkor sem tennének lófaszt sem. Hol van a magyar nép a többi néphez képest lásd katalánok, franciák és stb. a világ leggyávább népévé süllyedtek.
Zeta
Ők tudják, nem lehet sz@rból várat építeni. Mi,csakazért is építünk is , lopunk is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.