Az egyház tanítását a szelleme és nem a betűje szerint kell képviselni, mondja a váci püspök, aki szerint sokszor csak ócska kövekhez ragaszkodunk.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
"Beer Miklós: jobb egy irgalmas ateista, mint egy szívtelen keresztény"
Én, mint pogány is így gondolom.
Csizmás Kond
...az ócska köveket ők szórják a híveik közé...
Nem az újságokba kell nagyot mondjon egy pap hanem az oltár előtt.
42
"A Lélek pedig világosan megmondja, hogy az utolsó időkben némelyek elszakadnak a hittől, mert megtévesztő lelkekre és ördögi tanításokra hallgatnak, és olyanokra, akik képmutató módon hazugságot hirdetnek, mert lelkiismeretük érzéketlenné vált.
!!! Ezek tiltják a házasságot !!! ..."
(megtévesztő lelkek ... ördögi tanítások ... képmutató módon hazugságot ... érzéketlenné vált lelkiismeret - kemény szavak, de sajnos egytől-egyig mindegyik igaz az összes vallásra; igen, a kereszténységre is)

"Szükséges tehát, hogy a püspök* legyen feddhetetlen, EGYFELESÉGŰ férfi; megfontolt, józan, tisztességes, vendégszerető, tanításra alkalmas; nem részeges, nem erőszakos, hanem megértő, a viszálykodást kerülő, nem pénzsóvár; olyan, aki a maga háza népét jól vezeti, GYERMEKEIT engedelmességben és teljes tisztességben neveli.
!!! Mert ha valaki a maga háza népét nem tudja vezetni, hogyan fog gondot viselni Isten egyházára? !!! "
(püspök*: A gyülekezet elöljárója, felügyelője és lelkipásztora)

"Nincs-e jogunk arra, hogy keresztyén FELESÉGÜNKET magunkkal vigyük, mint a többi apostol, meg az Úr testvérei és Kéfás?" (Kéfás = Péter. Igen, ez az a Péter. akit a katolikusok az első Pápának tartanak)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.