Deutsch Tamás fideszes politikus Facebook-posztban reagált Gulyás Mártonék vasárnapi étteremfoglalására. Élcelődve azt írta: "Körvonalazódik a demokratikus ellenzék győztes stratégiája. Ennyi".

Mint arról korábban beszámoltunk, vasárnap délben a Közös Ország Mozgalom és A Város Mindenkié aktivistái elfoglalták a budai várban lévő Pest-Buda éttermet. A két szervezet aktivistái Gulyás Márton vezetésével az ellen tiltakoznak így, hogy:

az étteremnek helyet adó épületet a Budavári Önkormányzat messze áron alul adta bérbe a vállalkozás tulajdonosainak.

A tüntetők azt követelik, hogy az önkormányzat ne vállalkozóknak adjon olcsó bérleményt, hanem rászorulók kapjanak inkább lakást. Az étterem Zsiday Royé.

Vicces hangvételű posztban mondta el véleményét Deutsch Tamás a budai étterem elfoglalásáról

Fotó: Facebook

Deutsch Tamás Facebook-posztban reagált a Zsidai Roy éttermében zajló ülősztrájkra

Totális háború az éttermek ellen, majd közeleg a méteráru boltok elfoglalása és végül hadüzenet a háztartási boltoknak. Körvonalazódik a demokratikus ellenzék győztes stratégiája. Ennyi.

- írta vasárnap délután a fideszes politikus.

A tüntetésről többször is élő adásban jelentkeztek a tüntetők a Facebook-on:

Az éttermet vasárnap délután a tüntetés idejére bezárták

A Zsidai Csoport az Index portállal azt közölte: az étterem magánterület, de nyilvános hely, ahová étkezni járnak az emberek.

Az étterembe be lehet menni étkezni, majd fogyasztás és fizetés után távozni. Azzal, hogy a tüntetők elfoglalták az éttermet és nem rendeltetésszerűen használják, azaz nem fogyasztanak, szabálysértést követnek el, mert egy éttermet nem foglalhatnak el – különös tekintettel arra, hogy fizető vendégeket kellett elküldenünk ez idő alatt

-írja a Zsidai Csoport.

Az éttermet a tüntetés idejére bezárták, így szerintük ott már nincs "közforgalom", mivel "ennek ellenére még ott vannak a tüntetők, ezzel magánlaksértést követnek el".

A fizető vendégek elküldése, illetve a bezárás miatt a kollégák ma az ebéd szervízdíjtól elesnek, ezzel kevesebbet keresnek ebben a hónapban

- tették hozzá.

Forrás: Index

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Azóta változott a helyzet: Közös Ország Mozgalom

A Pest-Buda Bistro & Hotel személyzete elhagyta a helyszínt, a riasztót bekapcsolták, az ajtókat pedig kulcsra zárták. Aktivistáink akkor sem tudnák elhagyni a helyszínt, ha akarnák. A bezárással az étterem korlátozza aktivistáink személyes szabadságát, ami bűncselekmény.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Tompika menetrendszerű heti "okosmondása".Nagyon kiváncsi vagyok,hogy mit szív mostanában?
eszegfu
@Csizmás Kond: 16:09 Nem vagyunk egyformák... szerencsére! De jó, hogy "vagy nekem", különben a büdös életben nem tudtam volna meg, hogy mi a "mártiromság"!:))
division
@eszegfu: @Horizont: Bemenni és elfoglalni egy éttermet az törvénytelen. Bérelni és kiadni sokkal többért viszont törvényes, még ha nem is teljesen etikus. A lényeg hogy fizessék be utána az adót, mert ha ezt nem teszik meg na akkor ez is törvénytelen. Ez messze nem Fidesz vagy nem Fidesz kérdése.
eszegfu
@division: 1:24 Nem jól gondolod... rossz a "levezetésed". Itt nem "etikáról" van szó, hanem törvénytelenségről! Amikor az önkorm. bérleti dijat megállapitotta, akkor min. a 2x dijat kellett volna kirónia (önkormányzati rendelet szabályozza a piaci és szociális alapu bérleti dijat és ennek feltételeit és a + dijakat). És valóban ez nem lehetne "Fidesz kérdés"... de itt most az is "közrejátszik", hogy a "nemzethy" Roy Orbán Ráchellel "jó kapcsolatot ápol". Véleményem szerint Gulyáséknak a helyi önkorm.hoz kellett volna menniük. Az lehet, hogy törvénytelen volt az étterem elfoglalása... és amikor Roy rázárta az ajtót a helyfoglalókra, az mi volt?!
Tudom, hogy érted, amit irok, de most ugy teszel, mintha nem...sajnálom.
division
@eszegfu: Látod én nem ismerem az ilyen jogszabályokat, ebben te jobb vagy:-)
eszegfu
@division: Na most ezzel "lekenyereztél"!?:)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.