Fiatal egyetemista és egykori intézetis gyerek is van azok között, akiket kokainnal a gyomrukban kapnak el a rendőrök. Az Abcúg riportja.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Minden héten hétfőn este 9.kor kezdődik a Nat. Geon egy dokumentum filmsorozat.A címe: Kokainreptér Kolumbia.nagyon érdekes sorozat,egész másképp működik,mint amit itt olvastam.Ott a bűnbandák direkt kifigyelik,hogy kik élnek nagyon szegényen.Főleg családos nőket,férfiakat keresnek,akiket lehet zsarolni.Ha nem egyeznek bele,hogy futárok legyenek,akkor fenyegetik a családjukat,gyerekeiket. ha egyszer megteszik és nem kapják el őket azonnal,akkor nem is tudnak kiszállni a buliból.Ott viszont nagyon keményen büntetnek. A lenyelt drog vagy behozott drog súlyától függően,minimum 8 év és maximum 30 év közt van a börtönbüntetés.A lenyelt drogokkal tudnak legkevesebbet behozni,de az is már alapból 8 év..Erre még rá jön az,hogy ha akkor is tagadnak,mikor már a gép kimutatja. Akkor még + az alapra rátesznek pár évet. Az azért érdekes,hogy a kórházba,mert a reptérről egyből oda viszik őket akár bevallják akár nem,semmi hashajtót,vagy beöntést nem adnak nekik. 36 órát kapnak.Ha addig nem távozik a szervezetükből az anyag,akkor kénytelenek elengedni.Eddig ha csak tehettem minden részt megnéztem.Egyetlen férfi volt aki kibírta a 36 órát.El is engedték.
cikicakk55
A cikkben nagyon nem értettem annak a Szerb egyetemistának az érvelését,aki arra hivatkozott,hogy azért lett drogfutár,mert a szülei nem tudták tovább finanszírozni a taníttatását.Eddig még meg is értem a tettét,de azt már nem,hogy ezért összeveszett a szüleivel és már csak azért is beakarta bizonyítani a szüleinek,hogy saját erejéből is le tud diplomázni.Az én fiatalabb fiam is ilyesmi helyzetben van.nem tudtuk az érettségi előtt,hogy egyáltalán megtudjuk-e oldani anyagilag,magát az érettségit,mivel sem öltönye,sem cipője,sem a ballagással kapcsolatos dolgokra nem tudtunk pénzt adni.Az érettségi után ráadásul akkor még mentőápolói szakképesítést is szeretett volna szerezni.Végül sikerült,mert kaptunk segítséget,de az én fiamnak eszébe sem jutott az anyagiak miatt,hogy ránk haragudjon.A tovább tanulásnál is mondta,hogy beiratkozik esti tagozatra,mivel az érettségit szak-középiskolában szerezte meg,így az alap egészségügyi képzése adva volt.Szerencsére a segítségnek köszönhetően beírathattuk nappali tagozatra,ott meg már kapott ösztöndíjat és mivel jól tanult az elég is volt neki arra amire feltétlen szüksége volt.sajnos megszokta,hogy keveset eszik és ezt a mai napig így csinálja.193 cm és most már 71 kg,de érettségikor még csak 62 kg volt. Tehát nem értem a srácot,miért veszett össze a szüleivel,hisz azok egész biztos,nem azért szegényedtek el,mert így akarták,vagy eljátszották a pénzüket.Miért kell ezért egy szülőre haragudni? Az ilyen meg is érdemli,hogy elkapták.
Csizmás Kond
...a szegénység nem alapfeltétel a gazemberségre...ez is a gazdag világ meséje.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.