Kinek kedvez leginkább, hogy Karácsony Gergely indul az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként? A Fidesznek – ezt vezeti le Magyari Péter egy nappal a szocialisták döntése után.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Ha az MSZP eltűnik, és szavazói rétege új pártot kereshet, az a Fideszre nézve kockázatos. Orbánnak tehát kellenek a szocialisták, és az is jól jön, hogy számos politikusuk már megtanult eligazodni a NER-en belül. Karácsony Gergely így válik a jelenlegi rendszer életben tartását elősegítő figurává."

Remélem belebuknak ebbe a kísérletbe. Az MSZP is meg a Párbeszéd is!
vukkocska
Persze, nem kell nekem érteni. Pár nappal ezelőtt megállapodott az Együtt a Párbeszéddel. Valószínű "magánindítvány" Karácsony Gergely lépése, mert az Együtt azonnal likvidálta. Hogy mire megy Karácsony ezzel a politikájával, meg a cirka 1 %-ával, azt nem tudni. De miután minden szavazat számít, ez egy elég cinkes dolog, amit tett.
Eladott Ország
Egy dolgot viszont nem értek: egyelőre úgy tűnik, nem lesz együttműködés az ellenzéki pártok
között, ami a választási körzeteket illeti. Gondolkodjunk kicsit. Egy gyors közvélemény-kutatás
(nem fideszes céggel) alapján jól be lehetne lőni, hogy ki hány szavazatra/helyre számíthat az
országgyűlésben. Logikusan: esélytelen jelöltet indítani adott körzetben pénzkidobás is, nem
csak a Fidesz malmára hajtja a vizet. Miért akarnak többet ezek a pártok, mint amennyi amúgy
kinéz nekik? Miből gondolják, hogy 1-2 fővel nagyobb frakciótól majd eredményesebben
működnek, főleg ha a túloldalon az van a mérleg serpenyőjében, hogy a Fidesz frakció azért
lehetett nagyobb, mert ők maguk ragaszkodtak az induláshoz esélytelen körzetekben is? Egy
megfelelően szervezett együttműködéssel ugyanis a Fideszt KO-zhatják még akkor is, ha csak 5.5 millió ember megy szavazni. Nem a francos ellenzéki tortát kell újra és újra felosztani, hanem aktivizálni a passzív szavazókat, és kikezdeni a Fidesz-tábort. Most elmondom: egy újabb Fidesz 2/3 esetén, amikor majd azok az idők elmúlnak, az ellenzéki politikusok felelőssége is fel lesz hánytorgatva, ha csak rajtam múlik! És ez egy kurva nagy felelősség, tessék ezt az eszekbe vésni, és a közösség érdekeit az egyéniek elé helyezni! Különben
dühbe jövünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.