Gutyina Istvánné, Julianna néni 71 éves. Martonvásáron él, egyedül. Korábban a Kraft Jakobs csokoládégyárban dolgozott, a mosodán volt vasalónő. Ledolgozott egy életet, most egyedül, egy cicával él együtt. A férje meghalt, és ugyan van egy lánya és egy unokája, de ők is pár faluval arrébb laknak. Mivel a lánya férje beteg, és ők is rossz körülmények között élnek, rájuk nem számíthat. Tisztes szegénységben él, ahogy mondja. Nem terhel senkit, beosztja, amivel rendelkezik. Az pedig nem sok. A ház, amelyben lakik csak egy szoba-konyhányi, egykoron jobb napokat látott, mostanra erősen felújításra szorul. Nincs gáz és villany, ez utóbbit már kikapcsolták, nem tudta fizetni a számlákat. Így nincs se tévéje, se hűtőszekrénye, de mosógépe sincs. Nem lenne miről üzemeltetni. A vizet is el kell zárnia a téli hónapokban, mert nem lehet fagytalanítani. Az utcán lévő kútról hordja télen a vizet. Fűteni csak annyit fűt, amennyit a kis kályhával tud, de azt is csak estére, mert gyorsan elfogy a fa.

Forrás: eszkulap.blog.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Borzalmas, hogy így kell vegetálnia idős embereknek ma Magyarországon miközben Orbánék napi szinten milliárdokat lopnak és hazug siker propagandáikat harsogják.
peterkelemen
Borzalmas, hogy így kell vegetálnia idős embereknek ma Magyarországon miközben Orbánék napi szinten milliárdokat lopnak és hazug siker propagandáikat harsogják.
Nessy
@Mirabilis: Félek, hogy a Böske utalványért, ha jár neki, a fideszre!
Lényeg, hogy a statisztika szerint nincs is szegénység kis hazánkban!
Ma szégyellnék statisztikus lenni, pedig sok évig voltam elemző statisztikus.
Desischado
@Mirabilis: Az első felére ment a lájkom, de az utolsó mondatod megdöbbentett. Ez az idős asszony nem tehet arról, hogy ilyen helyzetben van. És mivel hozzá nem jutnak el a hírek, sajnos, bármit be lehetne mesélni neki. Légy szives, "ne sz@rd le"!
quadrocopter
Gondolom, Mészáros Analfa Bélának is potyognak a könnyei...az együttérzéstől!
mackoka46
Ez a nemzeti együttműködési rendszer ! Amíg dolgozunk teljes gőzzel nyúznak bennünket, ha idősek leszünk félgőzzel. Kiforgatnak mindenünkből, sanyargatnak, aztán ezer milliókat költenek a sugalló kampányokra, hogy nem a seggünk lóg ki a gatyából, hanem ez a vezető divatházak fazonja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.